Thema: Kopftuch
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.07.2004, 20:29
unknown

Standard 20 Milyondan fazla bile Alevi var

Sevgili Enis, Sana Alevilerin saysini kim 5 milyon olarak belirlemis ise halt etmis. Gercek sudur ki Türkiye"nin 3"te biri Alevi"dir, eger mezhepsel olarak algilarsak. Alevilerin sayisi ne Türklerinkini ne diger etnikleriklerinki azaltiyor. Söyle degim: Bir insan ayni anda hemi Alevi olabilir ve hemide Türk. Bu tabii digerleri icinde gecerli. 5 Alevi sayisi kürt Alevileri icin gecerlidir. Rakamlarda kürt Alevilerinin sayisi 5 milyon olarak tespit edilmistir.

Ancak Sen"in dediklerini söyle de algilayabilirim: Kendilerini Alevilige adamislarin sayisi, ateistlikten uzak, yani Aleviligi bildikleri gibi yasayanlarin sayisi 5 milyondur günümüzde ;-) Ancak bunlarda tahmindir.

Meseleyi Alevilik, Sunnilik olarak ele almak degildir, Kuran"a baglilik ya da Kuran"a bagli olmamaklik olarak ele almak lazim. Türkiye"de yasayanlar ve onlarin bir nevi uzantisi olan bizlerde malesef karakter yapimizda bir ucdan diger uca kayma yapisi var. Kraldan daha kralci olmakta diyebiliriz. Hic bir sözüm O"na "ehli" sünnet vel cemaat mensubu Arab Türkiye"deki sunniler gibi kendi ülkelerinde yasamiyorlar. Bizim memlekette adamlar cocuklarina verdikleri Arab isimlerini Arabistan"in en merkezi bölgesinde bile duyamazsin. "Bizim memlekette" esekten cok ne var? Bak kendim Alevi asilliyim, belirtmekte fayda var, ama Aleviligi batil olarak görüyorum ve dini incanclarimi Kuran"in verdigi cerceve icinde tutuyorum. Hangi Sunni böyle davraniyor, bir Sunni ile tartismamda birisi bana ne demisit biliyormusun? Eger Sen"in gibi sirf Kuran"a yönelirsek, o zaman dinin YARISINI cöpe atmamimiz lazim demisti. Uydurulmus hikayelere, kamasutrayi andiran ve peygamberin agzina sokulan seks hikayelerine din diyenler bile var. Umarim ne demek istedigimi anlamistirsin