Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.06.2004, 10:19
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard devleti olmayanin dini olmaz sacmasi

ben bu sözcükleri duyunca hep hadis uyduran rejimler aklima geliyor. onlarda yedikleri naneleri halka biraz olsun dayatmadan kabul etmeye kalktiklarinda hadis diye yutturmaya calisirlardi. simdide bu yalanlari laiklerden duyuyoruz. bu kesinlikle yalandir ve hakikat ve din ile hicbir alakasi yoktur.
iste asagida bu yalanlari dizisi:

1000 tekrar ettim ama yinede tekrar edeyim.
-&gtyalan oldugu icin daha cok tekrarlamalisin.
1.)Devleti olmayanin Hürriyeti omaz
-&gt ilticacilar fevkalade güzel ve hür yasamaktalar. almanyaya iltica eden ex tc vatandaslari.
2.)Hürriyeti omayanin Dini olmaz
-&gt bu aslinda dogru gibi görünsede vahye yani kurana bakildiginda, hic alakasi olmadigini görüyoruz. köleler icin birtakim uygulamarin olmasi bunun delilidir. hür olmasa bile insanin dini inanci fevkalade vardir ve sorumluluktan kurtulmamistir.

3.)Laik sitem, evrensel din boyutlari cercevesinde anaysasasini kurup, her cesit dine mensup kisilerin huzur icinde beraber yasamasini saglayan, bir degerler hazinesidir.

-&gtlaik sistem kemalist sistem olunca bu iste olmuyor, degerler hazinesini bilmem ama, ortaya tc modeli cikiyor. annesi basörtü takiyor diye asker evladini ziyaret etmeye gittiginde generalin tanklari ile karsi karsiya kaliyor.fransada yine böyle sapik bir laik sistem var. inanci olan insana inancinda taviz vermesini emreden daha dogrusu zorlayan bir sistem inancli bir insan icin hazine olamaz. bir cöküntü olur.

4.) 3.) noktadaki cercevesinde uygulanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi, tamamiyle Kuranin asil metniyle tam ic icedir.
-&gt bu nasil olacak? türkiye generalleri bunu duysa, seni kursuna dizer. ben buna inanmiyorum.

5.) Kuran cerceveyi verir, zaman sartlarina göre, Kurandan beslenerek, devletlerin Anayasalari tazelenir.
-&gt bu kesinlikle öyledir. kuran prensibleri belirler ve insanlar bu prensibleri uygulamak ile yükümlüdürler. prensiblerden degiskenlikten ziyade uygulamada degiskenlikler mümkün olmasi lazim.

Aksini söyleyen, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasinin bir kanunu cikaripta, Kurandaki su ayete veya devletl isleriyle ilgili aciklamaya, karsi cikiyor desin.
Böyle birisinin anlini karislarim..... bos laf coooooooooook
-&gtyobaz

Insallah bu din ve devlet iliskisini sizlerde anlatabildim
Eger bunu anlayabilirsek, o zaman hem dini ve hemde devletin kutsalligini anlayabiliriz.
-&gtdevletin kutsal oldugunu düsünmüyorum. kutsal olan dindir. devlet kutsanirsa, devlet ayakta dursun diye dinin prensiblerini ayaklar altinda cigneriz ve cigneniyor. en güzel örnegi amerikanin irakta ki zülmü.

Acik ve net söylüyorum... Ilahiyati bitirmeyen, 5 – 15 yil arasei arastirma yapmayan kisi kolay kolay Hoca olamaz....

Oysa piyasada Hoca adinda dolasan bin bir din azmani var, bunlarin bir cogu bos ver Ilahiyati, Erbakan mahlukunun arka bahcesi olan imam hatip liselerini bile okumamislardir.
-&gt tuhaf. kemalist zihniyeti bu bazan gercekten basmiyor. bu hocalari yetistirenler bu devlet degilmi? bu devlet bunlari hoca olarak atamiyormu? diyanet hocalarinin hangisi 5-15 yil arastirmada bulunmus?

Birde su var, devletini sevmeyen zaten Müslüman olamaz.
-&gtniye? imanin sartlarindan mi oldu simdi devletini sevmek? amentüye simdi birde muhabbeti türkiyemi eklenecek? müslüman olmanin sartlari kuranda belirlenmistir. hicbir yerinde türkiye yada devlet gecmez. cünkü gerekmez. tam tersine kuranda, oldugu beldede dini yasayamiyorsa göc etmek ile emrolunmustur. habesistana göc edenler ilk müslümanlar degilmiydi? mekke devletinde bölücük yapipda halki kafir müslümanlara ayiran peygambere gelen vahy degilmiydi. yine mekke devletinden medineye göc edenler müslümanlar degilmiydi?

Devletimizin kaybolmasini engelleyen, kurtulus ve kurulusa önderlik yapan, Atatürkü sevmeyen Türk olamaz.
-&gtolabilir.

Türk omayaninda Atatürkün hakkinda agzini acmaya hakki zaten yoktur, onun kani bizden degildir, o tiplerin gidip genetik test yaptirmalari gerekir.
-&gtniye?tirt(yani trt int) arada sirada ingilizlerin atatürke olan övgülerini gösteriyor. yani ingiliz konusabiliyordu, en azindan o topraktan gelenler konusamiyor. bu yasakci zihniyetten ne zaman kurtulacaksin?