Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 28.10.2004, 02:48
airdem

Standard Lucescu derbiyi degerlendirdi:

Rövans zamanı!

Son günlerde Türk futbolunun gündemine şike oturdu. İşin ilginç ve üzücü yanı, bu söylentilerde Beşiktaş"ın da adının geçmesi... Ben, şike yapıldığına hiç ihtimal bile vermiyorum. Beşiktaş"ı bu tür kirli işlere bulaştırmaya kimsenin hakkı yok. Zaten haksızlığa uğrayan taraf bu takım değil miydi? Bu tür olayların şimdi gündeme gelmesi, Türk futboluna zarar verir.
Ancak bu şike söylentilerinin çok daha ötesinde, Beşiktaş ile Fenerbahçe"nin oynayacağı çok zorlu bir derbi var. Bana göre bu maç çok yüksek tansiyonlu geçecek. Beşiktaş"ın yavaş yavaş formuna ulaşması, takıma yeni katılan isimlerin kaynaşması, Siyah - Beyazlılar için olumlu bir gelişme... Bu artılar, Beşiktaş"ı biraz daha öne çıkarıyor.

Şampiyon olmasa da
Ama unutulmaması gereken diğer bir olay var. Beşiktaş"ın sadece bu derbiyi kazanmasıyla iş bitmeyecek. Kalan tüm maçlarını da kazanıp, aradaki puan farkını azaltmak zorundalar. Bu, onlar için rövanşı almak için iyi bir fırsat... Biz nasıl 10 puanlık farkta yakalandıysak (Bu periyodun nasıl olduğunu söylemiyorum) Beşiktaş"ın şimdi bunu denemesi gerek. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, geçen yıl Beşiktaş"ın vitrininde her ne kadar kupa görünmese de, futbolseverlerin şampiyonu biz olmuştuk. Ama Beşiktaş, Beşiktaş"tır. Şampiyon olsa da, olmasa da Beşiktaş bir markadır. Bunu kimse unutmasın.
Del Bosque, iç sıkıntısını her ne kadar dışarıya vurmasa bile, derbinin kendisi ve takımı için ne kadar önemli olduğunun farkında olması gerekir. Sakin karakterli bir hoca. İşini doğru yapan bir teknik adam. O yüzden bu derbiyi kazanıp, yüzünün gülmesini diliyorum. Tıpkı Real Madrid"te olduğu gibi...

Ligi boş verin
Ligi boş verin... İsterseniz 15 puan önde şampiyon olun, Şampiyonlar Ligi"nde başarı olmadıktan sonra boş... Avrupa"da zafer gelmedikten sonra şampiyonluk hiç göze gözükmüyor. Fenerbahçe gibi bir takım bunu yapamadı.
Bu derbi Hagi ve Galatasaraylılar için de büyük bir fırsat. Son maçlarını televizyondan izledim. İyi bir hava yakalamışlar. Takım, istikrarlı bir hava sergileyeceğe benziyor. Futbolcuların tecrübeleri de hissediliyor. Umarım böyle devam ederler.
Ersun Yanal"ın Hakan konusundaki kararı hakkında ise yorum yapmam. Ancak Hakan Şükür, milli takım için büyük bir kayıptır. Ona layık olduğu şekilde davranılmalı. Onun, kimsenin başaramadığı kariyerine skandal haberlerle leke sürülmesin.

Kaynak: milliyet.com.tr