Ve aleykümselam coach kardes!
?biraz sinirini yen ve benim neyi bildigmi neyi bilmedigmi örcmeye kalkma.
Cünkü sen insan sarrafi degilsin. Ben size karsi gayyet saygli konusmayi
tercih ediyorum, bu da alevi olmana ramen her yazinda Allahin selamini
esirgememen. Bunu daha hic bir Aleviden duymamistim. ?
yüce allahin (c.c)selamini bile almayan nasil bir tip insan oldugunu hepimiz galiba biliriz.
"Hasan ve Hüseyini sehid edende Yeziddir kendi koltuk
savasi icin sehid etti Hasan ve Hüseyinimizi."
Bu cümlede Hz. Hasan ile Hz.Hüseyini sehid ettiler diye yaziyorum. Ama
nerede ve nasil oldugunu belirtmedim kardesim hatirlatayim. Yani yanlis
yorum yapiyorsun. Beni cok kirdin bu ithaminla.
?Benim kime (Hz.) veya (ra.) diyecegimi cok iyi biliyorum. Sahabelerin hepsine
(Hz.) derim. Sunu belirteyim gerekce ne olursa olsun hic bir Sahabinin aleyhinde
hic bir söz söylemem. Hz. Muaviyye olmak üzere. Resulullahin Vahiy katipligni yapan
katibe terbiyesizlik yapamayiz. Ve sunuda söyleyim Kerbele olayi cinayetin baslanmasi,
Hz. Muaviyyenin vefaatindan sonradir. Hz. Muaviyye yasamis sag olmus olsaydi Kerbela
olmayacakti! Seninde saygili olmani isterdim ama o senin tercihin.?
hayir dostum?muaviya BILINCLI bir sekilde ogluna halifeligi devretmisdir!
Halifeligi saltanata cevirdiler?.
Muaviyanin zamaninda ne oldu dostum? Imam ali ile (a.s) savaslar olmadimi?
Binlerce müslümanin cani ve kani gitmedimi?
Sen önce bir tarihi oku dostum! Öyle simarik bir sekilde neden hareket ediyorsun?
Vahiy katibligine gelince:
azizim, muaviya ve onun babasi KILIC ZORUYLA müslüman olduklarini hepimiz biliyoruz, sünni olsun alevi olsun! Bunlar?da hicretin 10.yil?da müslüman maskesini takdilar? 10 hicri yilinda VAHYIN NUZÜLÜ BITMEK ÜZERE IDI, ve simdi sana soruyorum allah askina nasil ve ne zaman bu zalim adam vahiy katibi olmus?
Üstelik islami böyle sartlar altinda kabul eden bir adami vahiy katibi etmek.. sürekli emevilerden kin yigen sevgili hatemül enbiya (s.a.v) onlardan birini vahiy katibimi yapacak??
Peki bu bilgiler kimden geliyor? Onun menfaatci ve yagli sofralarina sarkitarak gelen ebu hureyre ve daha nice satin alinmis ?sahabiler? degilmi.....
Yoksa bunu`(vahiy katibiligi) bir selmani farsi naklediyormu?
Bir ammar?
Bir ibni abbas?
Bir mikdad?
Bir ebuzer gifari?
Vs..?
vahiy katibligini yapan hic bir zaman ilmin sehirin kapisina SAVAS ACMAZ, LANET VE KÜFÜR de yagdirmaz kardesim!! Kuranin mantigina bu yanlis?dir!
Sen önce bir muaviyin kisiligini arastir, ondan sonra gel?
Peygamber (s.a.v) buyuruyorki:
?ammar (r.a.) zalim ve yoldan cikmis bir güruh öldürecekdir!?
evet muhterem..arastir kimdir bu zalim ve sapik?
sen muaviyanin ve emevilerin yaptiklarina RAZI oluyorsun kurban olayim!
imam hasan"lan (a.s.) antlasma yapan, ve hz.hasana (a.s.) verdigi sözleri (kuran ve sünnete uyacagini, ehlibeyte lanet etmiyecegini, ehlibeyt dostlarini katletmiyegini) tutmayan, ve halkin önüne gecerek "ben sizin"le namaz kilmaya oruc tutmaya gelmedim! Ben hükmetmeye geldim ve kim önüme cikarsa onu ortadan kaldirim!" diyen bu zalime sen hz. diyersen R.A. söylersen arkadasim o zaman isin yas!!
Peygamber (s.a.v) diyorki:
?Ey insanlar ben size iki EMANET birakiyorum, bunlara sarilirsaniz asla sapikliga düsmezsiniz! Biri kurani kerim biri ehlibeytimdir!?
simdi sen emanetin birisinden yüz cevir, digerin?de katlett?
e peki bu nedir? Nasil peygamberin önüne cikip nasil cevab vereceksiniz??
Simdi sen diyorsunki, gecmiste olanlarin benim sucum ne?
Simdi kardesim eger sen bu olaylara tepkisiz kalirsan, katillere ve zalimlere ?hz? diye hitap edersin, o zaman sende emevilerin pastasina pay oluyorsun!
Ve daha NICE seyler?. onlari aktarmayi gerek görmüyorum!
?Hz. Hasani sehirlediler ve onu sehirleyenler fitnecilerdir. Eski bir köle olan
karisi sehirledi. Badagina elmas tozu atti karisi. Onu görevlendirenler fitnecilerdir.?
