Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 18.04.2004, 21:02
unknown

Standard bilmiyorsunki..

..basindan gecmeyen seyler hakkinda bukadar uzun boylu konusma!

Ben bosanmak icin evlenmedim, evliligimin ilk gününde Bosancamda demedim, ben bosanma noktasina gelene neler yasadim sen nerden bileceksin? herkez mutlu olmak icin evlenir, bende hicbirzaman bunun aksini düsünmedim!
Toplumumuzda dul bir kadin olmanin ne kadar asagilayici birsey oldugunu biliyorum ben, hicbirzaman bu duruma düsmesini dilemem bir insana, bu duruma düsmeyi bile göze aldim, ayrilmayi sectim, evliligimi kurtarabilecegimi bilsem, bende ayrilmazdim, ama hersey bir noktaya kadar, sonrasi olmuyor!

Ben babamdan bir tokat bile yemedim bu güne kadar, ailem beni herzaman iyi bildigi sekilde yetistirdi, cok düzeyli bir aileden geliyorum ben, Ailede bugüne kadar ilk! bosanan kisi ben oldum, buda benim gecimsizligimden dolayi degil, bunuda sok kafana!
Esimden ama hastanelik duruma düsene kadar dayak yedim, birkere degil defalarca, ben buna hala göz yumdumsada bile, ailemin gururu kirildi, nedensiz yerlere böyle hale gelmem! Onlarin herzaman dedigi sey "biz kizimizi bu duruma gelmesi icin dünyaya getirip büyütmedik" oldu!

Anliyormusun bir anne baba icin nasil bir duygu evlatlarinin bu halini görmek!?!?!

ve hickimsenin bir insana karsi böyle davranmasi icin bir sebep yoktur, hicbirseyle yaptigi seyler hakli kilinamaz!
Ne olursa olsun, bir insana karsi el kaldirma hakkini nerden alabilirsin?!?!
Ben hicbirzaman böyle cirkin seyleri hak edecek birsey yapmadim, bunu cok iyi biliyorum, kendiside biliyorki, hala bosanmakta direniyor, ama kirilan ve yitirilen hicbirseyin telafisi olmuyor bu saaten sonra!

Benim ne sosyetik tavirlarim var, nede gözüm disarda, ben öyle gece hayati yasayan bir insanda degildim hicbirzaman, benim ailem Anadolu insani, birak bir kizin gece gezmesini, bir kadinin evliligini bitirmesi bile cok agir birsey bizde!
Belirli bir yere kadar tutucu olmalarina ragmen, evliligimi bitirme konusunda son karari benim ailem verdi, cünki onlar cocuklari icin en iyi nedir daha iyi biliyorlar! Ve inan bana Anadoludaki tutucu insanlar bile bu gibi durumlarda ayrilmayi en dogru yol olarak görüyorlar!

Ben beni seven ve bana saygi duyan erkegin ömür boyu kulu olurum, ben öyle yetistim, sonsuz sevgi verdigimde, bunun karsiliginida beklerim!

Neden kadinlarin bosanma davasi actigina gelince, erkeklerin bosanmaya hicbir nedeni yokki!? Onlar evlide olsa yine hayatlarini eskisi gibi sürdürüyor, kadinlar kendilerinden ödün vermek zorunda kaliyor, hicbir erkek evlendiginde hicbirsey kaybetmiyor, kadinlar kaybediyor, kadinlar direnmek zorunda kaliyor, dolayisiyla erkekler bosanmaya yanasmaz, cünki duruma göre nafaka davalarida aciliyor, hicbir erkek bile bile bosanmaz.

erkek evliliginde mutsuz ise, disarda ariyor mutlulugu, bir kadin bunu yapmiyor, yapamazda, ama erkeklerin bazi türü okadar midesizki, hertürlü pisligi yasiyorlar!!
Dolayisiyla sadece Kadina düsüyor bosanmak, cünki erkegin tarafindan bosanmaya bir gerek yok, erkek zaten ERKEK ..!

Umarim kafana yerletirirsin bunlari!

Bana kirici oldugumu söylüyorsun, kendi yazdigin seyleri görmezden gelip!
Bilmedigin yasamadigin bir durum hakkinda fazla birsey konusamazsin tecrüben yok cünki, bunuda kabul et! Sürekli iyi bildigini savunma, senin yazdiklarin sadece senin düsüncelerin ama bunun disinda, bu tür seyleri kendi caniyla yasayan insanlar var, tecrübe sahibi olan, onlara karsi asagilayici ve kirici olucagina, anlamaya calis, ve düsüncelerini gelistir. Ama sen sadece bildigini okuyor, hicbir fikre karsi saygi göstermiyorsun!

Kardesim derken mecazi anlamda kullanmistim, kabul etmiyorsanda ok, cünki zaten senin ablan olabilecek durumda degilim cünki yasim senden kücük!

Dilerim yazdiklarimdan kendine pay cikarabilirsin biraz!