masalalh valla
görüyorumki burda herkes kuranin kerimi. basit hacidan falcilardan duydugu gibi biliyor.
görüsleriniz aynen bir din adami anlayisini gösteriyor. neyse .
1. kurani kerimi Peygamberimiz Hz. Muhammed yazmistir. ve zamanlada kurana yeni sureler eklenmistir. Kurani kerimin kaynaklari bir coguyla tevratdandir. kurani ve tevrati, incili okumus olsan. bilirdiniz zannediyorum. neyse burda bu kutsal kitaplarin kartisilamsi olmaz. ve hepside ayni boyutta kutsaldir ve zivil dünya insanlari tarafindanda bu kitaplar kutsalaliklariyla insanlara hitap eder.
birde su varki. ben kurani kerimi hor gördügüm yok. ne haddime. ben bir defa kurani kerim üzerine bir konu acmadim. ama islam insanlari kendilerine kiritik ypilmakta oldukca komplikse girdiklerini her zaman gösteriyor. kiritik kabul edemeyen kisi zayifligini göstermis olur.
Ama su bir gercekki. kurani kerimimdeki süreler. islam alemi tarafindan hep yanlisa kulniliyor. dinle politika olamz ve bir devlet yöneltilmez. isterseniz buyurun IRANA gidin.
Bir gercekte vardirki. kurani okudum diyenler herseyi ezberlemistir. kuran anlasilmasi zor bir kitap ve insanlar anlayamadigindan yanlisa kullaniyorlar.
Ve kurani kerimde yazilmayan sürellerinde serbest olanlari bile müslümanlar su günümzde bile yasak yaziyor diye amaclari icin kulaniyorlar.
sunuda iyi bilmek lazimki. ne kadar hükümdarliklar ve dinler gelmis gecmistir. herseyin bir sonu vardir. ama aci ama tatli.
saygilarimla
|