Degerli kardesim enis
Cözümü Allaha ortak kosmakla elde edebiliyorsaniz bunun ne kadar degiri olabilir? Ben senle Enflasyonu tartismiyorum. Ve enflasyonada cözüm üretemem.
Konu faiz yemek veya yememekti.
Allah kosunun bilmeden Paraya tapiyoruz. Paramiz kaybolsa fakir olsak ne yazar bu dünyada. Zaten hersey gecici degil.
Senin kafana koydugun o fetvalar bana göre yanlis bu benim yorumum ve kime danissan öyle der sana. Ama yinede dinde baski olmadigi icin hayatini istedigin gibi planlayabilirsin.
Kizma ama sunu iyi bil rahatca faiz yiyen bir ilim adami tabiiki faiz bu cagda haram degildir der. Haram dese sen niye yiyiyorsun demezlermi?
Zamanımızın en büyük âfeti, belâsı paradır, maldır. Para ve mal tutkunluğu dünya kurulalıdan beri vardır ama bugünkü gibisi görülmemiştir. Dünyada, bizde şimdi en büyük değer para, mal, maddî menfaat, lüks, konfor, gösteriş, israf olmuştur. Hepsinin başı paradır.
Evrensel ilahî gerçekleri görmeyen kâfirlerin, Allah’ı inkâr edenlerin, nasipsizlerin paraya ve maddeye tapınmalarına şaşılmaz ama mü’min ve müslüman geçinenlerin para putuna tapınmaları aklın ve vicdanın kabul edemeyeceği bir haldir.
Örnek olarak almadiginiz peygamberimiz hic faiz yememistir. Ona itaati bile sirk sayan sizler para belasini Allaha kosuyorsunuz.
Fecr suresinin 27 - 30
Ey huzura kavusmus insan! Sen Ondan hosnut. O da senden hosnut olarak Rabbine dön. Seckin kullarim arasina katil ve cennetime gir.
Peygamberi örnek alsaydiniz faizin her türlüsüne haram derdiniz. Cözümü Allahin Kitabini nefsimize göre yorumlamaktan ibaaret degildir kardesim ...
Saygilar selamlar ...
Not. Arastir Arastir hani Allaha tanri dediydin ya o zamanki gibi arastir.
|