Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 28.06.2004, 00:47
eniskaya

Standard KURANDAKI NAMAZLAR

Bazi arkadaslar benim Gästebuchumda, benimle namaz vakti hususunda ve diger konularda tartismaya basladiklar.
O yüzden hic olmazsa, namaz konusunu buraya tasima amaciyla bir makale yazmaya karar verdim.

---------------------------------------

Kur’an’da kılmakla yükümlü tutuldugumuz namaz üc vakit olarak gösterilmis ve adları verilmistir: Fecir namazı, orta namaz, isa namazı. Ancak Peygamberimiz, bu üc vakte müekked sünnet olarak iki namaz daha ekleyerek kılmıstır.

Üc vakti belirleyen ayetler, Bakara 238 ve Nur 58’dir.

24 saatte kac rekat namaz kılınır?

Peygamberimizin kıldıgı sekliyle yani farz ve müekked sünneti birlestirerek, sabah 2, Ögle 4, İkindi 4, Aksam 3, Yatsı 4 olmak üzere toplam 17 rekattır. Bu rakamlar kulluk borcu olan farzlarla müekked sünnet namazlar icindir. Fıkıhta tatavvu, nevafil ve revatip diye anılan sevap kazanmak ve ruhen yükselmek icin kılınabilecek namazların sayısı, zamanı, rekatı dondurulamaz, onlarin sayisi ve coklugu, herkesin kedisine aittir.

Namazin sekli Kuranda parca parca verilmistir
O parcaları Hz. Peygamber/Resul birlestirerek bugünkü sekliyle namazı göstermistir. Namaz, toplayıcı bir ibadettir. Rukü ve secdede söylenen sözler baglayıcı degildir. yerine bafka bir sey söyleseniz de olur, dikkat cekiyorum, Rukü ve secdede söylenen sözler baglayıcı degildir.

Eger aksini söyleyen.... yok efendim 5 vakittir, diyen Kuranda yerini göstersin ve benim Gästebuchuma yazi yazarak benimle tartismasin..... burada Forumda Ayetleri versin ve hepimizin cehalatini gidersin.

Söyleyeceklerimizi bu Foruma yazalim ve beraber tartisalim.

Selamlar
Enis