Mutabikiz
simdi biraz Kurani tartismaya basladik, simdiye kadar hep ideolojilerle ugrasip duruyorsun.
Meleklerin bahsettigi insanlar evrenden yani tabiaatan türeyen insanlardir. Kuran bu kanuda cok aciktir.
Bakara Suresi 30.
Diyanet Meali.
Düşün ki, Rabbin meleklere: "Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife tayin edeceğim." dediği vakit, "Biz seni tesbih ve takdis edip dururken orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın?" dediler. "Her halde Ben sizin bilmeyeceğiniz şeyleri bilirim!" buyurdu.
Bakara Suresi 30
Yasar-Nuri Öztürk Meali.
Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."
-----------------------------------------
Gercekler iste bu.... ha bundan sonrasi felsefe ve tasavvuf gerektiri beni asar.
Allah neden böyle bir seye karar vermis veya niyeti neydi, onu ancak tahmin edebilirim, ama Ayetin inis sebebini bilen ve arastirmis olan Alimler buna daha iyi cevap verebilir.
Görüsmek üzere
Enis
|