Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 18.06.2004, 18:25
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard kardes.

Selamünalleyküm,

Burada bir hocanin lafina göre hareket etmek veya bütün Müslümanlari ayni kefeye koymak yanlistir. Hocalarda senin benim gibi insanlardir. Zaten hoca diye bir görevli yok dinimizde. Imamlik var. Imamda camaatin en bilgilisidir. Namazlarda o imamlik eder müslümanlara okis. Yani hoca söyle dedi böyle dedi bu müslümanlari baglamaz o sadece kendini veya kendi cemaatini baglar. Onun hatasini Islama veya tüm müslümanlara yamamak yanlistir.

Gelelim hocanin kullanidigi söze. Müslüman cocuklara yardim toplancakmis demis hocaniz. Söyle bir düsünürsen. Her yeni dogan cocuk blu cagina (Pubertät) kadar MÜSLÜMANDIR. Onlari aileleri Hiristiyan yapar. Yani müslüman cocuk demesinde sakinca yoktur bence. Cünkü Dünyamizdaki bütün cocuklar bizim inancimiza göre Müslümandir.

Niye sadece Müslümanlara yardim ediliyor diye soruyorsun yazinda. Nerde müslümanlara yardim ediliyor? Ülkemize bak sayiflara fakirleremi yardim ediliyor yoksa zenginlerin kesesinimi dolduruyorlar.

Her müslümanda insandir bunlara yardim etmeyle insanlik sucumu isleniyor ? Öyle bir yaziyorsunki sanki müslümanlar insan degiller. Ha müslümana yardim etmissin ha hiristiyana. Önemli olan yardimdir.