Senin anlamadigin
Devletler ne amacla kurulur ve yönetilir....
Bak kocum, seni benden koruyan tek bir mekanizma vardir, oda devlet mekanizmasidir...... aynisi benim icinde gecerli.....
ben diyorumki senin devlet düsmanligin cahilliginden ve yanlis egitiminden gelmektedir......
Her seyden evvel ögrenmeyi ögrenmelisin..... yani bilmedigin bir seyi ögrenmenin metodlarini ögreneceksinki, bir seyleri arastirip analyabilesin.....
Simdi sende diyorsunki..... sen Kemalistsin dinsizsin.... küfürbaz sistemin cocugusun falan filan....
olabilir, bu senin görüsündür, bizler Saygi duyariz, cünkü devlet mekanizmasi cercevesinde bunsa seninde hakkin var ve seninde din özgürlügün korunacak ve korunuyorda.....
Diyelim devlet falan olmasa, ben veya benim benzerlerim, asla sen ve senin gibilerin emrine girmeyi birak..... 100 km yaninlarina biel yaklasmayiz ve kendi yanlarimizada yaklastirmayiz.......
Sizlerin amaci baskalari hakkinda hüküm vermek....
Ben hürüm arkadas kimse bana ne kendi dinini veya kendi Ideolojisini dayatamaz...... bu senin icinde gecerli......
Ama gel görki, sen baskalarina emir verme pesinde kosuyorsun, su kaldirilsin söyle yapilsin böyle yapilsin..... falan filan....
Anlamadigin noktaa su....... bizler öyle din kardesi falan degiliz sizlerle.... insanlar zaten mecazi anlamda kardeslerdir, akldiki bazi kardesler birbirleriyle sürekli kavga icindeler....
Sizlerle bizlerin tek ortak noktasi var.... oda TC devletinde ortak degerlerle yasiyoruz....
Tek basörtüsü zulmü var.... bu bir gercek, ama onunda nedeni, gecmis Hükümetlerin yan yatip gezmelerinden olmustur....
Seninde Hür bir sekilde dinini yasama imkanin var benimde.......
Yoksa seni namaz kilarken, Allahi tesbih ederken aliverenmi oldu....yoksa seni Kerhaneya veya baska Haram yerlere cebri götürenmi oldu..... ???
Benim akrabalarim hatta ailemde senin gibi düsüneneler kiyamat gibi....... ama bos lafla dünya dönmüyor..... dünya dönmekta ama onun bile bir cok insan farkinda degil
|