ILAVE
Isin birde sosyal acidan bir gercegi var….
Herkes bas olmak pesinde, herkes benim sözüm gecsin, ben bas olayim, ben Basbakan veya en yüksek, en zengin olayimin pesinde….
Bir kadinin basi acik olmasi ona su anki dünya konstelasyonunda zara getirmez…..ki örtünme olayi kadina zarar gelmesin diye düyünülmüs.. o yüzden vahyi olarak inmistir…..
Anlaycaginiz sudur: Eger sizin kariniz Arabistanda basi acik gezsin, birakin din özgürlügünü.... karinizi elinizden almazsalar dua edin….
Orada basi kapatmak farzdir, cünkü basin aciksa sana zarar geliyor…. sana araplar tarafindan büyük haksizlik ve tecavüz gelir… o yüzden Kuranin ruhani cercevesinde kapanman gerek….
Gelelim Türkiyeye:
Türkiyede ise sosyolik bir durum…. Köylü kesimlerde bas örtüsü takmayan kisi hor görülür… ille o kisi tecavüze ugramazsada… köy kadinlari onun isini bitirirler…. Orosbu falan gibisinden…. Ziyaret veya gezme olayinin disinda.. köyde yasiyorsa bir kadin… kendisine zarar gelmemesi icin basini kapatabilir.....
Gelelim sehir merkezlerine…. Hayat burada yogunlasiyor… insan haklari buralarda isliyor…. Ilim bilim ve tüm güzellikler burada toplaniyor…. Insanlar daha egitimli olduklari icin kimseni basina falan bakmiyor… isterse giyer isterse giymez….. Kuran vahyisinde zaruret olmadisindan…. Sehirli kizlarimiz baslari acik geziyorlar….
Zaman cercevesinde kadinlar icin su anki dünya konstelasyonunda hayirli olanida budur…
Selamlar
Enis
|