![]() |
Istanbul-Tipps???
Hallo ihr Lieben,
war letzte Woche wieder mal in Istanbul, meiner Traumstadt. Möchte im September wieder hin, nun jedesmal gibt es neues zu besichtigen und ich hab noch nicht viel gesehen... Was könnt ihr mir empfehlen??? Essen, Besichtigen, shoppen, chillen...??? Danke euch im Voraus... |
Zitat:
Sehenswürdigkeiten von Istanbul, das sind meine Vorschläge. Moscheen: Eyüp Sultan Rüstem Pascha Sultan Ahmet (Blaue Moschee) Süleymaniye Camii Ortaköy Camii Aya Sofya (Hagia Sofia) Orte: Kadiköy Moda Eminönü Istinye Adalar Üsküdar Taksim Bebek Tarabya Bagdad Caddesi Bostanci Istiklal Caddesi Camlica Tepesi Besiktas Yerebatan Beylerbeyi Paläste: Topkapi Palace Ciraan Beylerbeyi Sarayi Dolmabahce Sarayi Adile Sultan Historische Strandvillen: Edip Efendi Hekimbasi Yalisi Riza Bey Sonstige Sehenwürdigkeiten: Kiz Kulesi (Mädchenturm) Misir Carsisi (Ägyptischer Basar) Das goldene Horn Kapali Carsi (Großer Basar) Galata Turm Uhrturm von Dolmabahce Gegenüber vom Haydarpascha Gar (Bahnhof) werden Bootstouren auf dem Bosporus angeboten sollte man nicht entgehen lassen. Das ist alles was mir einfällt. |
Tur1 güzel yazmissin, lakin Istanbulun her yeri güzel.
Adi üzerinede Istanbul :) |
* Istanbul Arkeoloji Muzesi (Bizanslilarin Fatih S. Mehmet'in gemilerine karsi Halic'e dosedigi zincirler de burada bulunmaktadir)
* Pierre Loti tepesi (burada cay icmek klasiklerdendir) * Sirkeci ve Haydarpasa Tren Garlari'ni da ekleyelim. Jackie Chan Sirkeci Gari'nda film cekmisti. * Beykoz'da da Kanlica yogurdu yenilir, meshurdur. * Asagidaki fotograftaki yer de Otagtepe'deki Tema Vakfi Parki'dir, Bogaz manzarasi guzeldir, evlenenler genelde orada dugun fotograflari cekilir :) ![]() |
Zitat:
Muhtesem bir görüntü... |
Zitat:
Eyvah, eyvah, eyvah, ahh simdi ilk defa hayatimda canim evlenmek istedi, gercekten süper bir Bogaz manzarasi, guelkurusu´na katiliyorum güzel bir resim bu !!! ..... ;););) |
istanbul cok güzel bir sehir.
|
Zitat:
Bence tahtalida ca 2400 Metre dagin üstünde ( beydaglari) Pamukkaledeki teraslardaki manzara Ciraliktaki yanardaglarin etrafinda Kapadokyadaki balonlarin Bir tanesinde Türkiye hersey Gibi manzara bakimindada cok zengin Bir ülke Ama en cok alacatindada evlenenler varki sokakta rahat gezemedik her 3 dakikada Bir gelin gectigi icin :) |
Zitat:
Ja, :) dann bitte die Bilder hier veröffentlichen oder verlinken, wäre voll lieb. Ich suche mir dann meine Favorit-Location aus, grins. Danke dir schon mal im Voraus Sevtap, jetzt fehlt nur noch der Mann ........ ;););) |
Istanbulum...
|
Zitat:
Cirali genel https://m.youtube.com/watch?v=kxhJEtlgp4A Tabiki özel fotolarim daha Güzel ama burda paylasmiyorum Alacatinin tas evleri. Dedigim Gibi yaz aylarinda gelinlerden zor geciliyor bu sokaklarda. https://m.youtube.com/watch?v=nIW5XnJOR7A Bana sorarsaniz marmaris dede balay yapin derim. Sadece havasi Oranin insani en az 10 yil genclestiriyor Was den passenden Mann betrifft, da kann ich nicht helfen bzw. er wartet bestimmt irgendwo und kommt raus, wenn die Zeit reif ist. Birdeee Cesme ile alacati arasinda ilica Plajina mutlaka girmeni tavsiye ederim. Dünyada Nadir olan özelligi: deniz suyu ile termal suyun birlesmesi büyük Bir yüzme havuzu / SPA merkezi Gibi Bir olusum |
Danke Sevtap !!!
