enis burada sen niye ikide bir herkese
enis burada sen niye ikide bir herkese gönderme yapiyorsun. Tabiiki Meshepler din degildir. Zaten din olarak kabul etmiyor kimse. Istisnalar haric. Seninle polemiye girmek istemiyorum cünkü sonu cikmaz sokak. Senden istedigim sen kendi düsüncene saygi duyulmasini istiyorsan baskalarin düsüncelerinede saygi duyacaksin.
Bu meshepleri kötülemenizle veya Elaziz gibi yalanci hadisleri buraya yazmakla hic bir sey gecmiyor elinize. Tekrar ediyorum Meshepler din degildir. Meshepler sadece bir yoldur ama dogru ama yanlis. Herkesin görüs acisi baskadir. Sen hadislerin hic yazilmadigina inanirsin bir baskasi yazildigina inanir. Sende isbahat edemezsin oda isbat edemez. O zaman iki tarafla bir bilirini kirmadan saygili olacak. Diskriminierung yampayacak.
Muhakkak ki Allahtan baska kanun koyucu yoktur, bu biline buna kimse karsi gelmiyor zaten karsi gelse zaten dinden cikar. Yani milyonlarca meheplere yani peygamberimizin izinden gidenler müslüman degillerde bir avuc dolu modern müslümanlarmi gercek müslüman bu dünyada. Yani dünyada yaklasik 1.2 milyar müslüman yasiyor hepisi yanlis yoldada bir tek Yasar Nuri Öztürkmü dogru yolda. Sizin düsüncelerinizi hic anlayamiyorum. Onca kitap yazmis bu sahis niye tevsirini yazmamis Kuranin. Demekki arabcasi yok veya saglam degil. Neyse onun üzerinde durmak istemiyorum.
Ne dedik Allahtan baska kanun koyucu yok. Bu böyledir dimi. Onun kanunlarida Kurani Kerimde yazilidir. Sadece mealini okuyup yorum yapmamak gerek. Tevsirinide okumak gerek!
|