![]() |
Bundeswehr bildet in Bayern kurdische Kämpfer aus
nicht nur ausbilden auch waffenlieferung und mittlerweile kämpfen auch deutsche soldaten dort mit. jahrelang versteckt und jetzt öffentlich. bu avrupalalirin tek derdi ortadoguyu durmadan karistirmak. sanat haline getirdiler orada rahat yok müslümanlarin yasamasina adeta. önce sii sunni diye insanlari birbirine düsürdüler, sonra kürt türk. simdi süryani okulu actiriyorlar. yarin bir gün kürt sorunu cözülsün, kürtlerlede süryanileri birbirine düsürürler. bunu buraya yaziyorum, bir gün bu sözlerimi hatirlayin.
Von DTJ-ONLINE | 04.09.2014 13:39 Deutschland liefert nicht nur Waffen an die nordirakischen Kurden, jetzt bereitet sich auch die Bundeswehr darauf vor, Peschmerga-Kämpfer auszubilden. Das berichtet „tagesschau.de“. Einem Sprecher des Bundesverteidigungsministeriums zufolge werde eine einwöchige Schulung in Deutschland auf dem Übungsplatz im bayerischen Hammelburg angeboten. Im Mittelpunkt der geplanten Schulung stehe die Panzerabwehrrakete Milan. Davon sollen zunächst 20 und später noch einmal zehn Systeme an die irakischen Kurden geliefert werden. Die Bundeswehr plane, fünf kurdische Peschmerga in Deutschland in die Bedienung der Waffe einzuweisen. Es sei vorgesehen, dass diese ihr Wissen nach der Rückkehr weitergeben. Am heutigen Donnerstag soll die erste Maschine mit deutscher Militärausrüstung für die Kurden starten. Neben Panzerabwehrraketen werden Tanklastwagen, Feldküchenausstattung und gepanzerte Fahrzeuge ausgeflogen. „Grundsätzlich gehen jetzt alle Flüge über Bagdad“, sagte der Sprecher. „Dort gibt es eine kurze Zwischenlandung.“ Dann gehe es weiter nach Arbil, die Hauptstadt der kurdischen Autonomieregion im Nordirak. Dann würden die Waffen an die kurdische Peschmerga übergeben. Die Planungen für den ersten Flug waren allerdings am Mittwoch zunächst noch nicht abgeschlossen, wie der Sprecher sagte. Zur Frage, an wen die Waffen konkret gegeben werden, sagte der Sprecher: „Wir sind hier in enger Abstimmung mit der irakischen Zentralregierung und der kurdischen Autonomieregierung.“ Zudem solle es eine Kontrolle über den Endverbleib geben. International würden die Waffenlieferungen durch eine Clearingstelle koordiniert, bei der die USA führend seien. „Alle Anfragen laufen da auf.“ (dpa/dtj) |
avrupalilarin tek derdi "karistirmak" diyorsun.olabilir.
ISLAMI temelde ilerleyen barbar ordusu ISID, gayrimüslüm ve diger mezheplere yaptigi katliamlara Türkiye-Katar dstek vermeseydi,diger bölge devletleri seyirci kalmasaydi ne AB'ye ne de ABD'Ye ihtiyac kalirdi..sizler, insan ölümlerine vah vah ceken ancak islamiyet icin insan öldürebilecek kadar barbar insanlarsiniz.Orta dogu ve arap ülkelerini karistiran AB-ABD degil islamiyetin biraktigi cehallettir.barbarliktir.Modern din islamiyet,sizin camii imamlariniz veya din liderleriniz tarafindan hep uckuruna göre sekillenmistir. Gayri müslümlerin kadinlarina tecavüz ediyorlar asirlardir o topraklarda... |
Hadi ordan dürzi bozuntusu
Yüzelerini bile göremedigimiz Ingilizceyi ingilizlerden daha mükemmel konusan ISID adi altinda ortaya cikmis sapiklar Müslümanlardan cok senin gibi gavurlarlan fikren ve neslen daha yakindir. Bir olusumun ne oldugunu ögrenmek icin onun kimlere hizmet ettigine bakilir. ISID`in Batili sömürgecilere ve siyonistlere hizmet ettigi ap acik ortada Ellerindeki silahlar ya ABD yapimi ya avrupa ya rusya Ellerinde birtana bile Türk yapimi silah olmayan bu soytarilari ancak senin gibi ne idugu belirsiz lümpenler islamla bagrdastirbilir Zitat:
