Ne üstüne aliniyorsun?
>verdim? öyle oldugunu pek sanmiyorum...
>kaldi ki iddia ediyorum sünnilerin cogunun >kafalari hala bugün hurafelerle dolu..ancak >böyle senin gibi bir iki iyi aleviyle tanisan >cikinca " ya bu aleviler de fena insan degil" >deyiveriyor..
>yoksa ben her zaman ileriye bakan bir adamim..
Genel fikrimi yazdim, begenirsin, begenmezsin orasi senin bilecegin is. Senin gerici oldugumu iddia ettigimi hatirlamiyorum, öyle algilamak istiyorsan da, keyif senin. Hic umrumda olmaz.
Umrumda olansa genellemelerin! Ne demek ya "sunnilerin kafalari bugün de daha hürafelerle dolu"? Neden illa bir grup kötü ve digeri sütten cikartilmis ak kasik gibi gösteriliyor? Neden cogu insan kendi hatalarini/kendi insanlarinin hatalarini kabullenmeyip de, diger tarafi kötülemeye yelteniyor?
Hele hele bu cümle: senin gibi bir iki iyi aleviyle tanisan cikinca " ya bu aleviler de fena insan degil" deyiveriyor..
Buna ancak gülerim. Bu tür basit düsünceler bana göre degil. Sen belki öyle yapiyorsun, ama ben kararimi 1-2 örnege bakarak vermem. Ayrica Aleviler uzayli degil de bu kadar sasirayim. Son olarak, bir insanin fena olup olmadigina yapisina bakarak karar veririm, inancina degil!
Bunu da demezsem rahat edemem: Sen beni, Sünnileri sucluyorsun. Oysaki elestirdigin o tavri burada sergileyen sensin!
|