400 sefer Forumda yazdim
ama seni aydinlatmak icin son sefer yaziyorum....
Devlet sistemi olarak demokrat bir adamim, ayni zamanda Laik bir kimligim vardir.... kimsenin dinine karismam ve baskalarinin benim dinime karismasini engellerim......
Sadece ortak degerler cercevesinde insanlarla yasamayi kabul ederim....
Ne baskasi benim emrim altinda yasasin, nede ben baskasinin emri altinda yasarim......
Herkesi baglayan ortak deger olan Anayasa cercevesinde yasamayi bilen ve uygulayan bir insanim...
Tipki devletimizin Anayasasi gibi...... zamanin sartlarina göre, ortak degerler üretip tüm Türkiyenin Millet Vekilleri cercevesinde görüsünü alip düzenlenen bir mekanizma.....
Bu mekanizma cesit cesit Ideolojiye sahip olan insanlarin huzur icinde bir arada yasamalarini saglayan mekanizmadir...... Allah ile alaksi yoktur, sadece insanlar arasi sosyo-kültürel bir olaydir....
Cünkü, Hiristiyani, Musevisi, dincisi dinsizi.... aydini manyagi vs. insanlari barindirir.... ayni zamanda seni ve benide barindirmak zorunda
Iste bu mekanizmanin icinde, benim sahsi dinim, yani Allahi tanima mekanizmam KURANDAKI DINDIR.........
Ama bu benim sahis ve bireysel anlayisimdir..... cünkü Allahi herkes ayri ayri tanir...... o yüzden senin beynindeki Allahla benim beynimdeki Allah ayni degildir ve bir Salih Akdemir Hocanin beynindeki Allahta bizim benimizdeki Allah degildir.... hele hele Muhammedin Allahi asla bizim beynimizdeki Allah degildir......
Misal ararsan. Resulün ölümünden sonraki Halifelik savasina bak... aradan 30 yil gecemden aralarinda savas cikardilar.....
Nedenmi savas cikardilar ????
cünkü bir devlet mekanizmalari olmadigindan, bir meclisleri olamdiklarindan, oylama veya benzeri medeni degerleri olmadiklarindan..... iste bir avuc insan eninde sonunda kendilerini bas göstermek icin dine tecavüz edip 30 yil sonra Kurandaki Islami katledeip yerine Putlastirilmis bir din yerlestirmisler....
---------------------------------
Sen simdi yine duvarlara cikmadan önce yazdiklarimi bir anlayabildinmi, ne demek istedigimi iyi anladinmi ?????
Anlamadinsa daha aciklayalim......
Eger anladiysan, sen simdi kendi Ideolojini ortaya koy....
Öyle bir mekanizma yaratki bana senin kendi sahsi dininden zerre kadar emirvaki gelmsin.....
Eger zerre kadar kendi dininden emir olarak devlet mekanizmasina sokarsan senin devletinde yasamak istemem....... ve git kendin yalniz yasa derim.....
Hadi kur bakalim devlet mekanizmani ve sonunda Allahi hangi mekanizma ve hangi din ve Mezhep yada Ideoloji üzerine tanimliyorsun.....
Insallah bu sefer, senden bir cavap alma imkanimiz olur.... cünkü acikla dedigimizde zerre kadar cevap yok..... cevap veremeyen bir kisi ancak kendi dediklerinden haberi olmayan kisidir.....
Hadei kolay gelsin
|