Yalancilara dair
Konumuz Alevilik Sünnilik degilse senin bu Sünnilik düsmanliginin kaynagi nereden geliyor ya Elazizlim veya BayKihak veya Kihak Baba. (Bana evlat dedigine göre, herhalde sana baba diyebilirim). Konunun ana hatlarini tartisiyoruz diyorsun, fakat tartistigin filan yok senin, her iki cümleden birisi Sünni düsmanligindan kaynaklanan „Sirkdesiniz, Allah’a sirk kosuyorsunuz“ vesairler gibi lafizlar. Ben ise senin bu Ehl-i Sünnet’e karsi düsmanliginin kaynagina indigimi saniyorum. Yani Müslümanim diyen herkesi kendi „silahlariyla“ karala, onlarda bir deli kuyuya tas atmis bin akilli cikaramamis misaliyle oyalansinlar veya zihinleri bulansin diye ugrasiyorsun, kanaatimce.
Aleviler senin görüsüne göre Kuran’a daha yakinlar. Ben kimseye sen yakinsin veya sen yakin degilsin suclamasinda bulunmayacagim. Kimin Takvali kimin münafik oldugunu gercek anlamda ancak Allah bilir. Zaten Kuran’a inanmanin Sünniligi, Aleviligi, Siiligi olmaz. Herkim inanirsa ve Allah’in buyrugu dogrultusunda yasarsa Allah onu mükafatlandiracagini bildiriyor. Kuran ile ve Peygamber Efendimizin (sas) yoluyla. Gerisi hep angarya.
Sünnilerin bazi yanlislari Ehl-i Sünnet’e mal edilemez. Sünni de olsa Alevi de olsa insan insan olmasi hasebiyle yanlis yapmaya ve günah islemeye meyillidir. O halde sen bazi Sünnileri ele alarak bütün Ehl-i Sünnet’i karalama hakkini kimden aliyorsun?
Alevilerin icinde de Sünnilerde oldugu gibi öyle samimi insanlar var. Fakat Aleviyim diyerek (veya bu kimligi saklayarak) Sünniligi karalamanin ne hikmeti var ben bunu anlamadim.
Alevi olabilirsin. Buna saygim var. Aslinda Alevilik Aliyi sevmek ise ben de Aleviyim, hatta Arvasi (Hz.)’nin dedigi gibi, „biz Türkler Alevi mesrebli Sünnileriz“ diyebilirim. Fakat kardesim Elazizlim veya Baykihak veya Kihak burada 19. Locacilarin tefrika yaratan (olusturan) fikirlerini birak.
Kuran-Kerim’in BAKARA Suresinin 9,10,11,12,13 ayetlerinde Hz. Allah (c.c.) yalancilara dair söyle söylemekte:
„ Akillari sira Allahi ve iman edenleri aldatmayi kurarlar. Kendilerinden baskasini aldatmazlar da farkinda degiller.“
„Kalblerinde bir hastalik vardir. Allah da onlarin hastaliklarini daha da ilerletti. Bu yalancilari, bu samimiyetsizlikleri sebebiyle gayet aci bir ceza vardir.”
“Ne zaman onlara: Yeryüzünde fesat sacmayin! Denilse “Biz sadece barisciyiz, ortaligi düzeltmekten baska isimiz yok” derler.”
“Gözünüzü acin, bunlar bozguncularin ta kendileridir, lakin suurlari yok farkinda degiller.”
“Ne zaman onlara: “Su güzel insanlarin iman ettigi gibi siz de iman edin” denilse “Yani o beyinsizlerin inandiklari gibi mi inanalim?” derler. Asil beyinsizler kendileridir de farkinda degillerdir.”
Güzel Allah (c.c.)’im hepimize akil, fikir ve ihsan nasib eylesin!AMIN!
|