![]() |
yeni osmanli cumhuriyeti
düsününki T.C. artik tarih oldu ve size yoc yani yeni osmanli cumhuriyetini kurma yetkisi verildi. kim verdi diye sormayin, bu makale ile ben verdim! :)
hadi kurun bakalim. nasil kurardiniz. mesela söyle bir mantik ile devam edebilirsiniz: baskent: xy yönetim bicimi: xy padisah: xy vezir 1: vezir 2: vezir 3: para birimi: xy bölgeler: trakya, anadolu ege, akdeniz, fantasik bölge isimler, mesela karadeniz özerk bölgesi müttefikleriniz kim olsun? kimlere sirtinizi dönerdiniz? neye önem verirdiniz? agir sanayi, denizcilik, otomotiv sektörü, silah üretimi, vs. bu ve benzeri kriterler ile devam edebilirsiniz. fantastik, gercekci ve her türlü seviyeli fikirlerinizi buraya aktarabilirsiniz. iyi eglenceler, kolay gelsin.. |
yeni osmanli cumhuriyeti
-------------------------------------------------------------------------------- baskent: iSTANBUL (Ankara'nin Götü kara, hihi) yönetim bicimi: ekonomik ve sosyal, askeri gücü ve dini karistirmam padisah 1: FettyReloaded, yani Ben :D padisah 2: FettyReloaded'in Kocasi padisah 3: FettyReloaded'in Kizi vezir 1: Tilki1977 vezir 2:fos vezir 3: rousseau vezir 4: DerKahn vezir 5: DieBeste vezir 6: holgerfach para birimi: EUR bölgeler: Güney, Kuzey, Dogu, Bati (basit olsun kardesim :D) kimlere sirtinizi dönerdiniz? Fransa, Isvec, Ingiltere, Amerika neye önem verirdiniz? Herseye önem verilmesin dikkat ederdim. Das eine geht nicht ohne das andere. Bazi konulari Almanyadan kopya ederdim: Mesela saglik systemi. |
bence hic fantezi yapmaya gerek yok, biraz daha beklersek TR bu gidiste zaten Osmanli Zamanina geri dönecek..
|
albirt senin bu askerlik muhabbetinden sonra cenesi düsük geveze (aynen benim gibi) bir insan yavrusu oldugunu zannetmistim, ama yanilmisim! :) ya gözüm, biraz gayret göster, karala bakalim suraya bir iki satir. senin YOCen nasil bisey, görelim bakalim..
kolay gele.. |
PAdisah Erdogan
vezir Abdullah gul Baykada habire bagirir padisahim cok yasa |
Eski tas eski hamam
Osmanli'nin yikilmasi kafa yapisindan ibaret. Yikilmasinin sebebi masonlarin fasonlarin fisonlarin yüzünden degil, cagi yakalayamadigi icin yikildi. Bir daha kurulsa bir daha yikilmaya mahkumdur. yapisinda günümüzün sartlarina ayak uyduracak hic bir yani yoktur. Bir de Osmanli ve Cumhuriyet kavramlari bir biriyle celisiyorlar :) Osmanli bir hanedanlikti. Saltanat babadan ogula devrediliyordu. Cumhuriyet'te ise cocuklugunda cobanlik etmis bir Süleyman Demirel basbakan hatta cumhurbaskani bile olabiliyor. Bir seyin özlemini cekmeden önce o seyin ne oldugunu enine boyuna bir arastirin. :D
|
gözüm sen osmanliyi nereden okudun bilmiyorum ama osmanliyi yanlis tanitmislar sana. osmanli board köselerinde elestirilebilecek bir konu basligi olamaz, bilhassa bizim gibi birkac capulcu bu tartismayi yapamaz. ac ilber ortaylinin kitaplarini, cevir cevir oku. haa, hep pozitifmiydi osmanli, ha$a gözden kacmayan bazi carpikliklarda vardi. hangi hükümdarlik kusursuzduki? zaten kusursuz olmasi icin insan haricinde bir varlik tarafindan yönetilmesi lazim, buda imkansiz.
ama sende haklisin. rumuzun altinda bir anlam yatiyor. gören bilir diyosun. yani gördügünü biliyosun ama dogruyumu, yanlisimi biliyosun orasini bilmiyosun. aslinda cok basit. ikimizin arasindaki fark, sen cagdas düsünen bir yenilikcisin, ben ise cagdas düsünen bir gelenekci. >>fikri savunmasanda saygi göster<< Zitat:
|
Osmanli'yi ilahlastirmayalim
Zitat:
Sahis olarak senin neseli yapini seviyorum. Saygiya gelince de ben her fikirin cekinmeden söylenmesinden yanayim. Fikirilerine karsi bile olsam onlari söylemen icin her hakki sana tanirim ve tanitiririm. Fikir özgülügünün temelide budur zaten. Osmanli'ya gelince, bendeniz 3 siniftan tut Abitur'a kadar türkce, din ve tarih dersi görmüs birisiyim. Osmanli'nin hakkinda bana herseyi sorabilirisin. Ama Istanbul'u kim feth etti, Kosova meydan muharebesi, 1. Viyena seferi, 2. Viyena seferi, Kara Mustafa Pasa, Sokullu Mehmet Pasa, Lale Devri gibi sorular sorarsan zorlanabilirim :D Benim Türkce ögretmenim bir Türk tarihi hayraniydi ve bunu bize asilamaya calisti. Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye tarihte yerini almistir. Osmanli benim icin Türklerin tarihte kurdugu 17 devletten bir tanesidir. Bir tartismayalimda kim tartisacak Osmanli Imparatorlugunu? Tarih insanlarin kimi zaman övünc kaynagidir, bir nevi bende öyle görüyorum, ama tarihten ders cikarmayi yegliyorum. Dersimizi almis olmamiz lazim. Fazlasi ezber olur, o da papaganliktir. Osmanli'nin torunlarindan gelenler Cumhuriyet cocugudur artik. Bu siir Osmanli zamaninda yazilmis. Okursak bir nevi o zamanin halini anlamis oluruz... Yedi iklim dört köşeyi dolandım Meğer düna her tarafta bir imiş Ben dünyayı Al'Osman'ın sanırdım Meğer dünya dört sultanlık yerimiş İrili ufaklı insan p.. oldu Onlar doğdu geçinmesi güç oldu Altı arap atlı $ahbaz nic'oldu Mamur sandım yalan dünya çürümüş Okuttuğun tutmaz oldu alimler Kalktı da kitaplar arttı zulümler Terlemeden mal kazanan zalimler Can verirken soluması zor imiş Kulak verdim dört köşeyi dinledim Meğer gıybetimi eden çok imiş Çok yaşayıp mihnet ile ölmeden Az yaşayıp dem sürmesi yeğ imiş Dadaloğlu'm der ki sözüm vasiyet Benim sözüm dinleyene nasihat Besmelesiz kazanılmış p.. evlat O da dünyasına ziyankar imiş |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:00 Uhr. |