Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   ehemalige Putschist und türkische Staatschef Kenan Evren (http://localhost/forum/showthread.php?t=7463)

kerim300 20.09.2010 18:39

ehemalige Putschist und türkische Staatschef Kenan Evren

Was meint ihr denn so dazu. muss man dem mann das antun??

Angriff der Bürger auf die Putsch-Generäle

• Der ehemalige Putschist und türkische Staatschef Kenan Evren (li.) mit Premier Recep Tayyip Erdogan
Zäsur: Klagen gegen die Junta von 1980 - Staatsanwaltschaft ermittelt

Im Ruhestand hat er viele Bilder gemalt, so heißt es. Doch spätestens jetzt wird den 93-jährigen General die Muse verlassen haben. Kenan Evren, dem Führer der fünfköpfigen Junta, die 1980 die Macht in der Türkei an sich gerissen hatte, soll der Prozess gemacht werden. Verbrechen gegen die Menschlichkeit, heißt der Vorwurf. Eine Anschuldigung, die nicht verjährt.

30 Jahre nach dem Umsturz hat die Generalstaatsanwaltschaft in Ankara auch gegen zwei weitere noch lebende Junta-Mitglieder Ermittlungen eingeleitet. Marinekommandeur Nejat Tümer und Tahsin Sahinkaya, der Chef der Luftstreitkräfte, vom Time Magazine einst als einer der "50 reichsten Generäle der Welt" gelistet, sollen ebenfalls vor Gericht. Für die Türkei ist das ein absolutes Novum, ein Bruch mit der Geschichte der Republik, die der Armee eine Wächterrolle über die Politik und über die Trennung von Staat und Islam gegeben hatte.
Evren hatte schon angekündigt, dass er sich eine Kugel in den Kopf jagen werde, sollte er vor Gericht gestellt werden. Doch die konservativ-islamische Regierungspartei AKP von Premier Tayyip Erdogan lässt nicht locker. "Die Putschführer von 1980 waren eine Mörderbande" , sagt Ömer Celik, Erdogans Stellvertreter im Parteivorsitz, "türkische Bürger sind systematisch ausgelöscht worden."
Evren ließ seinerzeit 50 politische Aktivisten der Linken und der Rechten hinrichten, 650.000 Menschen wurden in den ersten Putschwochen verhaftet, 800 sollen später an den Folgen von Folter oder Hungerstreik gestorben sein. Weil Evren sich 1982, gestützt auf eine neue Verfassung, auch noch für sieben Jahre zum Staatspräsidenten wählen ließ, sind heute noch viele Straßen und Schulen nach ihm benannt. Celik ist das ein Dorn im Auge: "Ich will, dass sein Name aus dem öffentlichen Raum verschwindet."

Ende der Straffreiheit
Mit dem Referendum zur Verfassungsänderung am 12. September, auf den Tag 30 Jahre nach dem Putsch, ist das alles möglich geworden. Die Türken haben mit großer Mehrheit unter anderem auch Artikel 15 der Verfassung gestrichen, der den Putschführern Straffreiheit garantierte. Seither gehen vor den Gerichten in den Großstädten Klagen gegen die alten Junta-Generäle ein, eingebracht von NGOs und linksstehenden Parteien. Ob sie Erfolg haben oder nicht, wird die türkische Innenpolitik in den nächsten Wochen beschäftigen. Denn Männer des alten Regimes, vom Militär einst empfohlen und gestützt, entscheiden über den Junta-Prozess: Hamza Keles, Vize- Generalstaatsanwalt in Ankara, muss nach den Vorermittlungen über die Eröffnung eines Verfahrens befinden. Und dann kommt Abdurrahman Yalcinkaya an die Reihe, Generalstaatsanwalt der Republik und hoher Priester des Säkularismus.
"Yalcinkaya wird sich das in der Tat noch anschauen" , titelte die Tageszeitung Habertürk unter ironischer Anspielung auf ein Lieblingswort von Kenan Evren - "netekim" ("in der Tat" ). Yalcinkaya hatte sich einen Namen gemacht, als er 2008 beim Verfassungsgericht einen Antrag zum Verbot der Regierungspartei AKP einreichte wegen angeblicher Islamisierung des Staates. Yalcinkaya scheiterte knapp. Nun wird er es sein, der Kenan Evren und die anderen Generäle später vor dem Staatsgerichtshof anklagen müsste. (Markus Bernath aus Istanbul/DER STANDARD, Printausgabe, 21.9.2010)

DieWahrheit 20.09.2010 23:05

Ja, er hat verbrechen begangen für die er geradestehen muss!!!
Die verbrecher haben minderjährige erhängt und tausende gefoltert!!!!!

