![]() |
Sollen auch aLMAn Plzsten Turban tragen?
Sollen auch deutsche Polizisten Turban tragen dürfen? hahaha_attak yapayim dedim de!
yau bu ne komik bir durumdur böyle ya! privat yaantimizda dinsel olan herseyin cani cehenneme! herkes gitsin özel hayatinda neresine ne takiyorsa taksin. ama benim, senin kimsenin özel hayatimda degil! bu ne sacmalik böyle! polisssen polisligini bil! böylesi bir polise saygi duymami benden kimse bekleyemez! sonucunda uniforma diye bir sey var, hayret bir sey ya! evinde ya da frei günlerinde nerene ne takiyorsan tak kardesim! böyle sacmalik olmaz! yesiller`in ve dünya politikacilarinin böyle bir girisimde bulunmalarinin arkasinda hangi pislikler yatiyor simdi ona girmeyeyim! aslinda asil olarak oraya girmek gerekiyor, aslinda tartisilmasi gereken polislerin türban takip takmayacigi degil, politikacilarin neden durmadan dinsel sembollerle oynama, kendilerine cikar saglama girisimleridir! dinsel (hangi din olursa olsun) tüm sembollerin cani cehenneme!!!! Ein Turban etc. sollte da getragen werden, wo er hingehört, von mir aus auch im Privatbereich eines Polizisten aber nicht im Dienst! Es gibt nämlich auch freundliche Polizisten mit ihren uniformierten Kopfbedeckungen -Very Happy- Und wenn plötzlich einer mit Turban vor mir stehen würde, na ja ich weiß nicht, ob ich da noch soviel Respekt vor dem Gesetz hätte Confused. Was die Frisuren betrifft, da wurde letztens gerade ein Urteil gesprochen, daß auch Polizisten z.B. einen Pferdeschwanz tragen dürfen -Very Happy- |
Ganz Deiner Meinung
bin ich auch.
Da steckt wieder mal was anderes dahinter. Die rühren in der Suppe und rühren, und behaupten zum Schluss, dass sie nichts mit der Suppe zu tun hätten. |
sende mi brütüs
Buyrun iste:
Yine birileri, belli belirsiz hedeflere ulasmak icin,dini alet ederek zemin hazirlamis Sende oyuna gelmis gibi görünüyorsun Cagdas :) Daha önce özetledigim gibi,sahsim adina türbani dini bir sembol olarak kabul etmedigim halde, insanlarin özgürlüklerinin kisitlanmasi taraftari degilim. ille de muhalif olacaksan, üniformayi (???!!!) savunmak yerine , bu tür ucuz kiskirtma kampanyasina karsi tepkin olsun |
Reisst euch mal zusammen
Hallo Stellt auch mal vor in der Türkein würden die Polizisten Christliche Kreuze tragen???
Wie würden wir wohl reagieren?? Solche sachen haben in der Öffentlichen Dienst nicht verleoren.. Nur weil Deutschland demokratischer lang ist, sollten wir dies nicht ausnutzen. Wir haben soviel rechte wie in keinen anderen Land auf dieser Erde, nicht einmal in unseren Heimat..Sowas wo führt das noch hin. Bald kommen wir mit Atatürk Statuen vor den Schulen... Reisst euch mal zusammen.. |
o.T.
Hallo Stellt auch mal vor in der Türkein würden die Polizisten Christliche Kreuze tragen???
Wie würden wir wohl reagieren?? Solche sachen haben in der Öffentlichen Dienst nicht verleoren.. Nur weil Deutschland demokratischer lang ist, sollten wir dies nicht ausnutzen. Wir haben soviel rechte wie in keinen anderen Land auf dieser Erde, nicht einmal in unseren Heimat..Sowas wo führt das noch hin. Bald kommen wir mit Atatürk Statuen vor den Schulen... Reisst euch mal zusammen.. |
wieder ein beispiel dafür
dass die intolerantesten die türken selbst sind...
|
Laikligin toleransla alakasi var mi....
yok mu??
:))) |
var hem de cok
acaba siyasi islamin tolernsi var mi . yani oruc tutmuyo diye gencecik üniversite ögrencilerin kiz erkek ayrim yapmadan kazma sapiyla saldiran zihniyetten ne tolerans beklersin.daha gecen gun gormedik mi zararsiz bir konyali bayan gazeteciyi otobusun uzerinde karakatur protoscularinin fotografini cekiyor diye bir bayana sirf basi acik bayan oldugu icin ayakkabi tas , cakmak , atan zihniyet toleransdan ne anlar.tolerans bu insanlara gore degil . sizin sahip olamdifginiz bir ozelligi herseyden heryerden bekliyorsunuz bu nasil ikiyuzlulük.
|
O olayi neden dine bagliyorsun ki?
Türkiye"de her gün dinle alakali olmayan konularda da bu tür görüntülere rastlayabiliyoruz!
