Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Soma daki maden kazasi (http://localhost/forum/showthread.php?t=12063)

SevtapTuran 14.05.2014 12:13

Soma daki maden kazasi

Soma daki calisma sartlari ne nerdeyse somalia dakine benziyor. Allahtan rahmet dilerim .

Bosphorus_ 17.05.2014 02:53

Yazik gercekten, onlenebilirdi. Umarim en azindan olenlerin aileleri cok agir tazminat davalari acar. O maden isletmesi kapatilmali, o sirketin sahipleri olay kaza olsa da olmasa da en agir sekilde cezalandirilmalidir, ama oyle olacak gibi gozukmuyor.

Imogdi 17.05.2014 04:06

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2084593)
Yazik gercekten, onlenebilirdi. Umarim en azindan olenlerin aileleri cok agir tazminat davalari acar. O maden isletmesi kapatilmali, o sirketin sahipleri olay kaza olsa da olmasa da en agir sekilde cezalandirilmalidir, ama oyle olacak gibi gozukmuyor.

biraksin artik RTE ...
RTE yavsak tir lan ....

TÜRKiyE ,yeni bi nefes alsin ....

Calikusu81 17.05.2014 22:59

Ihmal ve dikkatsizlik yine kac kisinin hayatina sebep oldu :( Günlerdir cok üzgünüm. Allah ölenlere rahmet, kalanlara sabir, yaralilara sifa versin.

Birileri´de cikip bu ölümlere "Kaderdir, normaldir" dedi... Iste Türkiye de Insan hayatina verilen deger! Kac ocak söndü, kac tane kadin dul, ufacik cocuk yetim kaldi.. Üsttekiler görevini yapsaydi onca Isci görev basinda can vermezdi!

SevtapTuran 19.05.2014 09:41

ucuz, tehlikeli, hicbir güvenlik önlemi alinmayan islerde calistirilarak, anadolu evlatlari umarim daha fazla canlar kaybetmez.

__CENK__ 19.05.2014 10:22

yorumsuz

http://www.vaybee.de/filestore/pictu...284841_big.jpg

manbee 19.05.2014 16:50

yine bir kisim parti yandaslari bu aci olayi siyasete alet etmeye calisirken muhafazakar kesim olayin üzüntüsünü yasamakta.

bir kere siyasete alet etmeyin böyle üzüntülü haberleri.

19.05.2014 18:56

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2084705)
yine bir kisim parti yandaslari bu aci olayi siyasete alet etmeye calisirken muhafazakar kesim olayin üzüntüsünü yasamakta.

bir kere siyasete alet etmeyin böyle üzüntülü haberleri.

Maden katliamı oldu, AKP'den başka herkes suçlu ilan edildi. Daha önceki katliamlardan ders çıkarılmadığı, ölenlerin öldüğü ile kaldığı bir ülkede, bir daha bu acılar yaşanmasın, gerçek sorumlular bulunsun, hesap versin diyen herkes siyasetle suçlanır oldu birdenbire. Timsah gözyaşı döken AKP'nin tepesindekiler ise lüks, şatafat içeren düğünlerine, eğlencelerine devam ettiler.

manbee 19.05.2014 20:29

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2084710)
Maden katliamı oldu, AKP'den başka herkes suçlu ilan edildi. Daha önceki katliamlardan ders çıkarılmadığı, ölenlerin öldüğü ile kaldığı bir ülkede, bir daha bu acılar yaşanmasın, gerçek sorumlular bulunsun, hesap versin diyen herkes siyasetle suçlanır oldu birdenbire. Timsah gözyaşı döken AKP'nin tepesindekiler ise lüks, şatafat içeren düğünlerine, eğlencelerine devam ettiler.

daha olayin acisini yasarken durduk yere suclu aramak yerine o acilari paylasmak düser her birimize.

yargi suclulari tespit edip tek tek bunlarin hesabini soracak.

olay AK Parti veya baska parti degil.

