cok cok dogru
Dinde - eniskaya (04/05/2004 - 2:14) yazimda bende hemen hemen ayni konuya deginmistim.
Dinimizin daha dogrusu Isik dini olam Islam dini Idioloji dini degildir, evrensel bir dindir.
Bütün dinleri vahyileri bünyesinde bulunduran Ilahi bir kanundur ve tüm icinde bulunanlar birebir hayatin bilimin inancin ta kendisidir.
Mezhepler birer Ideolojidir, o zamanda o kisinin kendi SAHSI görüsüdür.
Bazilari ciddi anlamda arastirmaci olup bazilaride tam Anlamiyla ISLAM DINI ALTINDA SALTANAT pesinde olan DIN YOBAZLARIDIR.
Aleviligi birakin Mezhep falan olmayi Allahin vahyettigi Islam diniyle uzaktan yakindan hic bir alaksi yoktur, bunu üstüne basarak söylüyorum.
Ben bunu bizzat Alman Televizyonunda yayinlanan genis bir belgeselde gördüm.
Almanlarin tabiri aynen söyleydi
"Bunlarin Samanizimden toplayip Hiristiyan dini uslüpuyla süslenmis bir merasimden baska bir sey degildir".
Islam ve bütün Ilahi-Dinlerin cercevesini Kuran veriyor, ve kesinkes bunlar bunun disina cikmislardir, hele hele yakindan uzaktan zerre kadar alakalari yoktur.
Kuran "Sefaat yalniz Allaha mahsus", derken yani Allahtan baska hic bir kimse , Peygamber bile dahil bizi kurtaramazken, Aleviler Ali"nin onlara Sefaat edecegini nasil söyleyebilirler.
Adlandiralim
ALEVILER MÜSLÜMAN, HIRISTIYAN, MUSEVI DEGILLERDIR ONLARIN KITAPLARI AYRI OLAN BASKA BIR DINE MENSUPLAR.
O yüzden bizler onlari inanan, ama baska apayri bir dine inanan kisiler olarak, Türk vatandasi olarak kabul ediyoruz.
VE GERCEK BUDUR
|