Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.05.2004, 13:06
tarik21

Standard BU DÜZEN DEGISMELI

Bu düzen değişmeli

F.Bahçe Başkanı, Ulusoy’un gitmemesi durumunda bile zihniyetin değişmesi gerektiğini açıklarken, Kulüpler Birliği aday çıkarmaya çalışıyor

‘Sorumlu Federasyon’
Futbol Federasyonu’nun tutumu ve kararlarından memnun olmayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, düğmeye bastı... Federasyon’da önemli değişiklikler için çalıştıklarını söyleyen Yıldırım, son yıllarda Türk futbolunda kirlenmenin sözkonusu olduğunu dile getirdi. Yıldırım şunları söyledi: “Bunun sorumlusu Federasyon’dur. Bursaspor küme düşmeseydi seneye Rize’deki maç nasıl olacaktı? Şimdi merak ediyorum, yeni sezonda Akçaabat Sebatspor, Ankara’da nasıl oynayacak?”

‘Yeni oluşum istiyoruz’
‘Tüm bunlara Ulusoy ve zihniyeti neden oldu. Benim Ulusoy ile bir problemim yok. Ama icraatlarına ve kurumlarına karşıyım. Bu düzen değişecek. Sayın Cemal Aydın ile Sayın İlhan Cavcav da aynı eleştirileri yüzüne karşı yaptı. Biz yeni bir oluşum istiyoruz.” Yıldırım’la aynı görüşü paylaşan Kulüpler Birliği de çoktan harekete geçti. Kulüpler Birliği, Ulusoy’dan yönetim kurulu listesine, haklarında teftiş kurulu raporuyla “yönetici olamaz” kararı bulunan Orhan Saka ve Ali İpek’i almamasını isteyecek.

3 isim kabul edilmeyecek
Başkan’ın listesine gireceği iddia edilen Hasan Doğan, Serdar Güzelaydın ve Mustafa Yazıcı isimlerinin doğruluğu soruşturulacak. Birlik, mevcut yönetimde yeralan İsmail Dilber, Levent Kızıl ve Mukan Perinçek’i de istemediğini bildirecek. Federasyon tasarısının yasallaşmasını beklediklerini belirten Kulüpler Birliği Başkanı Cemal Aydın son gelişmelerle ilgili olarak, “Her sene bir öncekini aratıyor. Bu vebalin altından kimse kalkamaz. İstediğimiz sonucu alamazsak genel kurulu boykot ederiz” dedi.

Aydın: İstifa da ederiz
Parmak hesabıyla bu işin gitmeyeceğini de vurgulayan Aydın sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni yasayı sayın bakanın aklına Ulusoy’un başdanışmanı Gündüz Tekin Onay soktu. Ulusoy’a iki kez şans verildi. Lokomotif, Süper Lig kulüpleridir. Onları yok sayarak orada oturamazsın. Bazı kulüp başkanları durumun düzelmemesi halinde görevlerini bırakacak. Bunu diğerleri de izleyebilir. Gerekirse birlik de istifa eder. Yasanın meclisten nasıl çıkacağı gerçekten çok önemli.”