Islam"in toleransi, bu örnege dayanarak, olmadigini iddia etmek yanlistir. |
BEYIN MUHALLEBISI YAPMAA
ISLAMIN TOLERANSI DEGIL ISLAMISTLERIN TOLERANSI SAKIN BUNLARI BIRBIRINE KARISTIRMA BENIM SOYUM SAPIM MUSLUMAN ASIRLARDIR : KIZKARDESIM VE AKRABALARIMDAN BIRCOK BASÖRTÜLÜ INSAN VAR : DININ YERINI VE SINIRLASRINI IYI BILMEKTEDIRLER: LAIKLIGINDE NE DEMEK OLDUGUNU VE KIYMETINI COK IYI BILMEKTELER:SIYALSALLASTIRILMIS DIN VE ONU SIYASALLASTIRAN INSANLAR BUNLARDAIR SORUN .YOKSA YOKSA YUZDE YUZ MUSLUMAN BIR ULKENIN SOYU SAPI YUZDE YUZ MUSLUMAN BIR FERDI OLARAK BENIM ISLAMIN TOLARANSINA HÖGÖRÜSÜNE NE DEM HAKKIM OLABILIR: DINI BASKA ISLERE ALET EDENLEREDIR BENIM SORUNUM BUTUN RESMI ISLER POLISLIKTE BUNA DAHILLDIR :BU HANGI DIN OLURSA OLSUN ISTER HRISTIYAN ; MUSEVEVI ; YADA BUDIZM VB: DIN SIYASET BYAPAMAZ YAPMAMALI :DIN VE DEVLET ISLERI KESINLIKLE AYRI OMALII BASKA KILIFLARIN ALTINA SIGINMAYIN TOLERANS ; INSANHAKLARI GIBII BIZ BILIRIZ SERIAT REJIMLERININ INSANLARA NE HAKLAR VERDIGINI
|
Sakin ol dostum :) ne sinirleniyorsun??
"SIYALSALLASTIRILMIS DIN VE ONU SIYASALLASTIRAN INSANLAR BUNLARDAIR SORUN"
Genau das ist der Punkt! Türkiye"de demokratik, laik bir ülkedir.........bazen! Demokratik bir ülkede insanlar dinlerini yasayamiyorsa, bunu laiklige baglamak sacmadir! Hem laiklik ilkelerine uyup, hemde dine saygi yapmak cokda zor olmasa gerek! Bas örtülü bir kadin neden secilme hakkini kullanamaz veya üniversiteye gidemez? Sirf basi örtük diye devlet islerine din mi karisiyor? Bence hayir. Bas örtülü kadin polise dönersek. Isin özünde sacma olur bas örtülü polisin. Ama bas örtülü ögretmen olabilir kanaatindeyim. Ya da basörtülü millet vekili. |
Deutschland
ist kein laizistischer Staat.
Von daher sollte es kein problem sein, wenn Polizsitinnen Kopftücher oder sonst was tragen. Wenn die Deutschen kein problem damit haben und anscheinend haben die keine probleme damit, was sollte uns daran stören? Die Engländer haben auch keine Probleme damit obwohl die ja gegenüber fremden auch nicht superfreundlich sind. |
ALMAN POLIS VE TURBAN_HAHAHA! COK KOMIK!
das ist irrelevant, weil so wohl gar nicht machbar. Und im Grunde wohl auch ziemlich unnötig, oder?
abi düsünsene hatun, alman, yani polis olmasi icin alman passaport falan ve türban! hahaha! yemisim sizin basinizin ve masalarinizin örtülerini! atakkkkk! Hat schon wer nen Polizisten/ ne Polizistin mit großem Kreuz an ner Halskette über der Dienstjacke gesehen? Drunter kann er/sie es ja tragen, aber drüber? dini sembollere gereksinim duyulmayan vakitler dilerim... |
isvec diye bir ülke_hahaha
atakkkkkk!
su isvec denen ülkede sizce kac tane bas örtülü-türbanli polis var? hahaha sifir! bu geyikler diyari ülkenin sacma sapan yasalar cikartmasi iste burdan kaynaklaniyor! maksatlari türban takacak polis degil bunlarin. kimsede takmaz zaten! hic bir islevi olmayan, hic bir polisin böyle bir yasa olmasina ragmen türban takmamasi ne komik demi! fenonem bir durum gercekden! almanya icinde bir o kadar gereksiz bir yasa tasarisi, idda ediyorum böyle bir yasa almanyada ciksa bile bir tane türbanli polis olmayacak!!!!!!!!!!! bu adamlarin maksadi baska arkadaslar_oyuna gelmeyin! |
Kopftuch auch bei Schwimmen ??
Bakalim daha ne sacmaliklar duyacagiz !