|
Zitat:
|
Zitat:
birakin su petrol var ve AB gözünü oraya dikti malligini. Lan cografya yönetimi adam olaydida cesit oyunalrla petrolunu yedirmeyeydi batililara. Bunu demekle bile ISLAMIYETI dolayli olarak asagilyiorsun, ki bu konuda da haklisin. islami yönetim bicimleri halki mallastirir.Allah icin yasa Allah icin öl-öldür der. Lan allah öyle kulun gööte biberi sürüp de cehenneme atar lan.Eger gercekten Annelerimizin inandigi gibi bir islamiyet veya Allah varsa hepiniz kiciniza sürülücek biberin acisini tadin bu dünyada.. ISID coluk-cocugu anneli babali öldürür,kizlarinin irzina gecer. siz batinin petrol hesabi diyin..bas bayagi islamiyetin yansimasi bu barbarlik. Zitat:
Lan tanri, sen de duy bu cigliklari da bu ipneleri ve destekcilerini cehennemde kiclarina aci biber sürerek cayir cayir yak.Allah belanizi vermesin,milenyum astik halen türüyorsunuz nasil bi bakteri türüsünüz lan.bilinc ve aci bile sizi yok edemiyo... |
Damarlarında komunist Kürt faşizmi yatıyor. Sirf isler yolunda gitmeyip ISID teroristleri YPG'yi, PKK'yi paketledigi icin ISID'den nefret ediyorsun, ama o ISID'i oraya muptela edenler de Kuzey Irak yonetimi. Kuzey Irak, Bagdat hukumetini zayiflatip Irak'i bolmek, kuzeyde devlet kurmak icin elinden geleni yapiyor:
Maliki: Erbil IŞİD’in üssü haline geldi http://basnews.com/tr/News/Details/M...ne-geldi/26254 http://www.presstv.ir/detail/2014/07...of-terrorists/ Irak'ta bulundum. Iraklıların, komsu ulkelerin, Turkmenlerin, hatta oradaki Turkiye kurtlerinin, herkesin Kuzey Irak kurtlerinden nefret etmesinin sebebi nedir? Hain olmalaridir. Yanibaslarinda 200 000 Irakli oldurulurken ellerinde amerikan bayragi sallayan, amerika'ya Irak'i yakip yikmasi icin istihbarat, lojistik, askeri destek veren K. Irak kurtlerinin hainligidir. abd bunun icin kuzey irak'i bagimsiz kurdistan ile odullendirmek, Ortadogu'da israil'den sonra 2. bir kukla ulke kurmak istiyor. Nette bir suru video dolaniyor ISID'in PKK'yi nasil tokatladiginin, sivilleri de oldurdukleri icin ISID'den nefret edelim, PKK'yi yamulttugu icin tebrik etmeyelim mi? Oyle Turkiye'ye sizip Marmaris'te bomba patlatmaya, Turk askerine arkadan yaklasip haince pusu kurmaya benzemiyor ISID'la savasmak. Dinsizin hakkinda imansiz gelir. Birakalim da birbirlerini yesin bunlar. Sen PKK'nin sirtini sivazla, ISID'e tü kaka de, yok boyle ikiyuzluluk. Diger mesele. Bircok amerikali politikaci, HATTA amerika'nin en tecrubeli iktisatcilarindan sayilan abd eski MERKEZ BANKASI BASKANI bile su an Irak'in bu durumda olmasinin sebebi olan Irak Savasi'nin petrol icin cikarildigini kabul ediyor adamin biri halen ISID diyor. Mal midir yahu, ne gerek var oyle kahve muhabbetine, adamlar kendileri kabl ediyor. Islam ve musluman dusmanligi bazilarini mallastiriyor galiba. Greenspan: Irak savaşı gerçekten petrol içindi http://www.milliyet.com.tr/2007/09/17/dunya/dun02.html http://www.theguardian.com/world/200...q.iraqtimeline http://www.cbsnews.com/news/greenspa...im-17-09-2007/ http://www.foxnews.com/story/2007/09...wa-1907640370/ ABD 50 tane bati ulkesiyle ittifak olusturmus, kalici uyeleri batili olan BMGK'dan onayi yalan dolanla cikarmis, kapinin onune 2000 tane savas ucagi, 500 tane AH-64 Apache, 400 000 tam donanimli asker dizmis, halen ''kendi petrolunu yedirmeyeydi'' diyor. Saddam kendi petrolunu yedirmedigi, millilestirdigi icin Irak Savasi cikti zaten. Sen, onune gelen kadin-erkege ayrim yapmadan ''lan'' diyen medeniyetsiz ayı, nasil bir kafadir bu, hic mi okumuyorsun. O kafaya nasil bir oksijen gidiyor ki kafanin icinde oyle bir devir daim cevrim yasanip sacma salak sonuclar cikiyor agzindan. |
Zitat:
|
Zitat:
sadece islami kötüleyip, ateist bir toplum oraya konulsa hersey iyimi olacak? hayir. insanlar saf ve temiz o yüzdende onlari birbirine düsürmek cok kolay kurnaz ajanlardan. dilerim bir gün insanlar uyanir ve oyuna gelmezler. sunnisiyle siisiyle el ele verip, tek yumruk olarak orda düsmanlara firsat vermezler. yoksa orasi dünyanin silahini döktügü cöplük yeri olacak maalesef. |
Zitat:
|
:) Adim adim kürt devletini kuruyorlar. devlet olmanin alt ve üst yapilari tamamen kuruldu. devlet olmanin geregi olan silahli kuvvetlerin agir silahlarla donatilmasi gerekiyordu. simdi isid bahanesiyle silah ihtiyaclarinida gideriyorlar. geriye sadece bagimsizligi ilan etmek kaliyor. aslinda bu silahlar pkk ya gidiyor. yillardir el altindan yolladilar, simdi resmen yolluyorlar. baktilar gördüler pkk türkiyeyi cökertemedi, simdi acik acik destek veriyorlar. türkiyenin cözüm sürecine akamete ugratmak icin pkk yi isid sebebiyle tekrar sahneye sürüyorlar. türkiyeyi bölmek, bu savasin icine sürüklemek icin bakalim ne bahanesi daha bulacaklar ilerde görecegiz, dilerim ama görmeyiz. abd, kokonda besilenen, dahada büyümek icin ugrasan is r ai le yandas istiyor.
|
bir kürt devletinin Türkiye sinirlari disinda kurulmasi ve pkkninda kurulan devletin icinde olmasi aslinda Türkiyenin isine yarar.....
neden yarar peki...? yarar cünkü bizi kizdirirlarsa onlari dagda magaralarda yilan deliklerinde aramamiza gerek kalmaz.... kapilarini tiklar kafalarini bi güzelim isid misali oksariz :) |
Cehalet sadece okuyamayanlarin , hastaligi degildir !
...birde okur cahiller vardir!
sadece kulaktan dolma , ideoloji cemberi icerisinde kalmis, ilerlemekte güclük ceken görüslerinin psikolojik agrilarindan dolayi, gelene gidene catmaktan ve olumlu olumsuz her bir seye laf atmaktan baska , isleri olmayan, kisilikleri yalakaliklarindan dolayi lacka olmus, bilgi ve edep seviyesi , yazdiklarindan belli olan , bagnaz takimi kaptanlari ! kürt türk kardestir dedikce hem kürt tarafinda hemde türk tarafinda bulunan , bu düsünce ve yapidaki insanlarin, sayesinde ne kardeslik ne baris nede bir refah kaliyor su fani dünyada ! insanligin yaradilisi itibari ile , toprak tan gelip tekrar toprak olma gercegini bile , anlayamayan, ve bu taktirde hic bir sekilde, inancli ve inancsiz olsa bile , bu dünyadan hic bir seyi , öldükten sonra bir yere götüremeyecegini kavrayamadigindan dolayi, habire dünyevi kavgalarin pesinde kosan, veyavut alkis tutan , insan aklina sasiyorum !!! yazik olan ne kendi cevresi nede kendisi ! yazik olan nesillerin bu gibi düsünceleri benimsemesi ve yapilan yanlislarin devamliligi. SON... diyemedigimizden ... yapilan onca yanlisin üzerine bir cizgi cekemedigimizden, bu