Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Fidel Castro ! (http://localhost/forum/showthread.php?t=13905)

26.11.2016 11:17

Fidel Castro !

''Biz yenilirsek kalkar yine deneriz, diktatörler yenilirse sonları olur." Fidel Castro sonsuzluk yolculuğuna çıktı.VİVA FİDEL.. Hasta la Victoria Siempre

26.11.2016 12:05

Nazım Hikmetin gözünden Fidel Castro;

fidel de içlerinde 82'nin 12'si sağ kalmıştı
fidel de içlerinde 12 kişiydiler 56'nın kasımında
fidel de içlerinde 150 kişiydiler aralığında 56'nın
fidel de içlerinde 500 kişiydiler şubatında 57'nin
fidel de içlerinde 1000 oldular 5000 oldular
fidel de içlerinde
fidel de içlerinde bir milyon yüz milyon bütün insanlık oldular
yıktılar batista'yı 959'un ocağında
ve 50 binlik orduyu
ve şekerkamışı milyonerlerini
yerlisini de yankisini de
ve tütün ve kahve milyonerlerinin
yerlisini de yankisini de
ve kışlaları
ve önlerinde cesetler çürüyen karakolları
ve eroin toptancılarını
ve kumarhaneleri
ve birleşik amerika devletleri hava deniz ve kara kuvvetlerini
ve birleşik amerika devletleri dolarını
ve küba'nın havasında ağır çiçek kokularına karışık leş kokusu dağıldı
yani birleşik amerika devletleri korkusu!
Nazım Hikmet.

26.11.2016 16:34

Viva Castro

Diğerleri lüks otomobillere binebilsin diye neden bazı insanlar çıplak ayaklarıyla yürümek zorundadır?
Fidel Castro

26.11.2016 17:15

Viva Castro

Bir kez daha onurla söylüyorum: Ya sosyalizm, ya ölüm!
Fidel Castro

26.11.2016 18:26

Viva Castro

http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/du...aya_devam.html
Fidel Castro

26.11.2016 21:23

viva Castro

Fidel Castro ya karşı Amerikanın 438 süikast girişimi yaptığını biliyormusunuz?

27.11.2016 14:49

Viva Castro !

Sosyalizmin başarısızlığından bahsediyorlar. Peki kapitalizmin Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki başarısı nerede? /
Fidel Castro

28.11.2016 10:39

Fidel'in Küba'sı dünyanın her yerinden 80 bin doktor yetiştirdi

Latin Amerika Tıp Fakültesi (ELAM) danışmanı ve profesörü Luis Estruch, küçük bir Karayip ülkesinin, elindeki kıt ekonomik kaynaklarla yaptıklarının çok etkileyici olduğunu söylerken, Küba'nın yetiştirdiği doktorların ilgisinin yoksullara yönelik olduğunu ve önleyici tıptan yana olduklarını söyledi.

Küba'da 122 ülkeden gelen 10 bin kadar öğrencinin halen ücretsiz eğitim almakta olduğu bildirilirken, Küba'nın 21 bin Venezuelalı doktor yetiştirdiği belirtildi.
http://www.birgun.net/haber-detay/fi...di-137114.html

30.11.2016 14:59

Fidel Castro'ya 'Elveda' kuyruğu

http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/fo...__kuyrugu.html

01.12.2016 13:37

Erdoğan ile Fidel'i karşılaştıran Hürriyet yazarına Küba Büyükelçisi cevap verdi

Casals'ın Akyol'a yanıtı:

"Yazdıklarınızın cehalet düzeyini gösterdiğini ifade etmeme izin verin. Fidel Castro’yu tanımıyorsunuz, Küba’nın tarihi hakkında hiçbir fikriniz yok ve saçma ve yaralayıcı sözleriniz, Küba karşıtı basının aşağı ve kötü bir kuklası gibi hareket ettiğinizi gösteriyor.

Yazınız saygısızca; yalnızca liderimizi kaybetmenin acısını yaşamakta olan Küba halkına karşı değil, Türk halkının kendisine karşı da. Biliyorsunuz şu günlerde milyonlarca Türk, Fidel Castro’ya olan saygısını ifade etti. Yalnızca, nefret ettiğiniz ve tiksindiğiniz açık olan soldan değil, büyük ülkenizin bütün kurumlarından, bütün siyasi, toplumsal, dini kesimlerinden insanlar saygılarını dile getirdiler.
://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-ile-fidel-i-karsilastiran-hurriyet-yazarina-kuba-buyukelcisi-cevap-verdi-137779.html

turkogluturkiye 02.12.2016 00:19

Emperyalizme karsi yigit bir savasciydi.Umarim bayragi yere dusurmezler----birilerine göre gizli müslümandi beni gizli müslümanligi ilgilendirmez..Biz Müslümanlar Adam olup Islamin yüceligini ideal nizam oldugunu yasantimizla gösterebilseydik, yer yüzünde ne sömürge kalirdi nede gizli müslüman

