Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   yeni osmanli cumhuriyeti (http://localhost/forum/showthread.php?t=5328)

24.04.2009 17:02

yeni osmanli cumhuriyeti

düsününki T.C. artik tarih oldu ve size yoc yani yeni osmanli cumhuriyetini kurma yetkisi verildi. kim verdi diye sormayin, bu makale ile ben verdim! :)

hadi kurun bakalim. nasil kurardiniz. mesela söyle bir mantik ile devam edebilirsiniz:

baskent: xy
yönetim bicimi: xy
padisah: xy
vezir 1:
vezir 2:
vezir 3:
para birimi: xy
bölgeler: trakya, anadolu ege, akdeniz, fantasik bölge isimler, mesela karadeniz özerk bölgesi
müttefikleriniz kim olsun?
kimlere sirtinizi dönerdiniz?
neye önem verirdiniz? agir sanayi, denizcilik, otomotiv sektörü, silah üretimi, vs.
bu ve benzeri kriterler ile devam edebilirsiniz.

fantastik, gercekci ve her türlü seviyeli fikirlerinizi buraya aktarabilirsiniz.

iyi eglenceler, kolay gelsin..

FettyReloaded 24.04.2009 19:08

yeni osmanli cumhuriyeti

--------------------------------------------------------------------------------

baskent: iSTANBUL (Ankara'nin Götü kara, hihi)
yönetim bicimi: ekonomik ve sosyal, askeri gücü ve dini karistirmam
padisah 1: FettyReloaded, yani Ben :D
padisah 2: FettyReloaded'in Kocasi
padisah 3: FettyReloaded'in Kizi
vezir 1: Tilki1977
vezir 2:fos
vezir 3: rousseau
vezir 4: DerKahn
vezir 5: DieBeste
vezir 6: holgerfach
para birimi: EUR
bölgeler: Güney, Kuzey, Dogu, Bati (basit olsun kardesim :D)
kimlere sirtinizi dönerdiniz? Fransa, Isvec, Ingiltere, Amerika
neye önem verirdiniz? Herseye önem verilmesin dikkat ederdim. Das eine geht nicht ohne das andere. Bazi konulari Almanyadan kopya ederdim: Mesela saglik systemi.

24.04.2009 20:18

bence hic fantezi yapmaya gerek yok, biraz daha beklersek TR bu gidiste zaten Osmanli Zamanina geri dönecek..

28.04.2009 14:36

albirt senin bu askerlik muhabbetinden sonra cenesi düsük geveze (aynen benim gibi) bir insan yavrusu oldugunu zannetmistim, ama yanilmisim! :) ya gözüm, biraz gayret göster, karala bakalim suraya bir iki satir. senin YOCen nasil bisey, görelim bakalim..

kolay gele..

goksublau 03.05.2009 02:52

PAdisah Erdogan
vezir Abdullah gul

Baykada habire bagirir padisahim cok yasa

03.05.2009 23:31

Eski tas eski hamam

Osmanli'nin yikilmasi kafa yapisindan ibaret. Yikilmasinin sebebi masonlarin fasonlarin fisonlarin yüzünden degil, cagi yakalayamadigi icin yikildi. Bir daha kurulsa bir daha yikilmaya mahkumdur. yapisinda günümüzün sartlarina ayak uyduracak hic bir yani yoktur. Bir de Osmanli ve Cumhuriyet kavramlari bir biriyle celisiyorlar :) Osmanli bir hanedanlikti. Saltanat babadan ogula devrediliyordu. Cumhuriyet'te ise cocuklugunda cobanlik etmis bir Süleyman Demirel basbakan hatta cumhurbaskani bile olabiliyor. Bir seyin özlemini cekmeden önce o seyin ne oldugunu enine boyuna bir arastirin. :D

05.05.2009 17:07

gözüm sen osmanliyi nereden okudun bilmiyorum ama osmanliyi yanlis tanitmislar sana. osmanli board köselerinde elestirilebilecek bir konu basligi olamaz, bilhassa bizim gibi birkac capulcu bu tartismayi yapamaz. ac ilber ortaylinin kitaplarini, cevir cevir oku. haa, hep pozitifmiydi osmanli, ha$a gözden kacmayan bazi carpikliklarda vardi. hangi hükümdarlik kusursuzduki? zaten kusursuz olmasi icin insan haricinde bir varlik tarafindan yönetilmesi lazim, buda imkansiz.

ama sende haklisin. rumuzun altinda bir anlam yatiyor. gören bilir diyosun. yani gördügünü biliyosun ama dogruyumu, yanlisimi biliyosun orasini bilmiyosun.

aslinda cok basit. ikimizin arasindaki fark, sen cagdas düsünen bir yenilikcisin, ben ise cagdas düsünen bir gelenekci.

