Yazdiklarimi baska bi Web-Sitenin Forumundada yazdim. Ayni anda düsüncelerimi paylasmak istiyorum....Tesekkürler!!
Islam vardir. Insan bunu ya anlayip idrak eder, yada anlamadan karga gibi ötenlerin sesinden bir takim yanlislar ile yoluna devam eder. Yani her insanin Müslümanlik anlayisi farkli farklidir. Fakat Islam´da bi degisiklik sözkonusu bile olamaz!!!!
Müslümanlik anlayisi cesitli cesitli sunular ile tepside servis edilir.
Kimisi törelere bagli olup cinayetler isler, örf adet gelenek ve göreneklere göre hareket ederler ve Islam böyle buyuruyor derler.
Islami alet ederek kendi icinde bulunan kin ve nefreti gayri müslümlere yansitirlar, fakat ´Allah´in insanda sahdamarindan bile yakin´ oldugunu anlayamazlar. Bu söz sadece sanirim kendisine Müslümanlik ünvanini yakistiranlara degildir!!!
Cehennemi sadece kafirler dolduracak derler, fakat bu sözleri äöyle bi sehvet ile söylerken ilk adimin cehennemde oldugunu farketmezler. Cehennem yolu gecis yoludur!!!!!! Bunu hic düsündünüzmü???
Muhammed cok dogru söyledigi bi söz var, sanirim bu yasanmakta! ´Ahir zamanda bin kisinin dolduracagi mescitte bir tek imanli bulunmayacak.´
Senaryodaki gercek imani montajlayip iman diye öz vaktimizi kumas parcalarindan, bir takim cikarlar gözetleyen insanlardan, hoca ve eslerinden, seyhlerden ve dedelerden, carsaf dalgalarindan meded ummaya yola koyulmusuz. Onun bunun söyledikleri dogrudur deyip kendi degerini anlamadan önünü kesmek... Ne âla bi hayat???!?!?
Sadece Muhammedin dedikleri gecerlidir!!
Patlamis misir gibi anlatilan sacmaliklari ve uydurulan kuyruklu yalanlara göz yumup yutuyoruz.
´Ali Cami´de öldürüldü.Biz oraya girmeyiz´ Kimin sacmalasina göre hareket ediyorsun?? Son nefsinde talimati bumuymus??? Ancak cahil insan böyle bir seyi savunabilir. Ali ne yapacakti diye onun adina kararlar almak kimin haddine????
´Onlar Cami´ye degil, Cem evine gidiyorlar. Bizden degiller´ Yine Cehalet merhabe diyor! Öncelikle Cami ve Cem kelimelerini arastirmak gerek. Tek göremeyip, cift görene cevabim ne olabilirki???!!!
Hele bir de her iki tarafin anlayisi kit ise ancak iki tarafta bizden degil cümlesi ile kivranip durur. Kimin haddine düser Muhammed´den Ali´yi ayri görmek. Ancak kendini aldatmak insana!!!!
Muhammed´in o zamanlar Mezhepi mi vardi??? Mezhep Islam´dir ve Kuran´dir!!!!
Islam aklinizi ve mantiginizi kullanin, örnekler üzerinde tefekkür edin der iken, biz neremizle hareket ediyoruz, cok merak ediyorum??!
Zaman kisitli oldugu icin...Hayir, hayir aslinda zaman denen sey kisitli felan degil, insanlar herseyi kisitladiklari gibi zamanida kisitliyorlar.
Öze dönenler geri gelmedigine göre vaktimizi dünya cikarlari ile ugrasmaktansa verimli tasarimlar ve yatirimlar ile gecirmek daha makbule gecer ve olgun mantikli düsünceler cikar ortaya!!!
´Yenile yenile yenecegim...

´ Kimin sözü idi unuttum!