Fenerin zaafi ve Besiktasin artisi
Merhaba arkadaslar,
bu sefer Fenerbahce aleyhine bir yazi
Fanatik gazetesinden, Hasim Sahin"den
Haşim Şahin
Bu fark yönetimin
Beşiktaş’ın ligin ilk yarısını önemli puan farkıyla bitirmesi, eğer Lucescu’nun eseri ise pekii, o zaman Ahmed Hassan, Sinan, Okan Koç, Yasin, Ümit ve benzeri yıldız ve yıldız adayı yedeklerine karşın Beşiktaş’ın akıllarda kalacak bir futbol oynamadan Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi kimin eseridir? Dolayısıyla Kara Kartal’ın ilk yarı biterken, rakiplerine oranla müthiş sayılacak bir performans gösterdiğini iddia edenlerin yanıldığı asıl konu Fenerbahçe ve Galatasaray’ın sergilediği kötü grafiği gözardı etmeleridir. Denecektir ki, “İşte Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kötü, Beşiktaş’ın da bu kadar iyi olmasının ana nedeni teknik direktör farkıdır.” Kesinlikle katılmıyorum. Tamam. Daum’un, Hakan Bayraktar ve Yusuf’tan yeterince yararlanamaması, hatta onları kaybetme noktasına gelmesi eleştirilebilir. Ancak, bu sonuç sadece Daum’un tutum ve anlayışlarının eseri değildir. Mesela Ahmed Hassan, ligin ilk yarısı biterken, genelde Lucescu tarafından yedek futbolcu olarak göründü. Ama Beşiktaş’ın açmaza düştüğü çoğu maçta geriye sayılı dakikalar kala oyuna giren Mısırlı oyuncu her an, her maçın kaderini değiştirmiştir. Yani yedek kalmayı sorun haline getirmeden Kartal’a en az 7-8 maç kazandırmıştır. Buna karşılık Fenerbahçe’nin yedekleri Yusuf ile Hakan’a bakın. Yusuf’un akıllarda kalan maçı Gaziantepspor ve Gençlerbirliği’dir. Hakan Bayraktar’ın ise, ne yazık ki, sadece Samsun deplasmanında sergilediği olumsuz tavır ve bir de antrenmanların genelinde küskünleri oynaması belleklerde kalmıştır. Tabii, bütün bunlar da Beşiktaş’la ezeli rakipleri arasında yönetimsel farkın, bu puan farkını yarattığı gerçeğine götürüyor bizi. Yani Kartal’ın şu anda rakiplerine sağladığı üstünlüğün ana nedeni Lucescu’dan ziyade Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun başarısının eseridir. Dolayısıyla burada en büyük tebriği Beşiktaş Yönetimi hak ediyor.
|