Evet o kariyi görevlendiren muaviye idi 100bin dirhem söz vererek?.
Tarihi arastir!
?Hüseynide bildigin gibi Kerbelada sehid ettiler.
Sadece hüseyin degil ogullari Aliülkebir ve Abdullah, kardesleri Abdullah, Cafer, Osman,
Muhammed, Abbas, Ebu Ebekir. Hz. Hasanin cocuklari Akilin üc cocugu ve ismini hatirlamadigim daha cok sehid. ?
Evet yezidin hükmü ve emiri ile? bize göre kerbela bedir savasin, uhudun hendekin ve bütün islam savaslarin DEVAMIDIR azizim!
Yezid (allah ona lanet etsin!) imam huseyinin (a.s.) kesilmis basini bir elinde zikkimlasmis sarabi ve diger elinde bir sopa ile, o imamin dudaklarini burnunu dürterek:?ne güzel dislerin varmis ey hüseyin! KESKE ATALARIM BUNU GÖRSEYDI, <HELAL OLSUN SANA YEZID BEDIRIN VE DIGER SAVASLARIN INTIKAMIN ALDIN< DESELERDI!?
Evet azizim, simdi ben bunlari uyduruyorsam o zaman kusura bakma kendi kaynaklarinizda bu bile gecer!
?Tesbih cekerek Allahi anariz efendi biz. Sevaptir.?
Bizde cemlerde allahi anariz, sadece cemde degil dünyanin her yeryüzünde. Allahi dört duvar arasina sokup allahi orada aramayiz! Bulursak yüce allahi (c.c.) o zaman kalbimizde buluruz!
?Peygamber efendimiz kollarini baglayarakta kilmistir baglamiyarakta kilmistir.?
Sen en iyisi birazcik daha arastir azizim?.
?Kusura bakma benim pahali seccadem yok. Böyle kötüleyeceksen Namaz kilanlari vay halimize

?
muhterem kardesim, peygamber her zaman TOPRAGIN üzerine (veya daha dogrusu yenilmeyen ve giyilmeyen bitkilerin üzerine) secde ettigini KENDI kaynaklarinizda yaziyor?.. imam ali (a.s.) buyuruyor ki: ?namaz her temiz kalbli insanin allaha yaklasmasidir!? evet sen ama dünyalezzetliginden bir türlü vaz gecemiyerek pahali ve lüks seccadelerin üzerinde allahi anmak(!) istersen ?kusura bakma sen o zaman namazi bile dogru dürüst anlamadin (ne demek istedigimi bir düsün hemen saldirma)!
Simdi ben demiyorum ki seccadenin üzerinde namaz kilan bir insanin namaz kabul olmaz HASA, SÜMME HASA!! Ama peygamber (s.a.v) gibi kilmak ister müslüman kalbim ve canim!
?Peygamber efendimiz terafih namazi sünnettir. Yani Allahin bir buyurugu degildir. Bunu bil Terafih namazini kilmamizin sebebi sünnet oldugu icindir. Yani Peygamber efendimiz Ramazan ayinda kilarmis bu Namazi.?
evet azizim sen su ?(kilar)-mis? ?lardan bir vazgecte, kendin arastir!
Bir kere kusura bakma peygamber efendimiz (s.a.v) kesinlikle cemaatla beraber kilmazdi teravih namazini!! Bunu cemaatlan camiilerden ilk kildirani ve ?ne güzel bir bid?at?tir!? söyleyen ikince halife ömer idi!
Kollarida namazda baglatan acaba kim idi?.?
Sabah namazini az kalsin kacirdigi icin, sabah namazin ezanina ?es-salatu hayrul minel nevm? (yani: namaz uykudan daha hayirlidir) ekleyen ömer b. hattab idi?.
Ve daha nice seyler!! Kisa deginmek istedim?. Galiba okuyunca rahatsiz olabilmissindir?. Bunu isteyerek yapmiyorum, biz kardes sayiliriz!
Ama?Sen birazcik daha arastir dostum! Ve kaynaklari uzaklarda arama, sünnilerin ve sia?nin ittifak ettikleri kaynaklara bir göz at arkadasim, cok seymi istiyorum senden?
?11. Eylülü sünnilermi organize etti yoksa b.ladinmi??
evet duyduguma göre b.ladin buddhist?tir?..
?Sen kendin kaynaksiz yaziyorsun senin su yazilarin kaynagi kim Haci bektasimi ???
üste yazilarim hepsi sünni kaynakladir, fakat yaziya uslüben ters gelebilirdi diye aktarmadim?.
Inna lillah ve inna ileyhi raciun!
Ve selamunaleyküm degerli can dostum!
NOT:
?Not. Ben Siilerin Arab olmasina ramen onlari kendimize sizlerden daha yakin hissediyorum.?
Siilerin türkü?de var, kürdü?de, azerisi, iran, arabi ve afrikali siiler var?..
?Sizin neye ibadet ettiginiz bile belli degil. Hasa Hz. Aliyi Peygamber sinifina koyuyorsunuz.?
Iste bunu?da hüsni zann ederek söyledigin icin seni tebrik ederim?..o kadar?da olmaz yani?