Burda bazi arkadaslar Türban yada basörtmeyi Allah´in emri veya Kuran´da yaziyor diye sacma sapan konusmalar yaptilar..Bu arkadaslar belki bilmezler ama Allah Kadin kismina hic bir zaman ve hic bir sekilde örtün ve kapan diye bir ceza yada emir vermemistir ! Bunu kim diyorsa haybeden konusup, kendi mensup oldugu Din´i bilmiyor demekdir..Kadin kisminin Basörtü takmasi Islam alemi Hacli seferlerinde o dönem Müslüman topraklarina giren Hristiyan´larda görmüslerdir..Hristiyan Ordularinin beraberinde getirdikleri Rahibe´lerin Basi kapaliydi.Bizim Müslüman o zaman onlardan bu gelenegi almistir.Ama Incil´de bile Kadin kisminin basini örtmesine dahji bir yazi yada Kanun yokdur ! Öyle bir Din olamaz zaten ! Ama bizim Müslüman alemi nasil bir cok gelenegi - Erkegin Sünnet, Kurban ve Oruc gibi - Hristiyanlik vede Yahudilerden almassi iste Basörtmeyide Hristiyanlardan almistir..Kim aksini diyorsa buyrun tartisiriz.. Islam Din´i yaymadan önce 1400 Sene Hristiyanlik ve 3000 Sene öncede Yahudilik vardi.Tabiki BIZ onlardan bazi seyleri aldik, onlar bizden almadi..Bizim Islam Din´i onlardan 3000 Sene önce olmus olsaydi onlar bizden bazi seyleri alirdi ama iste onlar bizden önce vardi.. Basörtme ve Türban Problemide aslinda basitce cözülür ama bizim "ben Erkegim" diyen salak ve Hanzo Toplum erkekliginden korkuyor diye olayi cözmez..Okula gidemiyen Kizlarin Babalari, Abileri, Kocalari ve Erkek akrabalari bana söylesin bakim..Bir Kadin tecavüze ugrarsa Zina islemis oluyormu Allah katinda ? Kuran´da "mecburive zorunlu" olaylar icin ayetler ve süreler vardir..Mecburi ve zorunlu yapilan ve yaptirlan seyler Günah sayilmaz Allah katinda..Allah, "zorunlu yada mecburi hangi Günahi islersen isle, ben affederim" Kizlar okula girmek isteyipde okumak istiyorlarsa ne yapmalari lazim ? "mecburi ve zorunlu" 5-6 Saat Türbani cikarmalari lazim..Okul cikisi gine Türbanini hemen giy, kimse karismaz..Ve Okula gitmek ve okumak icin Türbanini mecburiyetden dolayi vr zorunlu cikarman lazimsa cikaracaksin ve Allah seni affeder bu konuda..Kitap böyle diyor.. Ama o Kizlarin Babasi, Abi vede Kocasi zaten Kizin okumasini seytan isi ve Günah biliyor..Öyle bir yasaklada iste Din´i alet edip "bak iste, bunlar bizim ve Dinimizn Düsmanlari" diyor ve ulu ortalikda "seriyat isterük" deiy bagirir.. Burda Türbanli Polise gelince ; daha ciddi ve önemli konular varken böyle sacma sapan ve ipsiz bucaksiz konularla ugrasmaya bile deymez..Deniz´e yüzmeye giden kimse Mayo´sunu alipda gider ve orda Elbisey ile dolassa tuhaf olur..Terside Mayo ile carsida dolassa tuhaf olur..Her Mekanin kendine göre giyim sekli vardir..Polis olmak istiyen Türban takamaz bilmesi lazim ve ona göre okumasi lazim.. Burda Polis olman icin boyun 169cm gecmsi lazim..Kanun böyle..Simdi yani 1969cm den kisa olan Insanlar rencide edilip dislaniyorda bir yerleriyle alaymi ediliyor ?? Hayir, Polis´in görevde ciddiye alinmasi icin böyle gerekli.. Deniz |
aynen aynen!
simdi birileri cikip, tüm bunlarin gercek oldugunu bile bile aksini savunur! savunma mekanizmasi olaylari yani_bak deniz nasil tepkiler geliyor!
|
aynen kismen
"Burda bazi arkadaslar Türban yada basörtmeyi Allah´in emri veya Kuran´da yaziyor diye sacma sapan konusmalar yaptilar..Bu arkadaslar belki bilmezler ama Allah Kadin kismina hic bir zaman ve hic bir sekilde örtün ve kapan diye bir ceza yada emir vermemistir!"
.. Bir alkis da benden! Türban/tesettür/basörtüsü dini temsil etmedigi icin!!! bu tür tercihleri, kadinlarin kisisel zevk ve tercihlerine birakilmali diye dipnot ekliyorum:) |
Staat und Religion strickt trennen!
Religion hat im Staatswesen nichts zu suchen!!! Wenn sich eine Person entscheidet zur Polizei zu gehen, dann muss er sich im klaren sein, dass es hier um das allgemeine Volk und deren Interessen handelt. Somit hat die Religion keinen Platz in diesem System. Man kann niemanden verbitten, seinen Glauben auszuleben, aber auch nicht anderen Aufzwingen! Wenn jemand bei der Polizei einen Kopftuch trägt, zwingt er (un)bewusst seinen Glauben den anderen durch seine Authorität auf. Der Polizeiapparat ist eine demokratische und keine religiöse Angelegenheit. Ein jüdischer Polizist trägt auch keine Zöpfe und seinen Hut beim Polizeidienst. Wer diese Meinung nicht vertreten kann, der kann die Demokratie von der Religion nicht unterscheiden und ist somit nicht besser als jeder rechtsradikale Gläubiger...
|
Lan g...........
Ne diyon sen?
Kimi soruyon......... Dikkat et seni sokakda bicaklamasinlar........kus.........ama tam o zaman seni türbanli bir polis kurtarir....ve hastanede sana türbanli bir doktor hayatini geri verir.....ondan sonra türbanli bir hemsire seni pansuman eder...... anliyan anladi..........Allah tüm müslümanlari böyle pis insanlardan korusun!!!!! |
AYNEN AYNEN
VAR MI ITIRAZI OLAN_ISTE O KADAR!
|
o.T.
Katiliyorum,..