20.09.2010 23:18

Für eine objektivere Berichterstattung sollte die Zeit vor dem Militärputsch -wenn auch kurz- etwas näher erörtert werden.

DieWahrheit 20.09.2010 23:20

und die wäre?????

was rechtfertigt den mord an minderjährigen???
was rechtfertigt die folterung von tausenden???

20.09.2010 23:50

tarihini bilmeyen simdi böyle 80 öncesi ne oldu ki yav diye sorar...

... yalancilar ve soysuzlar da gelip istedikleri gibi hikaye uydururlar.

oysa ki:

Yalancilara kanmamali.
Ahlaksiz Fethullahcilar Makyavelist taktigi uygulamakta belki de Dünya'da en basarili tarikat. Ahlaksiz bir Fethullahci olarak DieWahrheit'in da burada yalan söylemesi dogal. Tek bir maddesini bile okumamis, ama "beni rahatsiz eden bir sey yok" diyebilecek kadar omurgasiz. Ayni salyasümük icinde kalmis Fetocan hocasi gibi. Normal. Imam osurursa cemaat sicarmis.

Simdi cemaat diyor ki, "EVET" deyin, 82 anayasasi kötüymüs. 82 anayasasi ve 12 Eylül darbesinin en cok meyvelerini yiyen islamci fasistlerden bu tür omurgasizlik normal.

Ne demis sümüklü hoca zamaninda? Ekim 1980 Sizinti dergisindeki "Son Karakol" yazisindan alinti yapalim:

"ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe bir kere daha selam duruyoruz"

Ertesi ay „Merhamet“ adli yazisinda ne yazmis bu american hodja?

Dün agliyorlardi Erdal Eren’in mektubuna. Ama 30 sene önce ne demis bu omurgasizlar Erdallar icin? "hem deli hem de kanlı"! Onlara karsi merhametin "mazlumlara" karşı korkunç bir merhametsizlik olacağını savunmuş ve "adalet tevzii vazifesini" [adalet dağıtma görevini] üstlenenlerin, "müteyakkız" [uyanık, tetikte] olmaları gerektiğini söylemişti.

Bugünkü tr.fgulen.com sitesinde o dönemki Sizinti yazilarinin bazi paragraflarini silmis bu sahsiyetsiz, Allahsiz, Peygambersiz ama Nurslu Saitli sahsiyetsizler.

Sizinti’daki „Son Karakol“ yazisi burada: http://www.haberveriyorum.net/icerik...hmetcige-selam

Postal yalayici Sümüklü Hoca’nin Haziran 1979 'Askerin süngüsü yüz defa iniltimizi dindirdi' yazisi ise surada: http://www.haberveriyorum.net/haber/...imizi-dindirdi

Simdi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki de en asagilik kisiligi olan cuntaci Kenan Evren’in postal ve makat yalayicisi Fethullah Gülen, ve onlarin yavrusu Recep Bey 1982 Anayasasi referandumunda „EVET“ dedikleri asikar.

Aciklasinlar. Aciklamazlar! Cünkü Makyavelistler. Cünkü yalancilar. Cünkü omurgasizlar.

Peki, bu makyavelistlerin, yalancilarin, omurgasizlarin uydurdugu referanduma EVET denir mi? DENMEZ elbette!

Ancak nasil 1982 Anayasasina evet dedirttiler, II. 12 Eylül’e de elbette EVET dedirteceklerdir. DieZortheit gibi badem biyik sakirtler var oldukca, sözde demokrat, özde fasist insanlar daima muzaffer olacaktir. Cünkü bu fani dünya zalimlerindir. Bu dünyada Ahlaksiz zalimler daima kazanir.

hele bakin hele,
12 eylül 1980'in ilk yiyicisi, ilk kazigi özal ile kendini nasil es görüyor simdi din devleti ve para yolunda herseyi arac gören adam

yandas o zaman da yandas, bugün de yandas oysa...