Soma'daki madeni isleten Alp Gürkan Koc ailesinin yakin cevresindendir. hatta aydin dogan ile aralari cok iyidir. Soma madeninin sahibi CHPye yakinligiyla bilindigi halde kimse bu olayi chp'ye yikmaya calismiyor. kimse malum zihniyete yikmiyor bu kazayi.

birseyler yazmadan önce yazdigimiz konulari arastirsak hic bu tür yalan yanlis bilgiler dolasmaz agizdan agiza.

simdi yas tutma günü, zamani gelince sana alp gürkan ve onun zihniyetini temsil edenlerle bilgileri paylasirim seninle. bakalim o zaman bu nefret dolu cümlelerini o malum zihniyete kullanabilecekmisin.

19.05.2014 20:31

Yargi suclulari tespit edip tek tek bunlarin hesabini soracak. Hic gülesim yoktu? Hangi yargi? Su Bilal'i bile durusmaya cagiramayan yargi mi?

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2084715)
daha olayin acisini yasarken durduk yere suclu aramak yerine o acilari paylasmak düser her birimize.

Soma'daki madeni isleten Alp Gürkan Koc ailesinin yakin cevresindendir. hatta aydin dogan ile aralari cok iyidir. Soma madeninin sahibi CHPye yakinligiyla bilindigi halde kimse bu olayi chp'ye yikmaya calismiyor. kimse malum zihniyete yikmiyor bu kazayi.

birseyler yazmadan önce yazdigimiz konulari arastirsak hic bu tür yalan yanlis bilgiler dolasmaz agizdan agiza.

simdi yas tutma günü, zamani gelince sana alp gürkan ve onun zihniyetini temsil edenlerle bilgileri paylasirim seninle. bakalim o zaman bu nefret dolu cümlelerini o malum zihniyete kullanabilecekmisin.

20.05.2014 13:58

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2084715)

Utanmasan yasaları da CHP çıkarıyor diyeceksin. Ülkeyi yöneten AKP'nin akrezilliklerini görmek için ille de CHP'li olmak mı gerekir? Ağzınıza almışsınız bir CHP sakızı, çiğneyip durun.

manbee 20.05.2014 17:21

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2084750)
Utanmasan yasaları da CHP çıkarıyor diyeceksin. Ülkeyi yöneten AKP'nin akrezilliklerini görmek için ille de CHP'li olmak mı gerekir? Ağzınıza almışsınız bir CHP sakızı, çiğneyip durun.

yazdiklarimi sadece okumakla yetinmeyip birde anlasaydin bunlari yazmazdin.

en azindan böyle üzücü olaylarda siyaseti karistirmayin.

illa siyaset yapacagim diyorsan baska konu acip orada yaparsin.

20.05.2014 17:53

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2084758)
yazdiklarimi sadece okumakla yetinmeyip birde anlasaydin bunlari yazmazdin.

en azindan böyle üzücü olaylarda siyaseti karistirmayin.

illa siyaset yapacagim diyorsan baska konu acip orada yaparsin.

AKP, 12 yılda şunları bunları yaptı diye böbürlenmeyi iyi biliyorsunuz. Güvenlik mevzuatı diye bir şey var, bu mevzuatı düzenleyen ve yasalaştıran da (yani siyasetini yapan) senin toz kondurmak istemediğin AKP. Mühendisler odasının uyarısını umursamayan hükümetiniz, şirketin kârını düşündüğünün onda biri kadar da işçilerin can güvenliğini düşünüp ona göre yasal düzenleme yapıp onu da düzgünce denetleseydi ve ona göre önlemler alınmasını sağlasaydı, bu kadar ölüm olmayacaktı.
Pamukova hızlandırılmış tren kazasında da onlarca kişi öldü, suç yine AKP dışında herkesin oldu. Kozlu'da grizu patlaması oldu, yine AKP suçlu değildi. Samsun'da dere yatağına AKP'li belediye onay verdi, bina sel baskının da çöktü, ölümler oldu yine AKP'nin suçu olmadı. Tersanlerde onlarca işçi can verdi, AKP timsah gözyaşları döktü... Daha sayayım mı? Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş! Hedef 2023, deyip lâf ebeliği yapan başbakanınız bu kafayla Türkiye'yi sondan onuncu ülke yapar ancak. Her şeyi satarsa ve taşeron sistemini kaldırmazsa bunu da ekonomi gelişiyor diye pazarlarsanız olacağı bu.