duruma gelindiginin farkina bile varamiyoruz. Ne yazikki gelecek nesillere , bu sekilde asla baris icerisinde bir dünya birakamayacagimizi bile , anlayamiyoruz. YAZIK ve COK YAZIK bize ! kim ne kadar kazandi bu dünyada, kazandiklarinin yaninda kaybedilen hayatlari, yasanmamis cocuk yillarinin vebalini kim cekebilir. Inancli ve Inacsiz olanlara tek bir sorum olacak ! SAVASIN GALIBI DÜNYANIN TEK HAKIMI OLDUNUZ FARZEDELIM !! BARIS KARDESLIK SEVGI HOSGÖRÜ VE EDEP ADABIN OLMADIGI BIR DÜNYA YI , SIZDEN SONRAKILERE BIRAKMAK , SIZLERE NE KAZANDIRACAK ??? sadece topraksa istediginiz, nasil olsa bir gün gireceksiniz icine! tabiiki insanlarin fitratindandir ki bir toprak sevdasi yani vatan özlemi cekersin. nedeni asikare toprak tan gelmektir, ama senin de diger insanlarinda , topraktan geldigini unutma ! nasil kendine iyi davranilmasini bekliyorsan, diger insanlara da iyi davranmayi ögren. kötümser olma, asla kaybettim hissine kapilma, sev kucakla, kötülüklere ve yanlislara karsi , diger insanlarla sadece ve sadece iyilik amacli beraber ol. yanlislari ve dogrulari ayird etmeyi bil. sevginin ve kardesligin oldugu bir toplum icin , her bir bireyin calismasi, mecburidir ! iyilik ettigin bir insandan kötülük görmezsin , garantisi olmasa bile, sen iyi olmaktan sevmekten birlikten vazgecme ! ben inaniyorum ki insanlar kardesligi bir gün sececekler !! umarim o günleride görmeyi, Allah nasip eyler ! kavgasiz gürültüsüz, ne yazikki , iyilik gelmiyor ! nedeni de insanlarin , hatalari yanlislari ve kötülük sacanlari taniyamamasindan kaynaklaniyor ! ama bu kötü gidisatin illaki bir iyiye dönüsümü olacaktir, cünki AKLIN YOLU TEK dir ! selam ve selametle salih |
Senin gibi alcak neidugu belirsizlere senin alcak dilinden anlayacak cevap vermem gerekiyor
Belkim senin kafani bu sekilde rahatlatirim da birdaha burda gelip icindeki gavur pisliklerini döküp ortami pisletmeye calismazsin diye düsündüm fakat vazgectim cünkü senin alcak seviyene yaklasamadim Zitat:
|
Zitat:
ganz vornweg >> DTJ-ONLINE ist eine Gülen nahe Quelle ... tut aber nix zu Sache ... das ist ne gute Sache .. wenn ich heute seitens USA höre ... das es keine "Turkmenen" mehr gibt ,die man in das türk. Land einlassen "könnte" weil es eben keine mehr gibt ... (cünkü Türkmen ler Shiii) step 4 step for a kurdish nation .. schreibe ich doch schon die ganze Zeit ... bugün dogu da .. trafik polisinin ceza kesmek isterken .. HALK , sen kimsin burasi Kurdistan diye haberin i okudum .. yeni Turkiye dedikleri bu olsa gerek ... Turkiye Cumhuriyetin ... basbakanin tespitine bi bakin (12.Eylul.2014) icler acisi ... ![]() |
Zitat:
ne tesadüf ama isid eline gecmesi silahlarin :D hicde sasirmadim :) hepsi bir düzen, bir senaryo, ortadoguyu darmadagan etmeleri icin, bütün pisliklerini dökmek icin. birakin ordaki insanlar birde kendi istedikleri gibi yasasinya? olmaaz, illa karistiracaklar hayrola hani sen kürdistan kurulsun diyordun? yeni türkiye..kürt devletini kuruyor iste. ne celiski. haa neden karsi oldugumu eger merak edeceksen bu bölünmeye: eger ortadogunu puzzle gibi bölmeseler araplar birlikte olsa, simdi filistinde insanlar sinek gibi öldürülmezdi, öbür taraftandada parasini tuvalet kahidi gibi kullanan araplar olmazdi. parca parca yapip daha iyi kontrol altina almak o bölgeleri. kürtlerde iyi gaza geliyor ama irakta bir zamanlar dünyanin 4. zengin ülkesiydi. sonuc ortada. biraz büyümeye baslasin orda bir ülke lop diye bir günde 100 yil geriye gider. ama minik devletcikler olursa zarari olmaz tabi |
