Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 12.07.2004, 09:43
unknown

Standard o.T.

ne münasebet, rica ederim... sana önceden de anlattim, daha kaba anlatayim. faiz, aleti nafakaya -hatta faizin faiziyle beraber aletin nafakasini bile nafakaya- baglamaktan, senin anlayacagin hirsizliktan veya emek gaspindan baska birsey degildir. bundan dolayida dinimizce haram gösterilmistir. senin belirttigin gibi 1 yatirilip 5 alindigindan dolayi degil. ben mesela is adamiysam elbette 1 yatirip 5, hatta 50, hatta 500 alirim. istismar olmadigi sürece bu hem ahlaki, hem ilmi cercevede dogal ve dogrudur... senin belki bilincsiz savundugun fikirleri baz alacak olursam ayni sekilde diger hirsizliklarida helal kilmam gerekir. mesela aynen ilkokul hesabi yapip: enflasyondan kaybim 100.000.000 tl, carptigim para 150.000.000 tl, 50.000.000 tl sini bagis yaparsam digerini helalinden kazanmis olurum. bukadari da toplumun hayrina olsun, keselerine bereket. neticede sen ancak elindeki paranin degerini korudun degil mi, yani burada da haksiz kazanc sözkonusu degil; üstelikte bagis yaparak sevapta kazanmis oldun. ne güzel ya, acaba olur mu?

eyvallah, materyalist zihniyetten hortlayan ve bütün dünyayi saran bir sistemi kisa veya orta vaadeli bir zamanda degistirmemiz mümkün degil. kuruculari gibi fani olsa bile 3 nesilde kemiklesmis duruma geldi, kirilmasi ne de zor. buna nazaran daim olan, zaman ve mekan tanimayan ilahi(!) yasa (faiz haramdir!) bugün yattik, yarin kalkdik degisdi!? garip durum, cözüm diye lüpcülügün, kolayciligin, belesciligin taa kendisini sunuluyor! hemde ilahiyatcilar tarafindan?.. bu öncelikle dini bir mevzuu olmadigini anlarsak, neden böyle bir cözüm öne sürüldügünüde anlamis oluruz. gayet basit: sorunun muhattabi onlar degil. her alanda oldugu gibi burada da din istismar ediliyor, hemde siyasi ve ekonomik basiretsizligi örtbaz etmek icin. cözüm yollarinida gösterdim. daha önceden belirttigim gibi yilllardir bu konu üzerinde duruyoruz: milli devletle, milli ekonomiyle, milli siyasetle milli sermayenin disariya akmasini, dolaysiyla sürekli kan kaybina ugramamizi engellememiz gerekiyor. yerli is gücü, yerli mal, ama yabanci piyasa ve yabanci kapitali yakalayamadiktan sonra bütün önerilen pseudo-cözümler ülkemizi ve milletimizi faiz girdabinin, sömürünün daha da icine cekecektir... kisacasi senin sundugun fikir hem maddi, hemde manevi yönden alternatifsiz yanlistir.

sahiden, bilmiyorum kac gündür, ve haftadir ilahiyatcilar, diyanet söyle böyle aciklamada bulundu diyorsun ama bende medyayi, ki dizileri kastetmiyorum, takip etmeme ragmen böyle bir aciklamaya rastlamadim. fetva mercisi degilim; icerikleri, muhattaplari, mekanlari ve zamanlari referans gösterirsen aynen biraktigim yerden devam ederim... mevzuu begeni mevzuusu degil. herkes elbette hürdür, ama toplumu ilgilendiren, mesela dini konularda rast gele sallanirsa tepkiyi, dogrusu tekmeyi yemeye hazir olmali... bunlari, birde peygambere (s.a.v) hic ama bilmem ne adamlarina bukadar cok iltifat etmenin sebeplerini aciklarsan, memnuniyetle devam ederiz.

bende tesekkür ederim, vesselam