manbee 21.05.2014 10:09

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2084765)
AKP, 12 yılda şunları bunları yaptı diye böbürlenmeyi iyi biliyorsunuz. Güvenlik mevzuatı diye bir şey var, bu mevzuatı düzenleyen ve yasalaştıran da (yani siyasetini yapan) senin toz kondurmak istemediğin AKP. Mühendisler odasının uyarısını umursamayan hükümetiniz, şirketin kârını düşündüğünün onda biri kadar da işçilerin can güvenliğini düşünüp ona göre yasal düzenleme yapıp onu da düzgünce denetleseydi ve ona göre önlemler alınmasını sağlasaydı, bu kadar ölüm olmayacaktı.
Pamukova hızlandırılmış tren kazasında da onlarca kişi öldü, suç yine AKP dışında herkesin oldu. Kozlu'da grizu patlaması oldu, yine AKP suçlu değildi. Samsun'da dere yatağına AKP'li belediye onay verdi, bina sel baskının da çöktü, ölümler oldu yine AKP'nin suçu olmadı. Tersanlerde onlarca işçi can verdi, AKP timsah gözyaşları döktü... Daha sayayım mı? Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş! Hedef 2023, deyip lâf ebeliği yapan başbakanınız bu kafayla Türkiye'yi sondan onuncu ülke yapar ancak. Her şeyi satarsa ve taşeron sistemini kaldırmazsa bunu da ekonomi gelişiyor diye pazarlarsanız olacağı bu.

yine siyaset...

bu trajik olayi bile anti-akp propagandasi icin kullanman cok düsündürücü.

sehit olan kardeslerimiz icin yas tutmayacaksan susmayi ögrenmelisin. onlari kirli propagandana alet etmeye hakkin yok.

21.05.2014 12:37

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2084804)
yine siyaset...

bu trajik olayi bile anti-akp propagandasi icin kullanman cok düsündürücü.

sehit olan kardeslerimiz icin yas tutmayacaksan susmayi ögrenmelisin. onlari kirli propagandana alet etmeye hakkin yok.

AKP iktidarda kaldığı sürece bu cinayetler devam edecektir. Siz de bu partiyi destekleyerek ölümlerin, cinayetlerin sürmesini, artmasını istiyorsunuz, demektir. Yas tuttuğunuzu söyleyerek duygu sömürüsü yapmayın! İkiyüzlülük sizin fıtratınızda var.

turkogluturkiye 21.05.2014 13:25

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2084809)
AKP iktidarda kaldığı sürece bu cinayetler devam edecektir. Siz de bu partiyi destekleyerek ölümlerin, cinayetlerin sürmesini, artmasını istiyorsunuz, demektir. Yas tuttuğunuzu söyleyerek duygu sömürüsü yapmayın! İkiyüzlülük sizin fıtratınızda var.

Bu tutumunuzla insanlari AKP li yapmaya zorladiginizin farkindamisiniz.
Ben örnegin hayatimda hicbir partiya oy vermedim.Partilerida savunmam fakat sizlerin bu hareketinizi görünce, karekterim geregi haksizliklara karsi cikma geregi duyuyorum..
insaf edin biraz
AKP den önce kazalar olmuyormuydu? Zonguldakta 90 larda yanilmiyorsam 283 kisi devletin islettigi ocakta öldü, devlet erkanindan oraya bir kisi bile gitmedi

