Burada bir Türk olarak, kendi kültürümü, dünyaya bakis tarzimi ve dinimi imha etmeden gayet iyi yasiyorum. Beni diger kültürler rahatsiz etmiyor, ama seni Türk olmak niye rahatsiz ediyor, bunu bir türlü anlayamadim. Almanlarin cogu ve diger kültürden gelen insanlarla baris ve anlayis icinde yasiyoruz. Oysa seni rahtasiz ediyor. Seni rahatsiz ediyor diye simdi ben Türkiyeyemi gideyim?
Müthis bir derecede öfke ve düsmanlik besliyorsun ve bunu yazilarina aktarmaktasin.
Avrupali olmak üstünlük tasimak demek degildir, bunu sana yukaridada izah etmeye calismistim.
Türk geleneksel kültürümüzde; ve bunda bir cok ethnik ve kültürsel cesitli insanlarimiz katkida (helenistler, yunanlilar, selcuklu, osmanli, laz, arnavut, cerkez, kürt, gürcüler ermeni, arap, tatarlar, ... ) bir cok örf adetimiz mevcut. Türk olmak genel anlamda ilk etapda mertlik, serefli, ahlakli, iyi kalpli, yardim sever, cesur ve zeki olmak demektir. Topragina, bayragina, milletine bagimlidir. Ailesini korur ve toplum icersinde mesuliyet tasir, komsularina, akrabalarina, arkadasina yardim eder. Türk insani caliskandir, zeka ve yeteneginden dolayi bir hayli kiskananlari olur. O kisilerin yetersizliklerini istemiyerek meydana koyar ama o kisiyede yardim etme cabasindadir, daima dünyayla barisik olmak ister. Bu barisi kendi ic barisikligi ile gerceklestirir, cünkü
Yurtta sulh cihanda sulh