ben su anda kuranin hüküm s+ürdügünü ve eskiden daha fazla kurana dönüldügünü kastetmedim ama bu yol ardina kadar acilmistir onu kastettim.. buda osmanlinin tanzimatla üfürkcü haci hoca seyhlerden kurtulma cabasini atatürkle laik cumhuriyeti kurarak gerceklestirmistir..
bunu inkar edemeyiz..türkiye su anda avrpa birliginin ve muasir medeniyetlerin esigi altinda tek demokratik laik halki müslüman olan nice oyunlar oynandigi halde yinede huzurlu bir ülke.. buda büyük basaridir..
hürdüsünme akliciligi getiriri akilcilikda kurani cok daha iyi anlamayi saglar! yani kisaca hurafe atmasyon dinine 1923 lerde vurulmus darbeler belki 2023lerde meyvesini vericektir..
buda atatürk ve arkadaslarinin vizyonu sebebiyle olmustur..
ayrica ben osmanliyi elestirmedim bile ama tarihteki bu hurafe hadisci sünnetci dincilerin baska fikirlerdeki insanlari nasil iskence ile derilerini kazidiklarini öldürdüklerini kafir ilan ettiklerini akla ve bilime dayali en ufak syi nasil lanetledinklerini biraz tarih okuyan herkes bilir..
elbette türkiyenin su andaki kara carsaflilara olan tavirlari tarihdeki yobazlarin akla ve bilime dayali fikirlilere karsi takilan tavirla mukayese edilebilinir ama hic degilse günümüzde kimse carsafli diye asilip kesilmiyor.. gecmiste nice kelleler ucmus nice insanlar baska türlü düsünen alimler zindanlarda iskence görüp cellata teslim edilmis..
o yüzden atatürk bir türk evladi olmasada sari sacli mavi gözlüde olsa hatta iddia edildigi gibi yahudi bir homosexuel bile olsa onun biraktigi degerler anadolu insanini öne cikaracak ve kurana büyük hizmet edilmis olucak..unutma ! ve bunu kahkaha atarken iyi düsün