Hastahanelerde insanlar rehin aliniyordu, hatta ölüler bile..Simdi gelismis bircok ülkelerde bile olmayan imkanlar saglaniyor

Sokaklarda dilenciden gecilmiyordu.
Sosyal yardim diye bir deyimi bile millet bilmiyordu..simdi ihtiyaca göre 800 liraya kadar yardim aliyorlar
Sakat insanlari millet evinde zincirliyordu...800 liraya kadar bakim yardimi aliyorlar

80 yilda Bir wc kagitinin bile bulusuna bile imza atamayanlar,simdi Türkiye kendi sosyal devlet olmak yolunda ilerlerken savunma sanayini nerdeyse yeterlilik seviyesine getirmisken,
budenli saldirmalarin, altindaki hinci millet anliyor ve saldiranlarin kötü niyetlerini sezdikce, akp li olmayanlar bile ona oy veriyorlar.
Bunu man kafalarin anlaMASI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

manbee 21.05.2014 14:43

Zitat:

Zitat von turkogluturkiye (Beitrag 2084811)
Ben örnegin hayatimda hicbir partiya oy vermedim.Partilerida savunmam fakat sizlerin bu hareketinizi görünce, karekterim geregi haksizliklara karsi cikma geregi duyuyorum..
insaf edin biraz
AKP den önce kazalar olmuyormuydu? Zonguldakta 90 larda yanilmiyorsam 283 kisi devletin islettigi ocakta öldü, devlet erkanindan oraya bir kisi bile gitmedi

Hastahanelerde insanlar rehin aliniyordu, hatta ölüler bile..Simdi gelismis bircok ülkelerde bile olmayan imkanlar saglaniyor

Sosyal yardim diye bir deyimi bile millet bilmiyordu..simdi ihtiyaca göre 800 liraya kadar yardim aliyorlar
Sakat insanlari millet evinde zincirliyordu...800 liraya kadar bakim yardimi aliyorlar

80 yilda Bir wc kagitinin bile bulusuna bile imza atamayanlar,simdi Türkiye kendi sosyal devlet olmak yolunda ilerlerken savunma sanayini nerdeyse yeterlilik seviyesine getirmisken,
budenli saldirmalarin, altindaki hinci millet anliyor ve saldiranlarin kötü niyetlerini sezdikce, akp li olmayanlar bile ona oy veriyorlar.

güzel bir aciklama yapmissin.

21.05.2014 20:30

Zitat:

Zitat von turkogluturkiye (Beitrag 2084811)
insaf edin biraz

Yalandan kim ölmüş? 800 TL bedavadan devlet maaş veriyormuş! Tam bir yalan makinesi gibi çalışan TV'leri bolca izliyorsunuz belli ki!

Beyfendi o senin dediğin işsizlik maaşıdır ve onu herkes alamaz. En az üç yıl çalışıp 600 gün sigorta primi ödeme zorunluluğunuz var. Bunun dışında da başka şartlar var. En fazla 10 ay süreyle alabilirsiniz bu maaşı. Üstelik bu ödeneği almak için çalışırken maaşınızdan ödüyorsunuz bu primleri! Yani sizin AKP'nizin cebinden çıkmıyor bu para.
Bu kadarı bile AKP'nin değil Ecevit hükümetinin bir ürünüdür. Dünyada bu ödeneği vermemekte direnen ender ülkelerden biriydi Türkiye. Sanki yeni bir şeymiş gibi de pazarlıyorsunuz ya pes valla! Siz bunu bir de Almanya'yla karşılaştırın bakalım!

Dilenciden geçilmiyormuş sokaklar, AKP temizlemişmiş! Almanya'da bile dilenciler varken, Türkiye'de dilenci yok öyle mi, edep yahu!