Dini ve Devlet ait kurallari ayrit edebilmek lazim artik.. Cok güzel bi konuyada degindin Deniz..Kutlarim seni. Biz,.biz diyorum cünkü ne yzaik ki müslümanligi istedigimiz gibi algiliyor i$imize yarayan kurallari uygulayip istemedigimizi cikartiyoruz ayni saglam meyvelerini icinden cürükleri ayiriri gibi..!! |
Kopftuch-debatten und ihr Ziel
hallo leute,
ich habe den eindruck, das dadurch das immer wieder das Kopftuch-tragen da und dort in die Presse getragen wird, meines erachtens nach, teilweise eine Hetze getrieben wird, und was ich noch gefährlicher finde: es wird versucht, von welchen Kräften auch immer (ich vermute sogar diese unter der schwarz-braunen gesindel anzutreffen), einen Keil zwischen uns Türken zu treiben. Auf der einen Seite die Religiösen Türken auf der anderen die in diesem Punkt gemäßigteren Türken. Es geht meiner Meinung nach nicht um Kopftuch sondern eher um den Keil. Was soll das, nerde duyulmus böyle sey, das eine Polizistin Kopftuch trägt. Das gleiche gilt auch für dieses Verbot der "Pausenhof-sprache"...wer lässt sich sowas lächerliches einfallen...wer glaubt daran das sowas durchkommt, wer nimmt sowas ernst....sobald wir, sowas ernst nehmen und und damit befassen, haben diese Autoren dieser Kampagnen ihr ziel fast erreicht....ich selber finde, das wir türken dieses komplexe gebiet schon vor vielen Jahrzehnten behandelt haben und eine (empfehlenswerte) sehr weise Sichtweise dazu vorgesetzt bekommen haben...und dies von keinem geringeren als unserem erhabenen ATATÜRK, in dem er sagte! Religion und Politik sind strikt voneinander zu trennen....also was soll diese diskussion mit kopftuch da, und kopftuch dort! Kopftuch ist was religiöses, und da ist jeder frei wie er es praktiziert, jedoch haben sie in nicht Religiösen Angelegenheiten oder gar bei Behörden oder ähnlichen nichts zu suchen....etc. Im übrigen finde ich diesen Eignungstest der da im Kommen sein soll als ein absoluter angriff auf unsere Existenz hier in deutschland....nicht weil ich die Fragen nicht beantworten kann, die meisten kann ich beantworten, kein ding...das schlimmere aber ist: die meisten Deutschen könnten diese auch nicht beantworten. Ich werde meinen Deutschen Pass zurückgeben und basta! Und dies lege ich noch vielen mehr nahe, immerhin haben wir jetzt nicht mehr das problem der Visum-pflicht in vielen Ländern (mein Grund für die annahme des Deutschen passes), was vor ein paar jahren war. Mein Apell: Lassen wir das Kopftuch nicht instrumentalisieren von irgendwelcher Politik die viel eher in andere Richtungen abzielen! Klugheit und Weitsicht ist mehr den je gefragt! saygilarimla CEM |
so ist es!
iste bu ya!
Imza - punkt - ende- aus |
18MART 2006 BÜYÜK BERLIN MITINGINE KATIL
www.buyukproje2006.org/haber.asp
<a href="redirect.jsp?url=http://www.ip.org.tr/default.asp http://www.ip.org.tr/haber_detay2.asp?haber_id=506" target="_blank">http://www.ip.org.tr/default.asp http://www.ip.org.tr/haber_detay2.asp?haber_id=506</a> (berlin marsi)dinleyin.. Almanya Berlin İdare Mahkemesi, Berlin Polis Müdürlüğü’nün 18 Mart Talat Paşa Harekatı Miting ve Yürüyüşünü yasaklayan kararını iptal etti. Berlin Talat Paşa Harekatı Almanya Yürütme Kurulu’nun itirazı üzerine konuyu görüşen Berlin İdare Mahkemesi, itirazı kabul ederek Berlin Polis Müdürlüğü’nün yasaklama kararını kaldırdı. Böylece 15 Mart 2006 günü Talat Paşa’nın vurulduğu yerde anma töreni ve 18 Martta büyük yürüyüş ve miting yapılacaktır. Berlin Polis Müdürlüğü’nün 13 Mart 2006 günü aldığı Berlin- Talat Paşa Harekatı açık hava yürüyüş ve mitingini “yasaklama” kararı, Berlin İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı. almanyaninin hemen heryerinden ve diger avrupa ülkelerinden ucretsiz otobus seferleri belirlenmistir bilgi icin link tiklayiniz <a href="redirect.jsp?url=http://www.ip.org.tr/haber_detay2.asp?haber_id=499 turkiyedeki" target="_blank">http://www.ip.org.tr/haber_detay2.asp?haber_id=499 turkiyedeki</a> bütün siyasal partilerden büyük katilim olacaktir (ANAP;SHP;DYP;AKP;MHP;CHP;DSPve diger bircok partiden)bunun yaninda cok genis bilim adami ,sanatci ,ve yazar katilimi soz konusudur ÜNİVERSİTELER BERLİN’E AKIYOR 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in desteği ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın katılımıyla 18- 19 Mart günlerinde Berlin’de gerçekleştirilecek olan “Talat Paşa Harekatı”nı üniversitelerden büyük destek geldi. Kitlesel bir eylemlilikle dünya kamuoyunu aydınlatarak, Ermeni Soykırımı yönündeki parlamento kararlarını kaldırtmayı amaçlayan Berlin Eylemi’ne Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda rektör, rektör yardımcısı, dekan ve öğretim üyelerinin katılacağı öğrenildi. Eyleme destek veren öğretim üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Nusret Aras, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nejat A. Akgün, Eskişehir Osmangazi Ü. Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Ege Ü. Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atıf Ural, Kocaeli Ü. Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, Abant İzzet Baysal Ü. Eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, İÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Zafer Kars, Cumhuriyet Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Sezer, Mersin Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çivi, İnönü Ü. İktisat Fak. Dekanı Prof. Dr. Hakan Muğlalı, Samsun, OMÜ Vet. Fak. Dekanı Prof. Dr. Enver Konukçu, Erzurum Atatürk Ü. AİİTE Müdürü Prof. Dr. Yakut Irmak Özden, İ. Ü. AİİTAE Müdürü Prof. Dr.Süleyman Çelik, OMÜ Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Selami Kılıç, Atatürk Ü. Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, A. Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hale Şıvgın, Gazi Ü.AİİTAE Başkanı Prof. Dr. Acar Sevim, Mar. Ü. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal, Marmara Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sina Akşin, A.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aygün Atar, Kütahya Dumlupınar Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Aydın, İ. Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Enç, Mustafa Kemal Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, İÜ.Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Kepkep, YTÜ E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Koray, Bilkent Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Marmara Ü. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Aslan, Erzurum Atatürk Ü. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Kantarcı, Isparta SDÜ AİİTE Müdürü Yard. Doç. Dr. Necdet Ekinci, Akdeniz Ü. Atatürk Araştırma Mrk. Müdürü Dr. Yavuz Daloğlu, Dokuz Eylül Ü. Öğr. Üyesi Arif Acaloğlu, Bilgi Ü. Öğretim Görevlisi "www.buyukproje2006 BERLİN, TALAT PAŞA HAREKATI: 18 - 19 MART Alman Meclisinden Talep Ediyoruz: Ermeni Katliamı Kararını Kaldırın! Almanya"da Irkçılığa ve Türk Düşmanlığına Son! Ermeni Katliamı Yalanı Ders Kitaplarına Konamaz! 18 Mart 2006 Cumartesi Günü Büyük Yürüyüş ve Miting İçin BAYRAĞINI AL, BERLİN"E GEL YÜRÜTME KURULU"NUN AYDINLARA ÇAĞRISI KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş"ın başkanlığında toplanan "Büyük Proje 2006 Berlin, Talat Paşa Harekatı Danışma Kurulu", öncelikle "Ermeni Sorunu" nun Türkiye ile Ermenistan, ya da Türklerle Ermeniler arasında bir sorun olmayıp, bazı Batılı devletlerin Türkiye"ye karşı uyguladıkları bir yalan ve iftira kampanyası olduğunu saptamış-tır. Bu bağlamda yürüteceğimiz çalışma, Ermenilerle tarihe dayanan dostluğumuzu pekiştir-meye hizmet edecektir. Danışma Kurulumuz Batılı merkezlerde başlatılan "Ermeni Soykırımı" yalanı kam-panyasını püskürtmek amacıyla, büyük bir aydınlatma seferberliği ve eylem planını uygula-mayı kararlaştırmıştır. "Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı-Büyük Proje 2006" adıyla düzenlediğimiz bu kampanyayla, milletimizi ve Avrupa ile ABD"de yaşayan beş milyon Türk"ü ayağa kaldırıyoruz. Rus ve Ermeni devlet arşivlerinden elde edilen tarihi önemdeki belgeler, "Ermeni Soykırımı" yalanını çürütmekte ve Türk tezlerini kanıtlamakta-dır. "Büyük Proje 2006" ile, bu çok önemli belgeler Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Ermenice ve Arapça dillerinde yayınlanacaktır. Amacımız, kitlesel bir eylemlilikle dünya kamuoyunu aydınlatarak, Ermeni Soykırımı yönündeki parlamento kararlarını kaldırmaktır. Bundan böyle Türkiye"yi Batı merkezlerinde yaşayan beş milyon Türk ile o merkez-lerden savunacağız. Beş milyon Türk"ü ayağa kaldırarak, bu devletlere kendi merkezlerinden bayrak göstereceğiz. Türkiye"yi savunma hatlarını, o devletlerin merkezlerinde kuruyoruz. Özetle; Türkiye"mizi Berlin, Paris, Londra ve Brüksel"den savunuyoruz. Büyük Proje 2006"nın ilk büyük eylemi, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş"ın önderliğinde "Berlin, Talat Paşa Harekatı" adıyla Almanya"da gerçekleştirilecek-tir. Bu eylem, büyük devlet adamı Talat Paşa"nın 15 Mart günü şehit edildiği yere çiçekler bırakarak başlatılacaktır. Asıl büyük eylem, kitlelerin katılımıyla 18 Mart 2006 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz "Ermeni Katliamı Yalanına Son Yürüyüş ve Mitingi" olacaktır. 