Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.05.2004, 16:36
unknown

Standard Merhaba Coach01

Anladigim kadariyla, sen simdi Türkiyenin %99 una Müslüman, fakat eziyet cekiyor dinini ifa edemiyor diyorsun, öyle mi? sana
katilamayacagim. Demokrasi ,iyi ya da kötü,Islam diniyle bagdastirilmasi zor bir yönetim bicimi olsa gerek ki, tüm Arap Dünyasi
neredeyse ya Diktatör ya da Totaliter bir Rejim altinda.Hatta Krallik bile var.Almanya bir G 7 Ülkesidir. Savastan sonra ucuz Iscilerle bu Ülkenin ayaga kalkmasi saglanmistir. Bu Isciler uzun yillar boyunca ""biz 5 sene sonra eve , köye dönücez"" demistir ama hikaye baska sekilde gelismistir.Bu zaman zarfinda da Alman hükümeti de bunlar nasil olsa dönecek deyip hicbir sekilde uyum havasina girmemistir. 1 Isci gelmis, sonra esi sonra cocugu, sonra da mesela import damat dedigimiz kisilerle vs.vs. bir Isci olmus 10 kisilik aile. Heryerde Dönerciler, Tren garlarinda Almandan cok Yabanci, kiyti kuytu yerlerde Camiler, yani sen de burada yasiyorsun ve mutlaka görüyorsundur.Yine de istedigimiz gibi yasiyoruz, kimse birseyimize karismiyor. Karsilastrma yapmiyorum. Ben sunu soruyorum : ben Türkiyede yasasaydim, bu kadar yabancinin "" Narrenfreiheit""-ina tahammül edemezdim herhalde. Benim gibi düsünen var mi diye merak ediyorum. Selamlar