1992'de Kozlu'da grizu patlamasından maden işçileri öldü. O zamanda AKP gibi sağcı Demirel hükümeti vardı. Hem aradan 22 yıl geçmiş, teknoloji gelişmiş, peki AKP iş güvenliğinin sağlanması için bir şey yapmamış demektir bu. Sizin başbakanınız kendini 1500 kişiyle korumasını; o kadar adama, araca dünyanın parasını harcamayı iyi biliyor ama. Bu paraları da halkın sırtından alıyor. Sahi Merkel korunmak için bu kadar para harcıyor mu halkın sırtından?

Hastanelere git bakalım, performans sistemi diye sapıkça bir şey getirdiler, 3 dakikada bir hasta kontrolden geçiyor. Bunun adı muayene mi oluyor şimdi? Zorunlu hizmeti süresini dolduran doktorlar, ağır çalışma şartları yüzünden devlet hastanelerinden kaçar oldu. Nitelikli sağlık hizmeti almak isteyen cebinden ayrıca para ödemek zorunda. Bunu herkes biliyor. Kimi insanlar varını yoğunu satıyor, borçlanıp hayatta kalmaya çalışıyor. Bu mu sizin övündüğünüz sağlık sistemi?

Teknolojinin gelişmesiyle hastanelere de numaratör konması normal. Numaran gelene kadar beklersin, sıra çoksa ona göre zamanını ayarlarsın, laf ebeliğini bırakın!

Sağlık da, ilaç da bedava değil, maaşından ayrıca vergi kesintisi yapıldığı gibi, hastaneye kayıt olup, muayene edilene kadar cebinden 60-90 tl bir harcama daha çıkıyor. Yani bir ay boyunca çalışan asgari ücretli yaklaşık 850 TL alıyor. Yaklaşık onda birini bir hastanede muayene vermek zorunda kalıyor. İlaç alırken de ayrıca 'Katılım Payı' adı altında ayrıca ücret ödemek zorunda!

Sizinkisi aynı şuna benziyor: Çirkin bir kıza annesi her gün, 'güzel kızım benim, şöyle güzelsin, böyle güzelsin...' Bunun gibi her gün bu lâfları işiten çirkin kız zamanla kendini bu yalanlara inandırıp 'Ben güzelim!' demeye başlamış.

İşte siz de her gün TV kanallarından yapılan şovları defalarca izleye izleye gerçekten Türkiye'nin geliştiğini sanıyorsunuz. Oysa o TV kanalları sizi aptal yerine koyuyor, farkında değilsiniz!

21.05.2014 21:13

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2084809)

ellerine saglik .. güzel yazdin

turkogluturkiye 21.05.2014 22:52

Herkesi kendiniz gibi yalancimi saniyorsunuz.

Biz birsey dedikmi delillerle konusuruz.
Al sana delil
Gecen yilki Sakatlik magisi..Buyil 800 tl olmasi gerekir

...................................
Evde Bakım Ücreti Ne Kadardır?

Engelli Evde Bakım Ücreti tarihleri arasında 6, 01.07.2013-31.12.2013 tarihleri arasında 730,28 TL olarak belirlenmiştir.
http://samsun.aile.gov.tr/tr/html/74...imlere-Verilir
-------------------------------------
Ya sizin kemalistler 80 yildir yediler ictiler, Türkiyeyi bes cente muhtac ettiler.
Öncedende dedigim gibi bir WC kagitinin bile bulusuna imza atamadilar.Bunlar Türkiyeyi yeniden imar ettiler.Kiskacliktan kivraniyor kemalist zangolar.Artik o koltugu daha göremiyeceklerini bildikleri icin bizans oyunlarinla, terör ve sokak olaylariyla acaba düsürebilirmiyiz diye yirtinip duruyorlar..Gecti o günler
Utanmadan SIKILMAdan gelmis burda neyi savunuyorsunuz.Aslinda ben akp ye kiziyorum birakacaktiler kemalist sistem yikilacakti.Kakasini altina yapan , Clintonun önünde elpence duran bir basbakan, bu kemalist zangolara mustahakti...

