Karakter Analizi
Senden alinti:
"sen kalkiyorsun alevilerden bahsediyorsun..neden acabaa ..cünkü aleviler yanlizca kurana daha yakinlar ..
sünniler ise yahudi kopyasi showman bir kitle.."
Elazizlim veya BayKihak veya Kihak,
Bu cümleler cok önemli, önemli oldugu kadarda ipuclarina sahip. Sen benim hatirladigim kadariyla ilk olarak buraya Kihak diye girdin, sonra BayKihak oldun bir süre sakinlestin ve karanliklarin cökmesiyle tekrar ortaligi bulandirmak icin Elazizlim diye girdin. Sen kimlik babinda (inanc bakimindan degil) Alevi kökenlisin. Cünkü Alevilerle Sünniler degerlendirdiginde Sünnileri showman Alevileri ise „kurana daha yakin“ diye tabir ediyorsun. Mantiginin temelinde bir inanis var, bu da Sünnilik yanlistir, zira (kimlik anlaminda) Alevi degillerdir. „O halde Sünnilere karsi „savas“ yürütmeliyim. Bu savasi ise ancak onlarin zihinlerini bulandirarak aralarina tefrika sokarak gerceklestirebilirim. En iyi silah ise onlara karsi kullanilacak Kuran’dir, zira Kuran’i her Müslüman (Sünni) benimser. Temel cikis noktan bu, bundan dolayida sürekli -burada yazilarindan tanidigim kadariyla- Ehl-i Sünnet ve Peygamber (sas) düsmanligi yapiyorsun. Ayniyla cevap vermiyorum, yani seni kötülemek icin Alevilige saldirmiyorum, zira her insan hal ve hareketleriyle ancak kendi sahsiyet(sizlig)ini ve karakter(sizlig)ini yansitir. Bu baglamda Ömer Muhtar’in sözleri cok manidardir. Ömer Muhtar, Libya’yi emperyalist-fasist Italyan isgalinden kurtarma mücadelesi sirasinda, yakinindaki askerlerden biri teslim bayragini ceken Italyanlara ates acmak ister. Ömer Muhtar ise buna müsaade etmez ve yanindakilerin ona „ama onlar bizim esirlerimizi öldürüyor“ itirazi üzerine, Ömer Muhtar söyle cevap verir: ONLAR BIZIM HOCAMIZ OLAMAZ!
Bundan dolayidir ki mukabele-i bilmisil yapmiyoruz. Zira elmaslar kömürün yaninda bile olsalar, onlar degerlidir ve asla kömür gibi kara olma hevesatinda degillerdir. Showmancilik hele hic degildir Ehl-i Sünnet. Cümlemi merhum Mehmet Akif’in sözleriyle bitirmek istiyorum:
Zülmü alkislayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmise kalkip sövemem...
Biri ecdadima saldirdi mi hatta bogarim...
-Bogamazsin ki!
- Hiç olmazsa yanimdan kogarim.
Üç buçuk soysuzun ardinda zagarlik yapamam;
Hele hak namina haksizliga ölsem tapamam
|