Kırıcı olmadan
Arkadaşlar,
Ben bu bölüme münakaşa etmek,insanları kırmak için girmiyorum,
Maksadım;
"Din nasihattır" sözü mucibince bildiklerimi tazelemek, bilmediklerimi öğrenmektir. Ve sağlam kaynaklardan olan bilgileri, arkadaşlarla paylaşmak. Yoksa, büyük alimlerin, müctehidlerin verdikleri hükümleri tartışmak ne haddimize...
DİNİ KONULAR FARKLI
Dini hususlar; hiçbir zaman futbol, politika veya başka konularla mukayese edilemez.
O bakımdan, dini konularda hepimizin çok dikkatli olması gerekir. Bizim işimiz, karar vermek, hüküm vermek değil de, verilen hükümleri aktarmak olmalıdır. Bilhassa itikadi konularda hassas olmalıyız. Günahımız, noksanlıklarımız çok olabilir. Yeter ki bilmediğimizi bilenlerden olalım. "Sadece doğruyu ben biliyorum" diyen zaten makbul değil.
Ben şahsen,Osmanlı devrinde yazılmış, muteber kitapları kaynak (Ey Oğul ilmihali, mızraklı ilmihal), almaya çalışıyorum. (İmamı Gazali, İmamı Rabbani gibi onbinlerce alim ve eserlerini bize ulaştırmışlar)
İslamiyet"te çözülmemiş bir mesele yotur. Mesela İmamı Azam hazretlerinin 500 bin meseleyi çözdüğü bildirilmiştir. O"nun yetiştirdiği yüzlerce müctehid ve büyük alim bizleri büyük müşkülattan kurtarmışlardır.
Hepsinden Allah razı olsun..
"Kötü söz sahibininidir, Kabın içinde ne varsa dışarıya o sızar, münakaşa dostla dostluğu giderir, düşmanla düşmanlığı arttırır" sözlerini gözönüne alarak birbirimize daha itidalli olmaya çalışmalıyız.
Sözü fazla uzatmadan saygılar sunuyorum.
|