>>fikri savunmasanda saygi göster<<

Zitat:

Zitat von GoerenBilir (Beitrag 1966224)
Osmanli'nin yikilmasi kafa yapisindan ibaret. Yikilmasinin sebebi masonlarin fasonlarin fisonlarin yüzünden degil, cagi yakalayamadigi icin yikildi. Bir daha kurulsa bir daha yikilmaya mahkumdur. yapisinda günümüzün sartlarina ayak uyduracak hic bir yani yoktur. Bir de Osmanli ve Cumhuriyet kavramlari bir biriyle celisiyorlar :) Osmanli bir hanedanlikti. Saltanat babadan ogula devrediliyordu. Cumhuriyet'te ise cocuklugunda cobanlik etmis bir Süleyman Demirel basbakan hatta cumhurbaskani bile olabiliyor. Bir seyin özlemini cekmeden önce o seyin ne oldugunu enine boyuna bir arastirin. :D

05.05.2009 19:56

Osmanli'yi ilahlastirmayalim

Zitat:

Zitat von babaeskili (Beitrag 1966412)
gözüm sen osmanliyi nereden okudun bilmiyorum ama osmanliyi yanlis tanitmislar sana. osmanli board köselerinde elestirilebilecek bir konu basligi olamaz, bilhassa bizim gibi birkac capulcu bu tartismayi yapamaz. ac ilber ortaylinin kitaplarini, cevir cevir oku. haa, hep pozitifmiydi osmanli, ha$a gözden kacmayan bazi carpikliklarda vardi. hangi hükümdarlik kusursuzduki? zaten kusursuz olmasi icin insan haricinde bir varlik tarafindan yönetilmesi lazim, buda imkansiz.

ama sende haklisin. rumuzun altinda bir anlam yatiyor. gören bilir diyosun. yani gördügünü biliyosun ama dogruyumu, yanlisimi biliyosun orasini bilmiyosun.

aslinda cok basit. ikimizin arasindaki fark, sen cagdas düsünen bir yenilikcisin, ben ise cagdas düsünen bir gelenekci.

>>fikri savunmasanda saygi göster<<

Babaeskili forumdasim :)

Sahis olarak senin neseli yapini seviyorum. Saygiya gelince de ben her fikirin cekinmeden söylenmesinden yanayim. Fikirilerine karsi bile olsam onlari söylemen icin her hakki sana tanirim ve tanitiririm. Fikir özgülügünün temelide budur zaten.

Osmanli'ya gelince, bendeniz 3 siniftan tut Abitur'a kadar türkce, din ve tarih dersi görmüs birisiyim. Osmanli'nin hakkinda bana herseyi sorabilirisin. Ama Istanbul'u kim feth etti, Kosova meydan muharebesi, 1. Viyena seferi, 2. Viyena seferi, Kara Mustafa Pasa, Sokullu Mehmet Pasa, Lale Devri gibi sorular sorarsan zorlanabilirim :D

Benim Türkce ögretmenim bir Türk tarihi hayraniydi ve bunu bize asilamaya calisti.
Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye tarihte yerini almistir. Osmanli benim icin Türklerin tarihte kurdugu 17 devletten bir tanesidir. Bir tartismayalimda kim tartisacak Osmanli Imparatorlugunu?
Tarih insanlarin kimi zaman övünc kaynagidir, bir nevi bende öyle görüyorum, ama tarihten ders cikarmayi yegliyorum. Dersimizi almis olmamiz lazim. Fazlasi ezber olur, o da papaganliktir. Osmanli'nin torunlarindan gelenler Cumhuriyet cocugudur artik.

Bu siir Osmanli zamaninda yazilmis. Okursak bir nevi o zamanin halini anlamis oluruz...

Yedi iklim dört köşeyi dolandım
Meğer düna her tarafta bir imiş
Ben dünyayı Al'Osman'ın sanırdım
Meğer dünya dört sultanlık yerimiş

İrili ufaklı insan p.. oldu
Onlar doğdu geçinmesi güç oldu
Altı arap atlı $ahbaz nic'oldu
Mamur sandım yalan dünya çürümüş

Okuttuğun tutmaz oldu alimler
Kalktı da kitaplar arttı zulümler
Terlemeden mal kazanan zalimler
Can verirken soluması zor imiş

Kulak verdim dört köşeyi dinledim
Meğer gıybetimi eden çok imiş
Çok yaşayıp mihnet ile ölmeden
Az yaşayıp dem sürmesi yeğ imiş

Dadaloğlu'm der ki sözüm vasiyet
Benim sözüm dinleyene nasihat
Besmelesiz kazanılmış p.. evlat
O da dünyasına ziyankar imiş

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:00 Uhr.