turkogluturkiye 07.12.2016 00:56

Bu habere göre efsane lider coktan ölmüs da kimse duymamis

Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren “Fakirlerin Babası” lakaplı Fidel Castro’nun servetinin 900 milyon doları bulduğu öne sürülüyor. Küba’nın efsanevi liderinin, altın madeni hatta özel bir adası olduğu da iddia ediliyor
Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun 25 Kasım'da hayatını kaybetmesinden sonra arkasında bıraktığı miras, kafaları karıştırdı. Şimdi, halkı fakirlik içinde yaşayan Castro'nun ardında bıraktığı malikâneler, yatlar, özel mülkiyetindeki adalar ve sahibi olduğu peynir fabrikasının şimdi kime kalacağı konuşuluyor. 2006 yılında Forbes dergisi de Fidel Castro'nun malvarlığını mercek altına almış ve 900 milyon dolarlık bir servetini açlıkla mücadele eden halkından sakladığını ileri sürmüştü. Haberde "Fakirlerin Babası lakaplı Fidel Castro'nun iddiaları yalanlayarak kişisel servetinin olmadığı yönündeki cevabına da yer verilmişti.

20'DEN FAZLA MALİKANE
Hükümetteki görevine istinaden

Devami Sabah

07.12.2016 01:16

:)))

Zitat:

Zitat von turkogluturkiye (Beitrag 2119862)
Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren “Fakirlerin Babası” lakaplı Fidel Castro’nun servetinin 900 milyon doları bulduğu öne sürülüyor. Küba’nın efsanevi liderinin, altın madeni hatta özel bir adası olduğu da iddia ediliyor
Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun 25 Kasım'da hayatını kaybetmesinden sonra arkasında bıraktığı miras, kafaları karıştırdı. Şimdi, halkı fakirlik içinde yaşayan Castro'nun ardında bıraktığı malikâneler, yatlar, özel mülkiyetindeki adalar ve sahibi olduğu peynir fabrikasının şimdi kime kalacağı konuşuluyor. 2006 yılında Forbes dergisi de Fidel Castro'nun malvarlığını mercek altına almış ve 900 milyon dolarlık bir servetini açlıkla mücadele eden halkından sakladığını ileri sürmüştü. Haberde "Fakirlerin Babası lakaplı Fidel Castro'nun iddiaları yalanlayarak kişisel servetinin olmadığı yönündeki cevabına da yer verilmişti.

20'DEN FAZLA MALİKANE
Hükümetteki görevine istinaden

Devami Sabah

Bundan yıllar öncede,Lenin'in bir isviçre bankasında hesabı olduğu söylendi.Sonra o banka açıklama yaptı,hesapta kalan son 8 frangı,İsviçre sosyal demokrat partisine bağışlamış.
Haberi veren sabahsa boşver gitsin,yalan,asparagas haber yazmakta 1 numara zaten.Cüba konsolosu,yandaş medyaya saldırınca,onlarda kotarmak için bunu uydurdu bence.
Devlete ait çeşitli yapıların olması çok normal değil mi sence?

turkogluturkiye 07.12.2016 01:34

materyal tüm beseri sistemleri cökertti...zaten ..kapitalizmin zeferi gibi

görünsada oda cöktü sayilir..
insan sevdigine yakistiramiyor fakat, maalesef haber büyük ihtimal dogru...ben öyle bir gazetenin haberine göre hareket etmem....dünyanin bircok güvenilir kuruluslarinca ,sok olarak verilmis..

>Reicher Kommunist: Castro wütet gegen "Forbes"-Millionenschätzung

Reicher Kommunist Castro wütet gegen "Forbes"-Millionenschätzung

Wie reich darf ein Kommunist sein? Glaubt man dem US-Magazin "Forbes", dann ist Fidel Castro ein Beinahe-Milliardär. Diese Schätzung veranlasste den kubanischen Präsidenten zu einer ungewöhnlich scharfen Reaktion.SpigelO-nline
----------------------------------------------------
http://www.breitbart.com/national-se...ollar-fortune/

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2119864)
Bundan yıllar öncede,Lenin'in bir isviçre bankasında hesabı olduğu söylendi.Sonra o banka açıklama yaptı,hesapta kalan son 8 frangı,İsviçre sosyal demokrat partisine bağışlamış.
Haberi veren sabahsa boşver gitsin,yalan,asparagas haber yazmakta 1 numara zaten.Cüba konsolosu,yandaş medyaya saldırınca,onlarda kotarmak için bunu uydurdu bence.
Devlete ait çeşitli yapıların olması çok normal değil mi sence?

07.12.2016 10:41

Zitat:

Zitat von turkogluturkiye (Beitrag 2119865)
görünsada oda cöktü sayilir..
insan sevdigine yakistiramiyor fakat, maalesef haber büyük ihtimal dogru...ben öyle bir gazetenin haberine göre hareket etmem....dünyanin bircok güvenilir kuruluslarinca ,sok olarak verilmis..

