Esselamüaleyküm Ozhaci kardes.
biraz sinirini yen ve benim neyi bildigmi neyi bilmedigmi örcmeye kalkma.
Cünkü sen insan sarrafi degilsin. Ben size karsi gayyet saygli konusmayi
tercih ediyorum, bu da alevi olmana ramen her yazinda Allahin selamini
esirgememen. Bunu daha hic bir Aleviden duymamistim.
"Hasan ve Hüseyini sehid edende Yeziddir kendi koltuk
savasi icin sehid etti Hasan ve Hüseyinimizi."
Bu cümlede Hz. Hasan ile Hz.Hüseyini sehid ettiler diye yaziyorum. Ama
nerede ve nasil oldugunu belirtmedim kardesim hatirlatayim. Yani yanlis
yorum yapiyorsun. Beni cok kirdin bu ithaminla.
Benim kime (Hz.) veya (ra.) diyecegimi cok iyi biliyorum. Sahabelerin hepsine
(Hz.) derim. Sunu belirteyim gerekce ne olursa olsun hic bir Sahabinin aleyhinde
hic bir söz söylemem. Hz. Muaviyye olmak üzere. Resulullahin Vahiy katipligni yapan
katibe terbiyesizlik yapamayiz. Ve sunuda söyleyim Kerbele olayi cinayetin baslanmasi,
Hz. Muaviyyenin vefaatindan sonradir. Hz. Muaviyye yasamis sag olmus olsaydi Kerbela
olmayacakti! Seninde saygili olmani isterdim ama o senin tercihin.
Hz. Hasani sehirlediler ve onu sehirleyenler fitnecilerdir. Eski bir köle olan
karisi sehirledi. Badagina elmas tozu atti karisi. Onu görevlendirenler fitnecilerdir.
Hüseynide bildigin gibi Kerbelada sehid ettiler.
Sadece hüseyin degil ogullari Aliülkebir ve Abdullah, kardesleri Abdullah, Cafer, Osman,
Muhammed, Abbas, Ebu Ebekir. Hz. Hasanin cocuklari Akilin üc cocugu ve ismini hatirlamadigim
daha cok sehid.
-----Alinti---
eskiden mescitler vardi, buna ben karsi birsey demiyorum, ama oralarda sedece ibadet degil, toplantilar, beraberce yemek yenilirdi, hatta sportif etkinlikler yapilirdi!
üstelik sadece namaz degil, zikir ve tasavvufi ayinleri yapilirdi!(yani alevilerin algiladigi sekilde CEM).
namaza gelince: PEKI SIZ PEYGAMBERE SADIK KALABILDINIZ MI?
peygamber kollari baglamiyordu namazda,
tespih cekmezdi,
pahali seccade denilen birsey yoktu (topragin üzerinde secdeye inerdi),
sonra"dan (!) meydanan cikan camiilerde topluca teravih namazi kildirmazdi,
sabah ezani bile degistirildi, hutbeler sirf ehlibeyte lanet okunmak icin ve insanlarin(sahabelerin) kacmamalari icin cuma namazin ÖNÜNE yerlerstirildi....
--------------
Cem evleriyle o eski mescitleri nasil ayni kefeye koyabiliyorsun anlayabilmis degilim.
Cem evlerinde namaz kiliniyormu ? Sizin o cem evi dediginiz bizim cemiyetlere benzer cay icilir,
konusulur sohbet edilir. Dedelerin vaazlari dinlenir. Mescitler namaz toplu halde namaz kilmak icin
yapilmistir hatirlatayim efendi.
Peygamber efendimiz kollarini baglayarakta kilmistir baglamiyarakta kilmistir. Her ikiside kabul dur efendi.
Tesbih cekerek Allahi anariz efendi biz. Sevaptir. Ama mecburi bir görev degildir. Bu tesbih sadece Türkiyemizde
vardir baska Islam ülkelerinde yoktur. Zaten farzda degildir.
Kusura bakma benim pahali seccadem yok. Böyle kötüleyeceksen Namaz kilanlari vay halimize

Peygamber efendimiz terafih namazi sünnettir. Yani Allahin bir buyurugu degildir. Bunu bil Terafih
namazini kilmamizin sebebi sünnet oldugu icindir. Yani Peygamber efendimiz Ramazan ayinda kilarmis bu Namazi.
Ezan degistirilmisti (türkceye) Allaha sükür eski halini aldi yine.
Copy Paste yaptigim yorumlari üzerinde belirtiyorum kadesim yani kendi ismimi yazmiyorum altina ister okursun
ister okumazsin. O sana kalmistir
11. Eylülü sünnilermi organize etti yoksa b.ladinmi ?
Siyasette temas etme ben onlara karsiyim bunu biliyorsun.
Sen kendin kaynaksiz yaziyorsun senin su yazilarin kaynagi kim Haci bektasimi ??
Saygilar selamlar.
Not. Ben Siilerin Arab olmasina ramen onlari kendimize sizlerden daha yakin hissediyorum.
Sizin neye ibadet ettiginiz bile belli degil. Hasa Hz. Aliyi Peygamber sinifina koyuyorsunuz.