düsncelerin cok güzel
bir adim daha ileri git......
Ne Aliye baglan nbe veliye nede Ahmede...... sadece Allaha teslim ol Resulüde birak bir kenara..... cünkü sefaat yalniz ve sadece Allaha aittir..... Aliye Veliye Resule degil.....
Yasantilarindan faydalan.... ama bunlari din yapma, bilgi ariyorsan Kurandan beslen ve zamanin sartlarina göre yasa......
O zaman sende ne Ideoloji kalir ne kaliplasma kalir, ne Mezhep kalir nede baska Kuran disi hadiseler kalir.........
Bit cok insan sosyo-kültürel eksiklerinden dolayi, kendini bir gruba baglama ihtiyaci duyar..... ya iste ben Aleviyim, ben sünniyim, yok ben Hanefiyim...... falan filan....
Evrensel cercevedeki insan sadece bir Müslümandir....... Alicidir Velicidir veya Sünnicidir dersen.... o halde Allahin yeri o kisilerden imdat dilensin...... varmi böyle bir sey????????
Eger Resul su an yasasaydi.... bu gibi Ideoloji gruplarina bölünen kisilere lanet yagdiridi..... Veda Hutbesinde Resul ölümünün yakilastigini anlatirken..... kendi akibetinin bile ne olacagini bilmedigini belirttiki..... bu adam Resuldü... digerleri ise onun sayesinde Allahi taniyanlardir...... nasil olurda Allahi birakip digerlerinin pesine takinilir......
Evrensel cercevedeki insan sadece bir Müslümandir, aksini söyleyen ne sosyo-kültürel hayati ne evreni nede Allahi taniyacagini hic zannetmiyorum....
Selamlar
ENis
|