Zitat:
ben > en sevmediim din "ISLAM" olarak göstereblirim .. evet RTE ye cok kiziyorum ,cok sövüyorum ... ich wünsche ihm den baldigen Tod ... bloß in einer Sache liebe "SevtapTuran" , sollten wir der Realität doch nach etlichen Toten Menschen , bald in die Augen sehen können ... was nicht zusammen passt ...das muss aus einander gehen .. Wenn ich die Weitsicht von Mustafa Kemal ins Spiel bringe , denke ich ,er hätte heute nicht anders entschieden .. das ist meine "bescheidene Meinung" .. |
Zitat:
islama karsi nefretine gelince: herkes mecbur degil sevip sevmemeye ama sevenlere, inananlarada karismamak gerek. islama karsi bir senaryo var, aslinda kökten kesmek istiyorlar. müslümanlikla mentaliteyi karistirmamak gerek. sudi araplar müslüman gibi gözüküyor ama kadinlara uyguladiklari baski müslümanlikla alakali degil. |
haa neden karsi oldugumu eger merak edeceksen bu bölünmeye:
eger ortadogunu puzzle gibi bölmeseler araplar birlikte olsa, simdi filistinde insanlar sinek gibi öldürülmezdi, öbür taraftandada parasini tuvalet kahidi gibi kullanan araplar olmazdi. parca parca yapip daha iyi kontrol altina almak o bölgeleri. kürtlerde iyi gaza geliyor ama irakta bir zamanlar dünyanin 4. zengin ülkesiydi. sonuc ortada. biraz büyümeye baslasin orda bir ülke lop diye bir günde 100 yil geriye gider. ama minik devletcikler olursa zarari olmaz tabi SevtapTuran , ozaman birak kürtlere dünyanin en zengin insanlari olsunlar ... kime ne ?? Amerika tarafindan SOYUYULMASINLAR !! bu benim degil Kürt insanin sorunudur ... dunya nin en zengin insanlari olabilirler ...ama hala ISLAM adina birbirlerini öldürüyorlar ... Afghanistan is similar ... |
Zitat:
|
islama karsi nefretine gelince: herkes mecbur degil sevip sevmemeye ama sevenlere, inananlarada karismamak gerek. islama karsi bir senaryo var, aslinda kökten kesmek istiyorlar. müslümanlikla mentaliteyi karistirmamak gerek. sudi araplar müslüman gibi gözüküyor ama kadinlara uyguladiklari baski müslümanlikla alakali degil.
ISLAM a karsi nefretimi kimse durduramaz ... 1000 sefer dogsam ..1 sefer Islam i takip etmem .. Islama karsi ne gibi senaryo olsun ? tüm IS Sunni olmayan kadinlari ... ISLAM adina 10 USD a satarken , siz misal sustunuz ... |
Zitat:
|
Zitat:
hey ich MAG den ISLAM nicht . sana cok mu iyi ögretildi ?? |
Zitat:
Ich mag den ISLAM nicht niemals !! |
Zitat:
Klar ist Islam am Arsch ... du willst nur nicht Hören ... |
Zitat:
i would not like ISLAM ...sorry .. |
https://www.youtube.com/watch?v=FH-U3uFXYiE
Jungs Mädels ...warum kämpft ihr nicht für die Bundeswehr ? wäre ich jung ,wäre ich dort dabei ... |
wäre ich 21 ich wäre dabei !
Danke Deutschlandddddd ...du hast mir vieles ermöglicht ... |
Zitat:
beyni uyusmus bu kisinin ya alkol yada baska uyusturucularla! |
Hic gülesim yoktu:-))
Lafa bakin hizaya gelin sanki islam`in bu lümpene ihtiyaci varmis.Islam bilginin menseine inebilen temiz insanlarin dinidir.Lümpenlerin cehalet batakliginda yüzenler Islam`a girselerde Islam bogazlarindan asagi inmez. Zitat:
|
öffentliche Beleidigung ist unverhältnismäßig!!