Sizin olmasada efendilerinizin dumen suyuna geldiklerinizin zoru akp flan degil, Türkiye zayif kalsin
büyük israil ve büyük emenistan emellerine hizmet ettirilsin.
Bu gercekleri milletim anladi buyüzden avuclarinizi yalarsiniz.
AKP gitsede ..Daha iyisi daha dindarlari gelir.
O topraklar Müslümanlarin Tapulu malidir.
Begenmiyenler icin Dünya genis

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2084841)
Yalandan kim ölmüş? 800 TL bedavadan devlet maaş veriyormuş! Tam bir yalan makinesi gibi çalışan TV'leri bolca izliyorsunuz belli ki!

Beyfendi o senin dediğin işsizlik maaşıdır ve onu herkes alamaz. En az üç yıl çalışıp 600 gün sigorta primi ödeme zorunluluğunuz var. Bunun dışında da başka şartlar var. En fazla 10 ay süreyle alabilirsiniz bu maaşı. Üstelik bu ödeneği almak için çalışırken maaşınızdan ödüyorsunuz bu primleri! Yani sizin AKP'nizin cebinden çıkmıyor bu para.
Bu kadarı bile AKP'nin değil Ecevit hükümetinin bir ürünüdür. değilsiniz!

__CENK__ 21.05.2014 22:59

Yavuz hirsiz ev sahibini bastirir!

Bu Türk oglu Türk isimli rasit kelle avcisi zihniyet,aga babalari ne diyorsa,kuzu gibi ona inaniyor?Bak soma da millete zorla,tehtidle oy verdirmisler,duydun mu?
Sen kadana beygiri olabilir,efendilerinin her attigi kemik parcasina alkis tutabilirsin....
ERDOGAN KALKIP FAHISELIGI ÖVSE,BEN ZATEN O.COCUGUYUM DIYECEK COK YALAKA,YANDAS,YAVSAK VAR BU ÜLKEDE!

turkogluturkiye 21.05.2014 23:18

Magara kackini terörist bozuntusu.Ulan sen yine kemik kokusumu aldin !! Senden Büyük serefsiz yavsak degil Türkiyede Dünyada bile pek az bulunur

Dünyanin en alcak serefsiziyim diye habire havlayan capulcu !!
Sana demedimmi agzindan salya akan sanal köpeklerle yazismam diye!
Tekrar yaziyorum DÜNYANIN EN ALCAK SEREFSIZI DEGILSAN BURDA BANA ATFEN TEK KEKLIME YAZMAZSIN...Adres ister veya adres verirsin.Hakaretlerini gelip yüzüme yaparsin!
Yoksa yaptigin yapacagin hakaretleri bin misliyle o alcak terörist cehrene iade ediyorum !!

Zitat:

Zitat von __CENK__ (Beitrag 2084845)
Bu Türk oglu Türk isimli rasit kelle avcisi zihniyet,aga babalari ne diyorsa,kuzu gibi ona inaniyor?Bak soma da millete zorla,tehtidle oy verdirmisler,duydun mu?
Sen kadana beygiri olabilir,efendilerinin her attigi kemik parcasina alkis tutabilirsin....
ERDOGAN KALKIP FAHISELIGI ÖVSE,BEN ZATEN O.COCUGUYUM DIYECEK COK YALAKA,YANDAS,YAVSAK VAR BU ÜLKEDE!

__CENK__ 21.05.2014 23:28

Adam olmak sana göre degil kelle avcisi fasist!

Seni adam yerine koysaydim eger?Bu sekilde yazmazdim,sen köpek oldugun icin;köpeklere nasil davraniyorsam sanada öyle davraniyorum....
Senin ve senin gibi seytanlarin yalanlari,alcakliklari hergün görülüyor;iyisimi siz bir arap ülkesi bulup oraya kacin,tabi araplar sizi kabul ederse?
Baksana;tüm dünya SOMA faciasi icin mesaj yollamis yardim talebinde bulunmus,daha o senin müslüman kardeslerinden haber yok!
Host köpek! seni insan yerine koyan insan degildir!Basit yaratik!
Yok islam söyle bir dinmiste,yok cok insaniymiste!
Burdan dislerin görünüyor zaten,ne menem bir insan oldugun bugüne kadar sergiledigin tavirdan belli!
Karsisindakini ikna edemezseniz,yaba gösterin......
Namert serefsizler guruhu!Kan emici müslüman vampirler!

