Thema: Kopftuch
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.08.2004, 18:27
Benutzerbild von umut58
umut58 umut58 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Yanlis anlamadim senin nasil bir düsünceye sahip oldugunu daha acik bir sekilde gördüm ve adina cok üzüldüm...
Gerek Almanyada gerek dünyanin neresinde olursa olsun örtünme Allahin bir emridir ve babalar olsun kocalar olsun hanimlarini ve kizlarinin baslarini ve islama göre ziynet sayilan her yerini örtmesinden sorumlu olduklari icin örtünmelerini saglamakla mükelleftirler.. Sen ise buna baski veya zulüm diyorsun.. Sana hem Hadis hemde Ayet ile sabit örnekler verdigim halde sen örtünmenin kendi kisisel özgürlügüne ve zamana birakilmasini savunuyorsun...
Örtünme derken sen ne anliyorsun bilemem ama sünnete ve Islam Alimlerinin tavsiyelerine göre örtünme bayanlarda sadece yüz eller ve ayak bilekleri disinda geri kalan kisimlarin örtünmesi gerekiyor.. Ancak hangi renk veya nasil bir elbise giyilmesi kadinin kendi iradesine birakiliyor... Elbiseler yine kadinin bir erkegi tahrik edecek sekilde giyinmesi elbette caiz olmaz...
Basbakanin olsun veya herhangi bir kimsenin olsun bilincsiz örtünme, örtünme degildir.. Elbette örtünen kadinlarin bir kismi (Ne kadar oldugunu bilemem ama cogunlukta olduguda söylenemez..) bilincsiz veya ne icin örtündügünü bilmedigi halde gerek babasinin gerekse kocasinin zoruyla örtüyor.. Gercekten örtünmenin sebeblerini bilse herkes, ne bu tartismalara nede sözümona zulümlere gerek kalacak...Malesef sen ve senin gibilerde bu olayi ne kisisel özgürlük nede zamana dayali bir moda anlayisi olarak görmeyecektiniz..

Yüzme konusuna gelince sen nekadar kendi hanimini veya kizkardesini kadin erkek karisik yüzülebilen yüzme havuzlarina veya plajlara gönderebilecek kadar suursuz olursun bilmem, ama Müslüman bir erkek, asla kendi hanimini ve kizini kadin - erkek karisik yüzme havuzuna veya plajlara göndermez.. Sebibini yazayimmi bilmem..
Karadenizli olman sana ayricalik kazandirmaz aslanim.. Bende Anadoluluyum ona kalirsa hemde tam bir OSMANLI..Anlasildimi..
Arkadaslarinda dedigi gibi sacmaliyorsun hemde cok komik bir sekilde, yinede iyi düsün ne yazdigin .. cünkü Elma demeyi düsünürken Armaut diyorsun...
Saygilarimla...