Zitat:
öffentliche Beleidigung ist unverhältnismäßig und nicht angebracht!! ----------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------- Die Gedanken sind frei : ____________________________ Die Gedanken sind frei, wer kann sie erraten, sie fliehen vorbei, wie nächtliche Schatten. Kein Mensch kann sie wissen, kein Kerker einschließen, es bleibet ... hmmmmm Jeder darf Denken und Meinen was er will, all das wird zum Glück vom allgemeinen Grundrecht auf freie Meinungsäußerung geschützt, siehe Artikel 5 I 1 GG es gibt keine Zensur. Solange also Imogdi allgemein sich gegen etwas äußert kannst du gar nicht persönlich beleidigt oder betroffen sein!!! Folglich ist dein Lachanfall mit deiner darauf folgenden Äußerung eine unverhältnismäßige Reaktion und damit eine direkte öffenliche und persönliche Beleidung, womit deine Äußerung nicht unter Artikel 5 Abs 1 Satz 1 1. HS GG fällt. Imogdi hat sich nur gegen den Islam geäußert, und nur weil du Moslem bist bist du schon lange nicht direkt dadurch betroffen, denn es ist nur eine allemeine nicht zu spezifizierende Bezeichnung! Er muss es auch nicht mögen und daran glauben ne, niemand wird zu etwas gezwungen bei einem so reinen Islam wie du sagst. Der Glaube ist etwas freiwilliges und gehört jedem Menschen persönlich und ist was ganzzz privates. Außerdem kann jeder Glauben was er will, und wenn er nicht an den Islam glauben will dann lasssss ihn doch, ganz ehrlich, ich denke der Islam zwingt niemanden zu irgendetwas und wenn der Islam sooo rein ist, dann darfst du dich auch nicht so abwertend äußern !!!! Siehe Artikel 4 GG iVm Artikel 5 Abs.1 GG. Halt dich doch bitte an diese Reinheit :) Was intererssiert dich das überhaupt, was er glaubt und denkt und meint, du bist ja nicht direkt betroffen okischhh!!!! Alle Molems/ der Islam sind keine Gruppe in dem Sinne als dass du dich angegriffen fühlen darfst, weil es zu allgemein und zu unbstimmt ist, also keine überschaubare Gruppe! Natürlich ist das kein Freibrief für alle Äußerungen aber die Meinungsfreiheit hat nun mal seine Schranken in den allgemeinen Gesetzen und in der persönlichen Ehre und das verletzt Imogdi ganz und gar nicht, Punkt und aus !!! bleib ruhig, chill down und lach für dich! elhamdülillah müslümanim LG Mertcan __________________________________________________ _________________________________ |
:-) YA Gercekten komiksiniz
kendinizi cokmu akilli saniyorsunuz Hic gülecegim yoktu gercektem yine Ya yandasin veya nik candasin hergün 2 milyar Müslümanin Dini olan Islama hakaret küfür ederken, onun milyarlarca insanin haklarina alcakca saldirdigini görmeyip, benim bu ruh hastasi lümpenin kimligini aciklamam seni neden bukadar rahatsiz etti? Anlasilan ayni lümpenin önde gidenlerisiniz Zerre insanlik serefin varsa bahse konu alcagin asagidaki iletilerini okursun bana degil ona cavep verme kinama geregi duyarsin!! Saygi saygi degerlere Zitat:
|
wir kennen uns gar nicht!!
Zitat:
Selam Arkadasim, ben Imogdi´yi tanimam etmem, sadece sizin yaziniz gözüme carpti ve ona not/cevap yazdim, cünkü abarti oldugu icin. Bende Müslümanim ve ben bu yazidan rahatsiz olmuyorum! Kim ne derse desin ben Allahimi bilirim ve bu seyler beni alakadar etmez. Bana kimse birsey demedigi icin. Ama sizin yazdiginiz asagilayici sözler bence yersiz bu kesin! Saygilar Efendim __________________________________________________ ____________________________ |
Ben size hakaret etmezken siz neden böyle bir tepki veriyorsunuz acaba ????
Zitat:
Ben size hakaret etimiyorum kardesim, siz neden böyle bir tepki veriyorsunuz ki ?? Hakaretiniz cok sevyesiz ve garip!! --------------------------------------------------------------------------------------------------------- |
Müslümanim diyorsun ama .......... hakaret edip asaliyorsun kardesim .........
