@kerio
simdi senin söylediklerin bana hindilerin özgürlügünü hatirlatti..istedigi gibi düsünmek ama bunu ifade edememek..simdi senin mantigindfan hareket eden atheistler de diyebilir ki ;"müslümansan müslümanligina birsey diyen yok ,ama neden ikide bir gözümün önünde namaz kilip,ezan sesleriyle beni rahatsiz ediyon? ezan senin icin en tatli ve kutsal ses olabilir ama benim kulaklarimi tirmaliyor,yoksa bana bir kastin dayatman mi var"?sende bilirsin ki ezan da sadece dini bir vecibe yoktur, ayni zamanda dinsiz´lere verilen bir mesaj vardir,orda yasayan insanlarin müslüman oldugunu beyan,ifsa yani bir anlamda propaganda vardir..dinsiz oldugunu söylemek ayri, dindarlara inandiklari icin asagilamak ve küfretmek kücümsemek ayridir,bunlar karisnmasin!
-ikincisi ;sivas olayi gibi bir vahseti hafife alanlar hep midemi bulandiriyor!! devlet orda mittäter idi dogru, cünkü sadece seyretti ve ordaki gözü dönmüs binlerce caniyi durdurmayi ve bunun icin olabilecek bir catismayi göze alamadi..ama ayni devlet bir iki kafasina göre terörist tarif ettikleri icin köy kasabayi altüst edebiliyor..simdi alevilerde oyuna geldi diyon? ne yapti yahu aleviler? orda onlarca insan caresizce ölümü beklemekten baska ne yapti? suclari veya oyuna geldiler diyecek ne yaptilar??bu vahseti kavramayip lanetlemeyen insanlarla ben ayni insani erdemlere sahip olduguma inanmiyorum!,ya onlar yada ben insan icin tarif edilen "esrefi-malukat tanimina uymuyoruz!! bir iki ajan veya neyse provakasyon yapmis da olabilir egal, ama orda duran en az on bin insanin bu felakete müdahale etmemesini katliami keyifle seyretmesinin allah askina oteli atese vermekten ne farki var??
-devlet evet su aralar müslümanlara hasin davraniyor..ama bunun alevi veya solcularla iliskisi oldugunu mu iddia ediyon?? öyle bir sey dersen gülerim sadece..ordunun tek derdi halk üzerindeki hakimiyetini antidemokratik olarak sürdürmektir. ordu ve devlet ne solcu ne de alevidir.olsa bunca massaker olurken seyretmezdi herhalde! 70 lerde solculari ezip mahvetti devlet ve onlara karsi paratoner olarak dindarliga yatirim yapti,dindarlar biraz fazla olunca sille onlara döndü o kadar!
|