Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 11.11.2004, 23:00
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard "Sen teblig et...

..üzerlerinde zorlayici degilsin!" iste bu yüzden en kolay din Islam dini. Her koyun kendi bacagindan asilir. Ister uygula bu önerileri ister uygulama. Ölüm tadildiktan sonra yasam yine senin yasamin, ister sonsuzluga merhaba de ister buhar olup kal.. Sana Oruc, Namaz, Hac toplu bi paket halinde gelmemis. Yapabildigini yaparsin, yapamadigin senin eksigin.. Yapabiliyorsan yine senin arti puanin, kimseye hesap verme borcun yok.. Seni sopali tonton bi dede´de beklemiyor...

Allah Kurani lapa lapa kar yagar gibi göndermedi herhalde. Kuranin tamamlanmasi 25 senesini almistir Resulun.

Sen söylenilen seyleri Oruc, Namaz, Hac vesaireleri ister yaparsin, ister yapmazsin. O senin kendi bilecegin is.

Su dünyada ben namazi kiliyorum diyen sahis, gercekten namaz kilmismi? Namazin, yani Salatin ruhunu cözüp, Secdenin ne demek oldugunu biliyormu?!?!?

Oruc tutmanin saatler boyu ac kaliyorum deyip anlamini cözemezsin.. Nedenmi? Bu düsünce seni dünya düsüncesine iter ve sende su an zaten dünya alemi ile ugrasmaktasin. Oysaki yapilmasi gereken sey, kendi yoklugunu hissedebilmendir ki, o zaman Salatin ruhunu , yani Namazi anlayabilesin!

"Ölmeden önce ölünüz" Evliyalarda bunu yapmislardir...

Oruc niye gelmis. Fazla yemek zaten zarar. Vücudunu kimyasal birikimlerden temizliyorsun, bundan güzeli varmi? Bi Diyetisyen sana oruc tut, perriz yap diyince iyide, o zaman sagligini düsünüyorsun, senede bir kere "TEKLIF", zorla yptirilan bi sey degil, edilen Orucu hor görüyorsun, anlamis degilim...!?

Iseviler niyemi tutmuyor?

Peki ben sana bi soru sorayim... Iseviler niye Incili degistirdiler????