19 Mart 2006 Pazar günü ise yine Berlin"de, " Talat Paşa Kurultayı"nda toplanacağız. Sayın Rauf Denktaş"ın başkanlığında, çeşitli siyasi partiler ile kitle örgütleri ve sendi-kaların temsilcileri, milletvekilleri, öğretim üyeleri, emekli subaylar, emekli kamu yöneticileri ve diğer seçkin şahsiyetlerden ekte listesini sunduğumuz "Büyük Proje 2006-Talat Paşa Harekatı Danışma Kurulu" oluşturulmuştur. 18 Mart, Büyük Çanakkale Deniz Zaferimizin yıldönümüdür ve aynı zamanda Şehitler Günü"dür. "Berlin, Talat Paşa Harekatı"nın bu anlamlı tarihe denk gelmesi, milletimizin ve öncülerinin kararlılıkla seferber olmasında güç ve esin kaynağı olacaktır. 18 Mart 2006 günü Berlin"de büyük tarihimizden aldığımız kuvvetle yürüyeceğiz. Almanya"nın ve Avrupa"nın çeşitli kentlerinden onbinlerce yurttaşımız albayrakları dalgalan-dırarak Berlin"e akacaktır. Yurtdışında çalışan ve öğrenim gören yurttaşlarımızla omuz omuza olacağız. Başkanlığı"nı KKTC 1. Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş"ın, Başkan Vekilliği"ni TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Antalya Milletvekili Sayın Mehmet Dülger"in yaptığı Danışma Kurulu"nda seçilen YÜRÜTME KURULU: Mehmet Dülger, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AKP Antalya Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Ardahan Milletvekili İbrahim Özdoğan, ANAP Erzurum Milletvekili Nüzhet Kandemir, DYP Genel Başkan Yrd., E. Büyükelçi Ferit İlsever, İşçi Partisi Genel Sekreteri Salih Kılıç, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal, Marmara Ü. Öğretim Üyesi YÜRÜTME KURULU AVRUPA TEMSİLCİSİ Mehmet Bedri Gültekin ALMANYA YÜRÜTME KURULU Tahsin Bayar, Almanya Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulları Genel Başkanı Dr. Yavuz Dedegil, Almanya, ADD Birlik Başkanı Tacettin Yatkın, Berlin Türk Cemaati Başkanı Ali Mercan Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Büyük Proje 2006 TALAT PAŞA HAREKATI Danışma Kurulu Üyeleri (Soyadı sırasına göre alfabetik) Kurul Başkanı: Rauf Denktaş, KKTC 1.Cumhurbaşkanı Başkan Vekili: Mehmet Dülger, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AKP Antalya Milletvekili Arif Acaloğlu, Bilgi Ü. Öğretim Görevlisi Hakkı Akalın, SHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, Abant, İzzet Baysal Ü. Rektörü Prof. Dr. Sina Akşin, A.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat A. Akgün, Eskişehir Osmangazi Ü. Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, İÜ Eski Rektörü Yard. Doç. Dr. Necmettin Alkan, KTÜ Ögr. Üyesi Doç. Dr. Yavuz Aslan, Erzurum Atatürk Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, Kütahya Dumlupınar Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Aydın, İ.Ü.Öğretim Üyesi Sinan Aygün, Ankara Ticaret Odası Başkanı Günseli Başar, Gazeteci - Yazar Mustafa Başoğlu, T. Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal, Marmara Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Berkün, KTÜ. Ögr. Ü. Prof. Dr. Ferit Bernay Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Ersoy Bulut, SHP Mersin Milletvekili Prof. Dr.Süleyman Çelik OMÜ Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Servet Cömert, E. Tuğgeneral Yakan Cumalıoğlu, Kıbrıs Milli Koordinasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Halil Çivi, İnönü Ü. İktisat Fak. Dekanı Dr. Turan Çömez, AKP Balıkesir Milletvekili Dr. Yavuz Daloğlu, Dokuz Eylül Ü. Öğr. Üyesi Dr. Nefi Demirci, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Barlas Doğu, Eski Milli Savunma Bakanı, Hür Parti Genel Başkan Yard. Mehmet Dülger, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Arif Ekim, Hür Parti Genel Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Necdet Ekinci, Akdeniz Ü. Atatürk Araştırma Mrk. Müdürü Prof. Dr. Ercan Enç, Mustafa Kemal Ü. Ögr.Üyesi Vahit Erdem, AKP Kırıkkale Milletvekili Av. Nevzat Erdemir, İzmir Barosu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Mehmet Gül, MHP Eski Milletvekili Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Eski Başbakan Yard. ve Dışişleri Bakanı Doç. Dr. Emin Gürses, Sakarya Ü. Ögr. Ü. Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, İ.Ü. Ögr. Ü. Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, A.Ü. Öğretim Üyesi Nüzhet Kandemir, DYP Genel Başkan Yardımcısı, E. Büyükelçi Doç. Dr. Şenol Kantarcı, İsparta SDÜ AİİTE Müdürü Prof. Dr. Zafer Kars, Cumhuriyet Ü.Rektör Yardımcısı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Odası Başkanı Prof. Dr. Necati Kaya, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Ertuğrul Kazancı, ADD Genel Başkanı Prof. Dr. Naci Kepkep, YTÜ E. Öğretim Üyesi Salih Kılıç, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Prof. Dr. Selami Kılıç, Atatürk Ü. Tarih Bölümü Başkanı Orhan Koloğlu, Tarihçi, Yazar Prof. Dr. Enver Konukçu, Erzurum Atatürk Ü. AİİTE Müdürü Uğur Kurtulan, Elektronik Yük. Müh. İş Adamı Prof. Dr. Erol Manisalı, İÜ.Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Marmara Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Muğlalı, Samsun, OMÜ Vet. Fak. Dekanı Yaşar Müjdeci, E.Korgeneral Yard. Doç. Dr. Mehmet Okur, KTU. Ögr. Üyesi Yaşar Okuyan, HÜR P. Genel Başkanı Ensar Öğüt, CHP Ardahan Milletvekili Enis Öksüz, Ulaştırma Eski Bakanı Prof. Dr. Cemil Özcan, Manisa Celal Bayar Ü. Rektörü Prof. Dr. Yakut Irmak Özden, İ.Ü. AİİTAE Müdürü İbrahim Özdoğan, ANAP Erzurum Milletvekili Turan Özlü, Büyük Proje2006 Yayınlar Sorumlusu Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, HYP Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İşçi Partisi Genel Başkanı Mehmet Perinçek, Arş.Gör. İÜ AİİTE Prof. Dr. Şaban Sarıkaya OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Vural Savaş, Yargıtay Onursal C. Başsavcısı Mustafa Sayar, SHP Amasya Milletvekili Prof. Dr. Acar Sevim, Mar. Ü. Öğr. Ü., Kadıköy Türk Ocağı 2. Başkanı Prof. Dr. Ayhan Sezer, Mersin Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Hale Şıvgın, Gazi Ü.AİİTAE Başkanı Dr. Bilal Şimşir, E. Büyükelçi, Yazar Vedat Tüfekçi, Muharip Gaziler Derneği İst. Şube Başkanı Prof. Dr. Atıf Ural, Kocaeli Ü. Kurucu Rektörü Nurettin Veren, Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. M. Alaattin Yalçınkaya, KTÜ Tarih Böl. Bşk. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, AKP İst. Milletvekili, AGİT Türk Gr. Başkanı Prof. Dr. Kadri Yamaç, Gazi Üniversitesi Rektörü Hüseyin Macit Yusuf, İşadamı BERLİN, TALAT PAŞA HAREKATI PROGRAMI 15 Mart 2006 Çarşamba Talat Paşa"nın Berlin"de katledildiği yerde saygı duruşu 18 Mart 2006 Cumartesi "Ermeni Katliamı Yalanına Son" Yürüyüş ve Mitingi Buluşma Yeri: Ernst-Reuterplatz/17. Juni Miting Alanı: Steinplatz 19 Mart 2006 Pazar Talat Paşa Kurultayı Yurtdışından Katılım Berlin yürüyüş ve mitingine, çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan on binlerce yurttaşın katılması için çeşitli merkezlerde Girişim Kurulları faaliyete geçmiştir. Uçaklar ve otobüsler tutulmakta, trenlerde yer ayrılmakta ve özel arabalarla ulaşım planlanmaktadır. Yurttaşlarımı-zın kendi çevrelerinde kitlesel katılımı örgütlemelerini teşvik ediyoruz. Türkiye"den Katılım Türkiye"den siyasetçiler, bilim adamları, sendikalar, kitle ve meslek örgütü yönetici-leri ile yurttaşlardan oluşan yaklaşık bin seçkin şahsiyetin katılımı örgütlenmektedir. Bununla birlikte Türkiye"nin çeşitli illerinden yurttaşlarımızın katılımı için, illerde Talat Paşa Harekatı Girişim Kurulları oluşturulmuştur. Ayrıca yurttaşlarımızın bireysel olanaklarla Berlin"e gel-meleri de mümkündür. GİDİŞ: 18 Mart 2006 Cumartesi sabah erken saatlerde İstanbul, Ankara ve İzmir"den kalkacak uçaklarla Berlin"e hareket edilecektir. Bu üç ana hareket noktasına ilave olarak, uy-gun koşullar sağlanabilirse, Muğla-(Dalaman) ve Antalya dan da uçak kaldırılması düşünül-mektedir. DÖNÜŞ: 3 günlük programın ardından 20 Mart Pazartesi akşamı dönülecektir. Uçaklar, yolcularını, Türkiye"den aldıkları merkezlere bırakacaktır. Berlin"de Tarihsel ve Kültürel Gezi Katılımcılar için Berlin ve yakın çevresinde, tarihsel ve kültürel yerler gezilecek; Bergama Artemis Tapınağının sergilendiği müzeye ziyaret gerçekleştirilecektir. Berliner Ensemble"da Brecht tiyatrosunun birlikte izlenmesi için olanaklar araştırılmaktadır. Ulaşım Türk Hava Yolları ve özel havayolu şirketleriyle görüşülüp en uygun koşullarda uçak kiralamak için görüşmeler sürüyor. Katılımcılar uçak ve konaklama ücretlerini kendileri kar-şılayacaklardır. Seyahat hizmetleri için acenta desteği sağlanacaktır. Almanya"daki konak-lama vb. giderler mümkün olduğu kadar desteklerle karşılanacaktır. Katılımcılar bu konuda bilgilendirilecektir. Ödeme - Ön ödeme Katılımcılardan uçağa binişten , dönüşte uçaktan inişe kadar bütün giderler dahil olmak üzere 1,100 YTL ödeme alınacaktır. 600 YTL ön ödeme yapan katılımcılar kalan 500 YTL"yi, henüz ön ödeme yapmamış katılımcılar ise ödemenin tamamını aşağıdaki hesap numarasına yatıracaklardır. Nuran Gökdemir: T. İş Bankası Beyoğlu Şubesi, 1011-163 65 03 Pasaport ve Vize Yeşil pasaportlar için vizeye gerek yoktur. Bunun dışındaki katılımcılar, en geç 28 Şubat 2006"ya kadar pasaportlarını hazır etmelidirler. Vize gerektiren pasaportlar ve istenecek belgeler "Büyük Proje 2006" sekreterliğine ulaştırılacaktır. |
ja genau.. die Polizistin, die mit Mütze
rumlaufen will läuft dann mit Mütze und die, die mit Kopftuch rumlaufen möchte läuft damit durch die Straßen.