__________________________________________________ ________________________________
Nachtrag: ------------- - Ein Muslim liebt die Wahrheit und ist nicht unehrlich. - Er ist demütig, nicht hochmütig. - Er ist bescheiden und gemäßigt, kein Extremist. - Er ist ehrlich, nicht korrupt. - Er ist zurückhaltend, kein Schwätzer. - Er spricht leise, nicht überheblich. - Er ist liebevoll und sorgt sich um andere, nicht rücksichtslos gegenüber ihnen. - Er ist entgegenkommend und mitfühlend, nicht grob. - Er ist freundlich und hilfsbereit, nicht beleidigend, abwertend und unhöflich gegenüber anderen Menschen. ---------- > also nicht beleidigend sein !!!!!!! :) - Er ist großzügig und wohltätig, nicht selbstsüchtig und geizig. - Er spricht kultiviert und behutsam und neigt nicht zum Schwören und Fluchen. - Er ist heiter und großherzig, nicht verbittert und nachtragend. - Er ist dankbar für das, was er hat und nicht undankbar. - Er ist heiter und angenehm, nicht gereizt und finster. - Er ist keusch und rein, nicht wollüstig. - Er ist aufmerksam, nicht zerstreut. - Er ist würdevoll und anständig, nicht schamlos. - Er ist aufrichtig und korrekt, nicht heuchlerisch. - Er ist optimistisch und zuversichtlich, nicht zynisch oder pessimistisch. - Er ist fest und tief im Glauben, nicht skeptisch und wankend. - Er ist spirituell orientiert, nicht materialistisch. - Er vertraut auf Allâhs Barmherzigkeit, lässt sich nicht entmutigen und verliert auch nicht die Geduld. - Er ist gewissenhaft und umsichtig und vernachlässigt seine Pflichten nicht. - Er ist Allâh dankbar und betet stets zu ihm, und Seiner unzähligen Gaben gegenüber nicht achtlos. __________________________________________________ ________________________________________ ich bestehe nicht auf die Richtigkeit aller Punkte und nicht auf die Vollständigkeit, mir war und ist die Nichtbeleidigung wichtig!!! das habe ich auch hervorgehoben. Danke Mertcan |
musluman nedir, kardesim ?
Selam can,
Iyi guzel seyler yazmisin, kisadan vaktim olanak verdigi kadar okudum. Bak bende kimsenin inancina veya dusuncesine karismam, ama konu direkt ve sadece islam hakkinda kufur esigine gelirse elbette bende birseyler demek isterim. Imo bu forumda islam karsiti ve islama aleni kufurleriyle taninan bir kisidir, ben ona zamaninda , rica en aleni sekilde islama kufur etmemesini soylemistim, ama o beni kirmak istemesede hala , kufurlerinden vazgecmemekte israrci. Bu durumda imo ya illaki bazi kisiler de onun kullandigi dilden cevap veriyorlar. Ha bu guzelmi degil ama , bazi kisiler bu agazi cok benimsediklerinden bunu devamli yapmaktadirlar. Ben kimsenin avukati degilim. Asil konumuza gelelim, sen burdaki bir kisinin sadece cevap olarak yazdiklarini, gormusun sanirim, insanol adli kullanici imo adli diger kullaniciya , kendi dillerinde kufurler etmisler. Biri etse digeri etmese illaki burda bir haksizlik bile gozukur. Ama ikiside insani haklarini kulllanarak , bel alti kelimelerini kullanmaktadirlar. Nahos olsada kendi aralarinda ki bir durumdur. Eee sende kalkmisin islam bunu diyor, islam sunu isti:-) or diyorsun. Simdi adamin biri gelecek senin inancina laf edecek agir kelimeleri kullanacak sende susacaksin . Islam kesinlikle yardimci istemesede , kisi bagli oldugu bir dini , korumak ister. Tipik bir sosyal dugu geregi bunu yapar uygular. Islam a kufur edeni hakli savunani haksiz cikartamak, bence de manidar bir davranistir. Ben iki useri de burda yazilarindan tamirim, ikiside bir birini sevmezler. Lakin kullandiklari kisisel kufur ler kendilerini baglar , ama dine kufurn Allaha havale edilir. Allah kufredenleri islah eylesin, islah olmayanlarida bildigi gibi yapsin. Islam illaki agir basli olmayi emr eder, ama koyun olmayi da red eder. Ee akilli ol senden olmayanlari dost edinme, insan olmayan a da insan muamelesi yapan cok az insan gordum. Saygilar Salih |
Salih Kardes tsk ederim!!
-
Selam, Tek bir sey diyecem Salih Efendi! Bir Insan Insandir, ve bir Insana Insan gibi davranmak gerek. Siz kim oluyorusunuz da bir Insana Insan degil diye biliyorsunuz?!?! Bence bu düsünceler bir Müslümana göre üygun bir düsünce ve tavir kesinlike degil. Insan Insandir baska birsey diyeni ben Allaha havale ediyorum. Ayip günahdir Insan Insandir! Bir Insan Islama bir seyler dedi diye herhalde bir Insan olmaktan cikmiyor. O kisinin sadece Din ile bir sorunu vardir o kadar, ama o ginede bir Insandir ! Tsk . |
ach ja, so was krasses habe ich noch nie gehört!
