Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.05.2004, 14:41
eniskaya

Standard uyarilarin icin tesekkürler

evet haklisin bende bazen böyle assalayici kelimeler Hocalar hakkinda kullaniyorum, kesinlikle hata, ileride yapmamaya gayret gösterecegim.

Bir kere sunu söyleyim, Türkceyi iyi kullaniyorsun ve güzelde bir ulsüpla bana izah ettin, sagol.

Bak sevgili arkadasim, Istanbul bir istisnaydi, kabul, fazla zorlanmadan alinan topraktir, dedigin gibide halk eziyet icindeydi. Dogru olan bir fetihti tamam.
Bu konuda mutabikiz.

Gelelim diger konulara Padisahlarin kalitesine.
Bir Laman belgeselinde dünyanin en büyük Padisahlari dizisinde Osmanlidan Kanuniyi gösterdiler ve öylede. Sonunda söyle söylendi. Osmanli Imparatorlugunun en büyük Padisahi yaptigi hatadan dolayi (oglunu öldürmesninden), tahti en kalitesiz Osmanli Padisahina devretti, kime II Selime.
Simdi bütün Padisahlar ayni kalitede degillerdi, bu da gercek.

Gelelim Araplara Arap yarim adasina, o topraklara ilk fethi Yavuz Sultan Selim Padisahimiz (Allah Rahmet eylesin) yapmistir.
Simdi dediginde dogru, bircok devleti arzular üzerine korumayada aldigimizda bir gercek.
Diger bir gercek olan arzulari olmadigi halde fetih edilelen bir cok devletöerde var.
Su anda Araplar olsun Avrupalilar olsun OSmanliya Rahmetmi okuyor ???? niye okumuyorlar , bunu sende biliyorsun, topraklarina girdigimiz icin.
Yunanlilarda bizim topraklarimiza girdi, birde onlara öyle bir Rahmet okudukki, tam 2500 senelik tarihlerini 8 günde sildik attik, benden bu hususta daha gururlu birinin olacagini zannetmiyorum, biz o anda tam dosdogru olani yaptik.

Aziz arkadasim sen baskasina yardim niyetiyle topragina girebilirsin, ama eger topragini elden aldigin toplum seni kurtarici olarak görmüyorsa, sen o zaman isgalci durumuna düsersin, Osmanlinin basina gelende bu olmustur. Anlabiliyormuyum, bizler su anda dünya üzerinde Osmanlinin yaptigi hatalarin cizgilerini cekiyoruz.
Abdülhamit Israillilere toprak satmamis, dogru, ama kimin topraginin satilmasina izin vermemis, yani Filistin, Araplar bu bölgeler bizim topragimizmiydida Abdülhamit han buralari satmamis.

Amerika isaretinde tam bir paralellik var, cünkü zamaninin Amerikasi Osmanliydi ve Amerika gibi Osmanlida ikide bir savas yapardi, sonuc ne oldu, kendi asil sinirlarimiza geri cekildik ve dorusuda budur.

Yardim etmek istiyorsan bir devleti isgal etmeye gerek yok, Politik alanda edilir.

Gör Amerikanin halini, Irak halki merikayi kurtarici olarak görmüyor, isgalci olarak görüyor, yalanmi....?

Biraz fazla uzattim ama sunuda söyleyim, bir Müslüman kimsenin malinda mülkünde gözü olmaz, birine yedirecegi yerine ona yemek yapmasini kendi ayaklari üpzerinde durmayi ögretir.
Kimseye haksizlik etmez, eger günün birinde kendi varligi tehlikedeyse, vargüsüyle savas eder. Mustafa Kemal Atatük önderligi.

Yapilan her sey gelir gelir günün birinde kendi basimiza yikilir, bu böyledir.

Sana Selamlar
Enis