Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.06.2004, 01:23
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Peren Merhaba,

Enfes güzellikte yazın için sana teşekkürler, küçük bir noktada açıklama yapmam gerekli, hiç bir insan Müslüman, Hırıstiyan yada başka bir dinden veya mezhepten olarak doğmaz, yalnızca salt olarak insandır, insan olarak doğarlar.

Geri düşüncelerin ve geri kalmışlığın altında yatanlardan en önemli nokta erkeksel dünya görüşünün ve egemenlik kompleksininin önemi, yoksulluk, cahillik, fanatizm kadar önemli büyük bir ciddiyeti taşımasına rağmen, bireyin özlük haklarının evrensel hukuksallığın güvencesinin koruyuculuğunun altında olmasının da çok büyük bir önemi vardır.

Dinselliğin yeşil çuhalarının daha modernizminin yeşil tül perdesinin arkasında da, tutucu ve radikal erkek egemen dincilliğinin acımasızlığını, bir kadın olarak mutlaka yaşayacaksındır bu sayfalarda. Bu insanların büyük bir kısmının ben ne dindar olduğuna, nede tanrısal bağlarının bulunduğuna inanmıyorum. Tanrının bu kadar ilkel ve basit olabileceğini ancak bu dünyada yaşayaıpta,her iki kelimede bir tehtidi, korkuyu, sindirmeyi, insana düşman olmayı yapanların, yaratanların düşünebileceğini inanıyorum.

Bu insanların tanrı sevgisine, insan sevgisine asla inanmıyorum...

Tanrıyı bu kadar basitleştirmeyi ancak koskoca evrende bir pire kadar bile gözükmeyen mavi dünyanın içinde bir küçücül böcek kadar yaşayan insanların yapmasınada hiç tuhaf görmüyorum.

İnsanlığın yaşı kaç yıldır ki şu dünyamızda...

Selamlarım ile...

Galvani...