__CENK__ 21.05.2014 23:30

......

http://www.vaybee.de/filestore/pictu...285065_big.jpg

21.05.2014 23:53

Zitat:

Zitat von turkogluturkiye (Beitrag 2084844)
Herkesi kendiniz gibi yalancimi saniyorsunuz.

Biz birsey dedikmi delillerle konusuruz.
Al sana delil
Gecen yilki Sakatlik magisi..Buyil 800 tl olmasi gerekir

...................................
Evde Bakım Ücreti Ne Kadardır?

Engelli Evde Bakım Ücreti tarihleri arasında 6, 01.07.2013-31.12.2013 tarihleri arasında 730,28 TL olarak belirlenmiştir.
http://samsun.aile.gov.tr/tr/html/74...imlere-Verilir
-------------------------------------
Ya sizin kemalistler 80 yildir yediler ictiler, Türkiyeyi bes cente muhtac ettiler.
Öncedende dedigim gibi bir WC kagitinin bile bulusuna imza atamadilar.Bunlar Türkiyeyi yeniden imar ettiler.Kiskacliktan kivraniyor kemalist zangolar.Artik o koltugu daha göremiyeceklerini bildikleri icin bizans oyunlarinla, terör ve sokak olaylariyla acaba düsürebilirmiyiz diye yirtinip duruyorlar..Gecti o günler
Utanmadan SIKILMAdan gelmis burda neyi savunuyorsunuz.Aslinda ben akp ye kiziyorum birakacaktiler kemalist sistem yikilacakti.Kakasini altina yapan , Clintonun önünde elpence duran bir basbakan, bu kemalist zangolara mustahakti...

Sizin olmasada efendilerinizin dumen suyuna geldiklerinizin zoru akp flan degil, Türkiye zayif kalsin
büyük israil ve büyük emenistan emellerine hizmet ettirilsin.
Bu gercekleri milletim anladi buyüzden avuclarinizi yalarsiniz.
AKP gitsede ..Daha iyisi daha dindarlari gelir.
O topraklar Müslümanlarin Tapulu malidir.
Begenmiyenler icin Dünya genis

Şimdi 'vaybee' diyesim geldi bu verdiğin örneği görünce. Neden mi? Bahsettiğin bakım hizmetini yerine getiren kişi Türkiye çapında 400 bin civarında. Yani 75 milyonluk Türkiye genel nüfusunun %0,5'ine denk düşüyor. Ama öyle bir dillendiriyorsunuz ki, her şeyde olduğu gibi, sanki toplumun geneli bu durumdan nemalanıyor?

Diğer yazımda Ecevit adını zikredince hemen Kemalist oluverdim ya, senin mantığına göre, bravo demek geldi içimden!

Türkiye'yi yetmiş sente muhtaç duruma getirenler sizin partinin önceki versiyonları! Sizinki nasıl bir müslümanlıksa, önceki Ecevit hükümeti (benim desteklediğim bir hükümet değildi), döneminde hükümet aleyhinde hep Cuma mitingleri yapılırdı; sözde Irak'ta dökülen müslüman kanına tepki amacını taşırdı bu mitingler. İktidar AKP olunca Irak'ta kan dökülmeye devam etti ama Cuma mitingleri birden bıçak gibi kesiliverdi.

Mağdur edebiyatıyla iyi soydunuz ülkeyi, o kadar ki, ayakkabı kutularına saklamak zorunda kaldınız ele geçirdiğiniz paraları! Sevsinler sizin müslümanlığınızı!