Zitat:
Heyyy, danke, schöne Videos mit hammer Bildern !!! ........ ;););) Jetzt ist mir tatsächlich nach Urlaub ;) |
Kiz kulesi
İstanbul‘un ve Üsküdar’ın sembolü haline gelen Kız Kulesi; yalnızlığın, aşkın ve ulaşılmazlığın da sembolü olmuştur. Kule için onlarca şiir yazılmış, yüzlerce resim yapılmış ve binlerce fotoğraf çekilmiştir. Alımlı, sevdalı ve denizin ortasında bir başına ve yapayalnızdır. Kız Kulesi, Asya ile Avrupa’nın keşiştiği bir noktada yer alır. İstanbul Boğazı’nın Marmara Denizi’ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır. Boğazın ortasına bir taş tümseğe oturtulmuş bir kuledir. İki kıta arasındaki konumu sebebiyle dünyada eşi benzeri olmayan yapılar konumundadır. |
juhu in fast einem Monat bin ich in ISTANBUL <3
|
![]() Türkiye’nin ilk altı minareli Camii olan Sultan 1.Ahmet’in yaptırdığı Sultan Ahmet Camii Türkiye’nin ve İstanbul’un en önemli ve görkemli yapılarından biridir. |
Zitat:
|
Zitat:
Ok, dir ist langweilig. Verstehe. Dann geh doch bitte spielen. Du führst dich auf wie ein 5 jähriger, den man ständig beschäftigen muss. |
Zitat:
|
Zitat:
Familienbesuch oder Städtetour ??? Mach mal schöne Fotos, wenn du Zeit findest :) |
İstanbul
Evin içinde bir oda, odada İstanbul
Odanın içinde bir ayna, aynada İstanbul Adam sigarasını yaktı, bir İstanbul dumanı Kadın çantasını açtı, çantada İstanbul Çocuk bir olta atmıştı denize, gördüm Çekmeğe başladı, oltada İstanbul Bu ne biçim su, bu nasıl şehir Şişede İstanbul, masada İstanbul Yürüsek yürüyor, dursak duruyor, şaşırdık Bir yanda o, bir yanda ben, ortada İstanbul İnsan bir kere sevmeye görsün, anladım Nereye gidersen git, orada İstanbul. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Zitat:
wenn auch nur für 2-3 Tage |
Zitat:
Oh, ja, dann viel Spaß in der Türkei.... Ich dachte, ich hätte was falsch verstanden :))) |
Kapali Carsi Istanbul
![]() |
Ich war im Juni für ne Woche dort. I Love Istanbul, I love it soooo muuuuch.
Shoppen bis der Arzt kommt, schlemmen bis der Arzt kommt. Sehen hören staunen. Ich liebe die Einkaufs-Malls, alle paar Meter was leckeres zu Essen und trinken. Mit den Bussen u. der S-Bahn kommst du überall hin oder auch mit der Fähre. Ich hatte mir die Istanbul-Card besorgt u. bin fitifitifiti Upside-down durch Istanbul... I lllllllllllllllllooooooooooooooooooveeeee Istanbuuuuuuuuuuuul |
|
Zitat:
|
Muhtesem Yüzyil in Istanbul
|
Nuruosmaniye Camisi - Istanbul
![]() |
Zitat:
Schaut schön aus. |
Zitat:
Tarihi eserler var dolu dolu. Ich fand es sehr interessant. Es gab sehr viel, sehr interessantes zu sehen und zu entdecken. |
Istanbul: Yandan çarklı yolcu vapuru, 1920'ler.
![]() |
Erguvan Istanbul
![]() |
Şehzadebaşı ve Fatih Camii.. Hoş bir İstanbul akşamı.. Rolf Gross-1954
![]() |
|
Zitat:
|
istanbul-tipps
ich muss mal einige von meinen Bildern hier hochladen
|
Hatirlatmakta yarar var !!! ![]() |
BENCEDE HATIRLAMAKTA YARAR VAR !!
FETH ETMEK ILE ISGAL ALTINDAN KURTARMAK FARKLI DIR ! ISTANBUL 1453 de feth EDILDI !! isgalciler sanki istanbulu 1920 de feth etmisler gibi tarih yanlisini burda aciga kavusturdugun icin tekrar tesekkürler. Hatirlatmakta her daim fayda var ! selamlar salih Zitat:
|
Zitat:
Danke hatirladigin icin Salih. Sence Igilizlere mi kalsaydi Istanbul ??? Sen kelime oyunlarina fazla kafayi takma bence. :):):) |
Selam Beyazgül,
Yo ben kelime oyunu oynamiyorum. Istanbulun tek bir Fatihi var onun hakkini savunuyorum. Benim ATATÜRK e KARSI OLAN BAGIMI BURDA ACIKLAMAMA GEREK DUYMUYORUM: yalniz sag resmin altinda ki ufak hatayi kabul etmiyorum. Atatürk istanbulu veya surayi burayi feth etmedi, sadece düsmanlarin eline gecen bazi YASAMA ve YÜRÜTME organlarini tekrar TÜRK MILLETINE GERI VERDI !! BEN BÜTÜN ECDADIMLA BARISIGIM !! sunuda söylemeden gecmeyim !! Hem Osmanli Imparatorlugunda, hemde Türkiye Cumhuriyet tarihinde , ATAM diyebilecegim bütün sultan ve hükümdarlar disinda , bir tek MUSTAFA KEMAL, benim ATAM dir !! PS. Istanbul Fatihi ni sevmemek imkansiz, eger insan istanbulu seviyorsa. selamlar salih Zitat:
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:26 Uhr. |