DieWahrheit 21.09.2010 10:01

Refarandumda EVET cikinca derinlere kacan

ve simdi magarasindan cikanlara tarih dersi vermek gerekir.

tarhimi biliyorum deyipte hicbirsey bilmeden konusmak kolay.
omurga dedigin, kacmayanlarda olur. daha dün HAYIR cikacak deyipte EVET ciktiginda kacmayanda vardir.
omurga dedigin hakaret etmeden küfürsüz konusabilende olur.
daha dün küfür etmek hosuma gidiyor, egleniyorum diyen kisiliklerde.... ertesi gün bak sunlar küfür ediyor beni rahatsiz ediyor diyenlerde mi var???

HAYIR deyipte EVET ciktigini hazmedemeyen plastik omurgalilara sesleniyorum:
DEMOKRASIde cogunluk belirler. HALKin kararini kabul etmek zorundasiniz.
Azinligin sözü gectigi zamanlar bitti.

Daha dün askerin ayakucundan ayrilmayanlar.
Daha dün yarginin arkasina saklananlar.
Simdi siginacak son deliklerinizi imha edilince yine hakaret ve küfürlere basvurmaktan baska cikis yolu bulamamiyorlar.

istedigin kadar bagir, istedigin kadar cirpin, istedigin kadar yirtin(l).....
yine benim istedigim gibi gidiyor isler :D

2011 AKP tekbasina iktidara gelecek :D

1 sene boyunca plastik-kemalistler bagirir cagirir. ama yinede 2011'de AKP tek basina iktidara gelecek. ve 2012 yeni anayasa yürürlüge gececek......

Artik türkiye kemalistlerden ve betonheykellerden kurtulacak.

HAYIR diyenler:
Süleymanci Cemaati + Kadiriler Cemaati + Hizb-ut Tahrir Cemaati +El Aziz Cemaati + El-Kaide + Selefi-cihadı + IBDA-C +
MHP + CHP + BDP + PKK + SOL-PARTILER + DP + YARSAV + ADD +
anti-demokrat + cahil kesim + kemalistler + atatürkcüler + mafya + darbeciler = 42%
Evet diyen:
AKP + BBP + aydinlar + demokrasi yanlilari = 58%

21.09.2010 11:40

Zitat:

Zitat von DieWahrheit (Beitrag 2022986)
ve simdi magarasindan cikanlara tarih dersi vermek gerekir.
tarhimi biliyorum deyipte hicbirsey bilmeden konusmak kolay.
omurga dedigin, kacmayanlarda olur. daha dün HAYIR cikacak deyipte EVET ciktiginda kacmayanda vardir.

http://www.vaybee.de/forum/showthrea...14#post2021514

Zitat:

Ancak nasil 1982 Anayasasina evet dedirttiler, II. 12 Eylül’e de elbette EVET dedirteceklerdir. DieZortheit gibi badem biyik sakirtler var oldukca, sözde demokrat, özde fasist insanlar daima muzaffer olacaktir. Cünkü bu fani dünya zalimlerindir. Bu dünyada Ahlaksiz zalimler daima kazanir.
Senin kim oldugunu biliyorum. Vakti zamaninda burada baska bir nickle Atatürke agiza alinmayacak derecede küfürler yazan asiyobaz sensin.

Ben senin gibi sünepe adamlari sevmem. Hayatinin tek mutlulugu, kendisiyle zerre alakasi olmayan siyasi oyunlarda tuttugu tarafin yalanla, dolanla, hirsizlikla basarili olmasindan orgazm olan bamyalara cevap yetistirmekle bos zamanimi harcayacagimi düsünmen, senin kalitesizliginin bir göstergesi.

vaybee gibi vasat bir sitede siyaset yarisi yaptik biraz seninle, sakirtler nasil düsünür görmek icin. simdi buraya bu kadar zaman ayiran issiz gücsüz bir sanal alem zavallisiyla yarismaya girmeye gerek yok.
devir kalitesizlik devri. zamanin varken it gibi havla. teorik yetersizliginiz sayesinde uzun vadede hirsizlikla ve yalanla bir yere varilmaz, zira eskiya dünyaya hükümdar olmaz.

selametle...