>Reicher Kommunist: Castro wütet gegen "Forbes"-Millionenschätzung

Reicher Kommunist Castro wütet gegen "Forbes"-Millionenschätzung

Wie reich darf ein Kommunist sein? Glaubt man dem US-Magazin "Forbes", dann ist Fidel Castro ein Beinahe-Milliardär. Diese Schätzung veranlasste den kubanischen Präsidenten zu einer ungewöhnlich scharfen Reaktion.SpigelO-nline
----------------------------------------------------
http://www.breitbart.com/national-se...ollar-fortune/

Castro yu var olduğu günden beri yok etmeye çalışan emperyalizm,ölümünde gösterilen ilgiye tahammül edemeyince,uluslar arası kampanya başlattı tabi.Soru şu yaşadığı zamanda neden böylesi haberler yoktu da,ölünce ortaya çıktı?Birde yaşayanlar var daha ölmemiş.Mesela;benim nikah yüzüğümden başka servetim yok diyerek siyasete atılan,sonra dünyanın en zengin Diktatörleri arasına giren biri var,onu neden yazmadın?

turkogluturkiye 08.12.2016 01:01

Konuyu baskla merzalara cekiyorsun

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2119866)
Castro yu var olduğu günden beri yok etmeye çalışan emperyalizm,ölümünde gösterilen ilgiye tahammül edemeyince,uluslar arası kampanya başlattı tabi.Soru şu yaşadığı zamanda neden böylesi haberler yoktu da,ölünce ortaya çıktı?Birde yaşayanlar var daha ölmemiş.Mesela;benim nikah yüzüğümden başka servetim yok diyerek siyasete atılan,sonra dünyanın en zengin Diktatörleri arasına giren biri var,onu neden yazmadın?

Biz bazi iddialari dayanaklariyla ortaya koyduk.Haberlerin yalan olduguna dair elinde bilgi ve belge varsa sende ortaya koyarsin.mesele kapanir...Yok efendim öyleydi böyleydi demek, ideolojik hovardaliktan ileri gitmez.insanlar eksiktir hatalidir onlari ilahlstiranlar köle ruhlu insanlardir.Kapitalizmle sosyalizim arasinda, sadece kapitali biriktirma kulanma dagitma yönünde fikir ayriligi vardir yoksa aralarinda fazla bir fark yoktur.ikiside beseri sistemdir, insanlari ruhsuzlastirmada üzerlerine yok. ikiside aslinda cökmüstür.Ayakta durmak icin yapacak fazla oyuncaklarida kalmamistir.Nasilki birzamanlar sosyalistler icin ÖRNEK ÜLKE ARNAVUTLUKTU..simdilerde Castronun kubasi olabilir fakat Arnavutlugun en ilkel toplumlardan daha adaletsiz bir yönetim uyguladigini nasilkkii zaman gösterdi.kubaninkinida zaman gösterecektir.Yoksa ben sahsen F.Castro`nun mücadelesini alkislayan biriyim

08.12.2016 01:16

Zitat:

Zitat von turkogluturkiye (Beitrag 2119871)
Biz bazi iddialari dayanaklariyla ortaya koyduk.Haberlerin yalan olduguna dair elinde bilgi ve belge varsa sende ortaya koyarsin.mesele kapanir...Yok efendim öyleydi böyleydi demek, ideolojik hovardaliktan ileri gitmez.insanlar eksiktir hatalidir onlari ilahlstiranlar köle ruhlu insanlardir.Kapitalizmle sosyalizim arasinda, sadece kapitali biriktirma kulanma dagitma yönünde fikir ayriligi vardir yoksa aralarinda fazla bir fark yoktur.ikiside beseri sistemdir, insanlari ruhsuzlastirmada üzerlerine yok. ikiside aslinda cökmüstür.Ayakta durmak icin yapacak fazla oyuncaklarida kalmamistir.Nasilki birzamanlar sosyalistler icin ÖRNEK ÜLKE ARNAVUTLUKTU..simdilerde Castronun kubasi olabilir fakat Arnavutlugun en ilkel toplumlardan daha adaletsiz bir yönetim uyguladigini nasilkkii zaman gösterdi.kubaninkinida zaman gösterecektir.Yoksa ben sahsen F.Castro`nun mücadelesini alkislayan biriyim

Ben konuyu bir yere çekmedim,sadece neden öldükten sonra sorusunu sordum.Yaşarken cesaretleri yokmuydu bu asparagas basının,öldükten sonra Castro yu zengin yaptılar.Özelliklede dinci basın azgınca saldırdı....
Yaşayan bir diktatörün,iktidara gelirken,bir nikah yüzüğü olan bir adamın nedense 10 yıl gibi bir kısa zamanda dünyanın en zenginleri arasına girdiğini kimse söylemiyor.Yavşak şakşak basın,(tabi basın denirse,hükümetin matbaası bir nevi)ne hikmetse bunlardan bahsetmiyor?
Ayrıca avrupa sosyalist olarak görülen bir çok ülkeyi sosyalist görmedim ben.Buna 74 den sonra arnavutluk,76 dan sonra çinde katıldı....Rusaya 56 dan sonra sosyalist değil zaten,Cüba 66 kadar direndi ama amerikan emperyalizmi baskısından dolayı,rus sosyal emperyalistlerin boyunduruğuna katıldı.....

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:51 Uhr.