Zitat:
"Bu durumda imo ya illaki bazi kisiler de onun kullandigi dilden cevap veriyorlar" :( :( :( :( Siz yani sunu mu demek istiyorsunuz: " Karsimizdakinin dilinden cevap vermek bir Müslümana yakisir, o küfür ederse biz de küfür ederiz, o yani damdan atlarsa bizde atlariz koyun gibi mi, yani akil bizde sifir mi, biz koyunmuyuz ?!" ???? O yapiyor diye biz de yapmak zorunda degiliz diyorum. Bence birakin Imo ne yazarsa yazsin, siz ona uymayin, o sizi oyuna getiriyor belkide?! Bir Müslümana uygun davranin, bence bu en dogrusu...... Bir Imo´nun dedikleriyle Dinimiz tehlikede ise, demek ki biz Müslümanlar yandik, Müslümanlik elden gidiyor kardesim........... Sen neymisin be Imodi !! Haa Imo sadece suna benzer birsey yazmisti, "Ich mag den Islam nicht niemals", und ich sage: "Er muss auch nicht den Islam mögen, geschweige denn daran glauben." Der Glaube ist kein Zwang! Jeder darf glauben und mögen was er will.......... Adamin keyfinin kahyasimisiniz?! (Darauf bezog sich Insanol und genau darauf beziehe ich mich............) Aber trotzdem danke für die nette Zusammenfassung. Und du sprichst von " hakli savunan", meinst du das, wenn er dem Islam gegenüber was negatives sagt, dass mich das rechtfertigt Beleidigungen und Beschimpfungen zu äußern?! Ich denke es ist Schwachsinn mit vulgärer Sprache und Beschimpfungen zu reagieren, lasst euch nicht provozieren, das ist alles. Verhaltet euch nach eurem Glauben. . |
Zitat:
Ayrica kuzey irak'ta kurt devletinin kurulup kurulmamasina karar verecek olan biz degil, Irak halkidir, kaldi ki onlar da Irak'in bolunmesini istemiyor. Bir kurt devleti kurulmasi halinde, o devlet katiyyen bagimsiz olmayacaktir. Bolgede amerika'nin yaveri olup komsu ulkelerde sorun yaratacak, teroru besleyevek ve onlari zayiflatmak icin ugrasacaklardir, arkalarinda da abd olacagi icin kurt devleti kolay kolay alt edilemeyecektir. Kendilerini masa olarak kullandirttiyorlar. |
Zitat:
1insanol dogru demis, cunku Imogdi'nin bir insan olmadigini dusunen sadece o degil. Kendiai bir forum 'troll'udur. Tartisma kapasitesi yok, tartisamaz, fikri yoktur, sadece forumlari kirletir troll'luk yapar. Bu yuzden kimse ona insan demiyor. Nasil ki kimse Islam'i sevmek zorunda degilse, kimse ona insan muamelesi yapmak zorunda da degil. Sevmek zorunda miyiz? Konu Islam'i sevip sevmemesi degil, kimse Islam'i sevmek zorunda degil. Sevmemeliler de, Islam ne yazik ki her denyoya acik bir din, beyinli beyinsiz ayrimi yapmiyor, bu kisiye de acik. Konu o zirtonun Allah'a, peygambere ve muslumanlara acik acik ve her forumda kufur etmesinin yarattigi tiksincliktir kardesim. Yanlis kisiyi savunmaya kalkiyorsun. Adam sana sirf muslumansin diye kufur ediyor. Insan gibi tartismiyor ki, iste bu yuzden kimse ona insan diyemiyor :) Filistinli silahsiz kadin ve cocuklarin sehit edilmesini 'sinek gibi oldurulduler' seklinde ifade edilmesini insanlik olarak goruyor musun? |
okay okay Mülümanlik bu ise cok üzülüyorum :(
Zitat:
ben polemige girmek istemiyorum, ama bunu demedende edemiycem: "Bir Namaz kilmakla Müslüman olunmaz", derdi rahmetli Imam olan Haci Dedem!!! "trolll, zirton ve lümpen" gibi kelimeler bize yakizmaz diyorum bu kadar kardesim. ------------------------------------ Tabikide Imodi bir Insandir, aksisini diyeni ben Allaha havale ediyorum. Ben kimseyi savunmuyorum, sadece benim dinim budur diyorum, ve ben dinimi savunuyorum!! Bir Müslüman küfür etmez, bir insani asaglamaz, bir insani insan olarak görür, bukadar! Saygilar ..................... |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:27 Uhr. |