TaylanSadi 21.09.2010 13:36

Sag dakiler Sol un gecmisini,Sol dakilkerde Sag in gecmisini karistirir,karsi cikmalar hep buna dayandirilir.Sol kesim,1950 den sonra bir kac Hükümet olma disinda neden Iktidara gelemiyor?
Hangi aklibasinda bir Soldan arkadas bunlari irdelemezde,Anayasa degisikligini AKP yapti diye mantiksiz bir karsi cikma aymazligina düser :)

21.09.2010 14:23

kitaptan yada sagdan soldan degilde henüz o yilda cocuk olsamda kendi ailemden, akraba ve cevremdenden duyduklarimi burda belirtmek isterim.cevremde ve ailemde ne kadar üniversiteli varsa 1979 üniversiteye gitmemeye basladi. okulda, üniversitede hatta yolda bile ya sagcilar yada solcular genclerimizi durdurup "sagcimisin, solcumusun" sorup ve yanlis tarafta oldugunu ögrenince mesela "solcuyum" diyipte soranlar sagciysa, yada tersiyse, hemen vurulurlarmis. kac aile böyle genc yasta cocuklarini, genclerini kaybederken ülkemizinde sayisiz elit akademisyenleri yok edildi.kimi hayatani, kimide yabanci ülkelere kacarak. bildigim kadariyla en sonunda askeriye "basa gecti" ve kan akmasi sona erdi. bu bölümde herkes kendini hakli göstermek istiyor ama en önemlisi o an icin önce bilhassa üniversitelerdeki kan akmasi sona erdi. hatta kimin sagci solcu oldugunu giydigi kiyafetten,tipten bile ayirt etmeye kalkanlar varmis mesela jeans giyenler kapitalist, biyiklilar komunist vs.
umarim böyle bir ani tekrar yasamaz türkiye.herkes yag,benzin,sigara icin saatlerce kuyruga girerdi...

DieWahrheit 21.09.2010 18:50

@tattou

Zitat:

Zitat von tautou (Beitrag 2022988)
Senin kim oldugunu biliyorum. Vakti zamaninda burada baska bir nickle Atatürke agiza alinmayacak derecede küfürler yazan asiyobaz sensin.

Sen beni kendinle karistirdin. Burada seviyesiz, küfürlü, terbiye görmemis kim oldugu ortada. CHPnin iftira taktigi bir ise yaramiyor.
Sen istedigin kadar iftirada bulun.

Zitat:

Ben senin gibi sünepe adamlari sevmem.

niye düzgün bir tartismaya yaklasmayip hakaret ederek bir yere varmaya calisiyorsun?

Zitat:

Hayatinin tek mutlulugu, kendisiyle zerre alakasi olmayan siyasi oyunlarda tuttugu tarafin yalanla, dolanla, hirsizlikla basarili olmasindan orgazm olan bamyalara cevap yetistirmekle bos zamanimi harcayacagimi düsünmen, senin kalitesizliginin bir göstergesi.

beni analiz etmeye calisman beni sasirtti. ama pek kabiliyetli degilmissin.

Zitat:

vaybee gibi vasat bir sitede siyaset yarisi yaptik biraz seninle, sakirtler nasil düsünür görmek icin.

sence yaris olabilir ama bence sahsiyetsizin söz bulamadigi yerde küfüre basvurmasiydi.

Ben her zaman siyaset yarisina varim. ama tartisabilecek biri gerek. hemen ilk kaybettiginde küfür edenlerle isim olmaz.

Zitat:

Zitat von tautou (Beitrag 2021599)
sana küfür etmek benim icin zevk.
ergün poyraz'in recep'e küfretmesi hosuma gidiyor.

omurgasiz herkese küfür müstehaktir.

o yüzden sana küfretmek benim icin eglence.

hatta küfür etmek hosuma gidiyor. egleniyorum diyenler cok tuhaf insanlar.

Zitat:

simdi buraya bu kadar zaman ayiran issiz gücsüz bir sanal alem zavallisiyla yarismaya girmeye gerek yok.

issizde degilim gücsüzde degilim. allaha sükür param ve malim ömrümün sonuna kadar yesem bitmez.

Zitat:

devir kalitesizlik devri. zamanin varken it gibi havla. teorik yetersizliginiz sayesinde uzun vadede hirsizlikla ve yalanla bir yere varilmaz, zira eskiya dünyaya hükümdar olmaz.

Evet devir beton mustafalarin devri. Ama artik devir degisiyor. Iftiracilardan arinip yeni türkiye olusuyor. kemalist kesim fakirlesiyor. anadolu zenginlesiyor.

Istedigin kadar agla. Önemli olan kimin galip gelmesi!!!!
Sen yan gelip yatarken, senin begenemedigin insanlar calisip Tr'yi buraya getirdi!!!!!

Zafer halkindir!!!!!!!!!!!
Kuru beton heykellere tapma devri bitti.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:59 Uhr.