Cevapliyalim
----------- senden alinti-------
Ermeni meselesi anlattigin kadar basit degil...senin padisahinin tebaa si olan bir azinlik nasil olur devlete savas acar? onun ayrica incelenmesi lazim....
---------------------------------
Cevap:
Her kim kicini güclü bir arkadasina yani devlete dayarsa, yasadigi topluma Terör estirir..... zamaninda AB ve ABD nin destekleriyle PKK gibi....... bunu Türkiye cok cok iyi biliyor....
Eger Fransizlar zamaninda Ermenilere, Hiristiyan olduklari icin, özetlik verme calismalari olmasaydi... zannediyorum onlarda kalkip Osmanlidan parca alma pesinde olmazlardi.....
Sen hic Alman TV sinde Objektiv bir sekilde Osmanlinin dagilis ve kurtulus savasi belgeselini gördünmü.... ben iki sefer seyrettim..... ic anadoluda biraz toprak verip Türkleri esir bir konuma getireceklerdi.... ama biz öyle yapay mapay hikayeleri kabul etmeyiz.....
Trabzonda bizim köyle acayip sekilde rum kalintilari ve evleri var... zamaninda Trabzondaki Rumlar kalkip Türk halkiyla vuravur edip toprak pesinde kostular...... eskiler söylerdi.... aralarinda herhangi bir sorun olmaksizin... günün birinde ayaklanip gruplasip savasa gectiler...... ve sonuc olarak halk tarafindan tümü sürüldü..... hem Türkiye hemde onlar huzura kavustu.....
Acik konusalim... bizler kimseye bir metre kare toprak vermeyiz ve kimsenin topragindada gözümüz yok...... tarih böyle yürüdü böyle gelisti.... artik UNOda herkesin yeri bellidir.... herheste razi zaten.....
Arada sirada bir hisii durumlar yasansada önemli degil... bunlar Politikadir... eninde sonunda kendi imkanlariyla bir sey üretip kendini savuna bilen hayatta kalir... digerleri ise zamanla terih olur....
Türk devletinin prensibi bellidir... kimseye kötülüt etme, ama kimsedende kötülük gelmesini sonuna kadar engelle..........
Sehr Wiese nicht wahr......
|