Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 26.09.2004, 13:24
Benutzerbild von originalgueler
originalgueler originalgueler ist offline
Neuer Benutzer

Standard *lol* yasamayi ve yasami seven bir

insansin anlasilan, yazdigin makale bundan ibaret, zihnine saglik, iyi güldürdün bizi ...

Tüm yazilari okurken cogunun icinde bir eziklik duygusu tasidiginin farkindayim. Acaba diyorum, bu eziklik eskilerden kalmami? Bu yeni bir aliskanlik degil, Avrupalilarin bize etki biraktigi bir tepkide degil. Sarkilarimiz bile melankoli dolu, biz asirlardir hep baski ve üzüntü duymus olan milletiz. Bunlardan siyrilip kurtulmamiz gerek, yeni güne gülümseyerek ümit dolu baslamamiz lazim. Bizlerin hic birimizin bir Avrupali zihniyetliden hic bir eksigimiz yok arkadaslar. Avrupada da cok gördük geri düsünceli kafalari aralarinda yüksek makamlarda cocuk gibi konusan politikacilar bile var...

Biz kendimize olan saygi ve sevgimizi yitirmedigimiz sürece hic bir kimsenin kölesi veya oyuncagi da olmayiz. Tabiiki bu aile icersinde baslar. Eger ben bu gün ailemdeki insanlari saymiyorsam ve onlara zarar veriyorsam baskalarinin onlara saygi ve sevgi göstermesini bekleyemem. Eger ben bir genc erkek olarak baska ailenin kiziyla evlilik disi bir iliski baslayip sonrada onu kullanilmis eskismis bir partal gibi köseye atiyorsam baskalarinin da kiz kardeslerime iyi davranmasini bekleyemem. Zihniyet ilk adimda insanin kendisinde baslar. Bu zihniyet ilerlemesi insanlarin tecrübelerinden ögrenmeleri gerek ve buna da zaman gerekli, Basbakanimiza hakk veriyorum bu sözlerinde...

Ve insanlarimiz kisiligini kazanabilmesi icin, genc yasta neyin kötü veya neyin iyi olduguna dair ailelerinden destek, egitim ve örnek alabilmeleri gerek.

Eger bir erkek cocugu Babasini yanlis örnek olarak görüyorsa, ilgisizlik ve sevgisizlige ugruyorsa, kendi Babasi onu dövüyor, maddi manevi kullaniyor ve o ailesinin gecinecegi paralari baska kadinlarla, icki ve kumara harciyorsa, cogu bu cocuklarin kendileri de yetiskin yasa vardiklarinda ayni davranislari devam edecekler... önemli olan cocuklarimiza (ve bu sadece kendi cocuklarimiz demek degil) dogru örnek olabilmek, onlari her yasta desteklemek ve yeterince sevgi ve sevkat veremizin bilinc altimizda olmasi sart ve böylelikle bu görevde ögretmenlerimize cok büyük bir pay geliyor. Eger bir devlet ögretmenini ve memurunu nerdeyse gecinemicek maasla tek basina birakiyorsa, eger bir toplum buna ragzi gelip hic bir tepki göstermiyorsa, eger bir devlet ögretmenin maasina zam verecegine Subaylarin lüks otellerini ve kamplarini daha da cok destekliyorsa, o gelecegin tohumlari - yani cocuklari - asla zihniyet degisikligine ugrayamaz, aradan ne kadar zaman gecse bu hep ayni kalir...

bu benim görüs acim