Thema: Philosophie
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 12.03.2004, 13:25
Benutzerbild von donvonramses
donvonramses donvonramses ist offline
Neuer Benutzer

Standard sevgili lala ve karamelek,bana göre

söylediklerimde dogruluk payi cok..

cevrenizde kac kisi taniyorsunuz almanca ask siirleri yazan,kafiyeli laflari biraraya getiren,sevgiliye agit yakip "yaktin beni allahsiz! diyen..

cünkü almancada türkcede oldugu gibi kafiyeli laflari bir araya getirip siir yazilmiyor..cok yogun gramatige ve mantiga dayali oldugu icin hep kurallari uygulaman gerekiyor.. mesela neden almanca pop müzigi pek yok da hep burda ingilizce pop yapiliyor..türkcede de pop müzik cok yapiliyor...cünkü pop müziginde grammatigi uygulamana gerek yok..iki lafi biraraya getiriyosun alsana müzik..bu yönden türkce ve ingilizce birbirine benziyorlar..buna karsilik almanca da hep klasik müzik yapilmis ve klasik müzisyenler cikmis..

ikincisi almanyada hep filozoflar ve naturwissenschaftler cikmislar (hegel,kant,marx,einstein ama mesela ask sairi olan schexpir ingilizceden

baska bir nokta ise,eskiden insanlar dert cok derman yok..özgürlük yok,maddi imkanlar kisitli,sex yapma olanaklari sinirli...böyle olunca insanlar bütün bu sorunlar karsisinda aski yüceltmisler idealize etmisler ve bütün sorunlarinin caresini olarak aska sarilmislar..kusura bakmayin ama simdi avrupanin göbeginde yasayan,hayat standarti yüksek ve her lüxe sahip biri ve bir de 1 hafta icinde güzel veya yakisikli bir kac partnerle sex yapma lüxüne sahipse,böyle bir insanin yasaminda ask pek bir sey ifade etmiyordur herhalde..

tabii sunu da belirteyim almanya da yeniyim ve almancayi 2 yildir konusuyorum ve büyük ihtimalle sizler almanyayi da almancayi da benden iyi taniyosunuzdur..yanildigim noktalar varsa beni aydinlatirsaniz sevinirim.

mbg