So müssen wir Türken uns nicht zerfleischen wie die Tiere.. Durch die Debatte wird niemand zum Kopftuchtragen gezwungen, sondern jene die möchten, die dürfen dann auch.. Mehr Demokratie.. ist doch wunderbar! :) und alle sind glücklich.. |
Grundgesetz.. nicht vieles das Produkt
religiösen Gedankenguts? Fragen wir die Kirche..
Was wollt ihr won trennen? Eure Haut von euren Knochen? Na dann prost Mahlzeit! |
Ne güzel demissin.. evet.. Kadinlara
hem inancina aykiri bir sey yapmamasi hem de sosyal alanda aktif olabilmesine bir imkan..
ama bazi kafasi bozuklar istermi kadinlarin sosyal alanda aktif olmasini? |
artik cop yerine tesbih tasiyacak polis
yasasin demokrasi!
|
YAZIK, YÜRÜYÜSE CIKACAKLARMIS!
NE IS REKLAM OLAYLARINA MI GIRDIN_FORUMLA NE ALAKA_YAZIK! YÜRÜYÜSE MI CIKACAKSINIZ BAYRAKLARINIZI ALIP.
KESKE ULUSAL KAHRAMANLARIMIZ POLAT VE MEMATIYI FALAN DAVAET ETSEYDINIZ YA_PROF MROF SIZIN NE ISINIZE YA! YAZIK YANI GELIS GIDIS PARASINA. HEM ZATEN NE DIYECEKKI PROF MROP, MILET VEKILI FALAN FISMAN_BINLERCE ERMENI ÖLMÜS KARDESIM, YOK ÖLMEDIMI DIYECEKLER NE DIYECEKLER YANI! OLMAZ BÖYLE BIR SEY GERCEKDEN YÜRÜYE YÜRÜYE YOLLAR ASILSAYDI OHOOO OOOO! YÜRÜÜÜÜÜYÜN ANCA GIDERSINIZ! BU KADARDA MILLIYETCILIK OLMAZ VE KARDESIM! |
o.T.
burasi ölen ermeni forumumu?
ne kadar cagdasmissin meger |
Polizistinnen mit kopftuch lächerlich
Das Kopftuch ist etwas religiöses und sollte nicht mit einer Uniform in Verbindung gebracht werden... Total widersprüchlich!
|
Anpassung soll schon sein!
Ich selber bin bei der Polizei und finde es nicht o.k, wenn das Religiöse zur Erscheinung kommt.
Ich finde Tolleranz ganz o.k. Bin selber sehr gläubig, doch bei logischen Sachen sollte man das Eine oder das Andere trennen können. |
Runkli stimme dir zu
ausserdem ist deutschland nicht laizistisch
|
kopftuch kopftuch kopftuch
immer die selben debatten,
lasst doch diese menschen einfach ihr leben leben ob mit oder ohne ist doch piep egal... darum kann es auch polizistinnen mit kopftuch geben, austronautinnen oder landstreicherinnen mit kopftuch wie ich es bin :) |
das eine
muss das andere nicht ausschließen.
ein stück stoff ändert nichts an der ausübung einer tätigkeit. ist doch die sache eines jeden selbst. oder sind wir etwa nicht für die allgemeine freiheit? wollen wir etwa minderheitengrupppen unterdrücken? nein..bestimmt nicht oder? na also.punkt aus. |
o.T.
ne zaman demokratik olmaya calissak,ne zaman gercek anlamda demokratik adimlar atilmaya kalkilsa, demokrat gecinen pseudolarin maskeleri düsü veriyor.
ich liebe es :P |
Warum mehr Toleranz....
... von Deutschland abfordern, wenn man diese Toleranz nicht mal in der Türkei gewohnt ist?
|
o.T.
vielleicht gerade deshalb du schlaumeier!deutschland ist schließlich das demokratischere land ooooder etwa nicht?und die türkei erst auf dem weg dahin.
warum fliehen deinesgleichen nach belgien,deutschland etc weil sie in der türkei nicht toleriert werden?? hä?? mann was hast du nur für ne logik! is askerden kacmaya gelince kosun avrupaya,tolerans dilenin,ülkenizi SATIN ama konu tesettürlü din kardeslerime gelince -stop.tr de olmayan hakki burda aramayin! hadi ordan be! |
o.T.
"vielleicht gerade deshalb du schlaumeier!deutschland ist schließlich das demokratischere land ooooder etwa nicht?und die türkei erst auf dem weg dahin. "
Gut, da die TR noch "entwicklungsfähig" ist, solltest Du dort alles reformieren, nicht hier. "warum fliehen deinesgleichen nach belgien,deutschland etc weil sie in der türkei nicht toleriert werden?? hä?? " "meinesgleichen"? Wer sind denn "meinesgleichen"? "mann was hast du nur für ne logik! is askerden kacmaya gelince kosun avrupaya,tolerans dilenin,ülkenizi SATIN ama konu tesettürlü din kardeslerime gelince -stop.tr de olmayan hakki burda aramayin! " Du bist bestimmt einer der, die auf ihrem hohen Roß sitzen und meinen, dass die Türkei Europa gar nicht nötig hat. Reiten wir lieber mit Kamelen Richtung Osten! "hadi ordan be! " Tamam Askim, cevap verdim ya sana! |
na, ja...
Du lebst in deiner kleinen Welt!
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 06:24 Uhr. |