NATO ve onun başındaki ABD, Kore halkına kan kusturur, bizim müslümancı partiler askerlerimizi oraya gönderir, Somali'ye öyle, Afganistan'a öyle, Libya'ya, Irak'taki katliam için de, Suriye için de, ... hep lojistik destek merkezi olarak kullandırırlar ülkemizi 'haçlı' dedikleri güçlere. Filistin'de katliamlara karşı 'van minüt, van minüt!' diye şov amaçlı çıkışlar yapılır ama katliamlar devam eder! 'Yahudi Cesaret' madalyasını neden aldı başbakanınız? Bunu herkese vermezler öyle!

manbee 22.05.2014 12:29

penalti cok yaziyorsun ama bos yaziyorsun.

fanatikligini cok belli ediyorsun. bilgin olmadigi konularda bilgi edinmeden yazma.

sosyal yardim yok o issizlik maasi demissin. bu tür yalana göz yumup görmemezlikten gelemem.

2002'de sosyal yardima harcanan miktar 2 milyon lira 2010'da harcanan miktar 20 milyon.

yani sira okul yardimi, üniversite burslari ve genclere yapilan harcamalari eklersek simdiki hükümetin neler basardigini görürsün.

__CENK__ 22.05.2014 12:38

Yav bu millet gercekten kör....

Sosyal yardim,yanlizca tayip ve yalakalari tarafindan sadece yandaslarina peskes cekiliyor onuda biliyormusun?

manbee 22.05.2014 13:12

Zitat:

Zitat von __CENK__ (Beitrag 2084891)
Sosyal yardim,yanlizca tayip ve yalakalari tarafindan sadece yandaslarina peskes cekiliyor onuda biliyormusun?

sosyal yardim alanlarin alninda AK Partili oldugu yazmadigina göre sacmaladigin ortada ;)

sahsen bircok chpli ve bdpli sosyal yardim alan aileler taniyorum.

22.05.2014 21:47

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2084887)
penalti cok yaziyorsun ama bos yaziyorsun.

fanatikligini cok belli ediyorsun. bilgin olmadigi konularda bilgi edinmeden yazma.

sosyal yardim yok o issizlik maasi demissin. bu tür yalana göz yumup görmemezlikten gelemem.

2002'de sosyal yardima harcanan miktar 2 milyon lira 2010'da harcanan miktar 20 milyon.

yani sira okul yardimi, üniversite burslari ve genclere yapilan harcamalari eklersek simdiki hükümetin neler basardigini görürsün.

manbee, kendini çok zeki sanıyorsun, çarpıtmayı da iyi beceriyorsun! Ama sen bunları ancak başkasına yutturabilirsin. Sosyal devletten kastın makarna, kömür dağıtımı, ramazan aylarında iftar yemeği ise diyecek bir birşeyim yok. AKP'den önce de vardı bunlar. Örneğin; hiç unutmuyorum Özal hükümeti köylerde oy alabilmek için tencere dağıtırdı, tencere kapaklarını ise oyların sonucuna göre verirdi. AKP'de örneğin Dersim'de elektriği olmayan köylere buzdolabı falan dağıtmıştı. TV'lerde yayınlanmıştı.

Benim köyümün bozulmuş yollarını seçimden önce daha da delik deşik ettiler, araç geçemiyordu ve seçimlere kadar bilerek beklettiler ve köylüden "oy vermezseniz, yolunuzu onarmayız!" tehditiyle oy almıştı sizin müslümancı AKP'niz. Kimbilir başka yerlerde başka ne tür Ak-kepazelikler sergiliyorlar!

Üniversite okuyan her öğrenci bugün kredi alabiliyor, bu doğru. Ama faiziyle birlikte sonradan ödemek kaydıyla! Eskiden yalnızca torpillilere ve bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine verilirdi, faiz hemen hemen yok gibiydi. Faiziyle parayı sattıktan sonra bana, bunu adı başarı mı oluyor? Hmm, İslam'da faizi haram diye bilirdik! Bu nasıl müslümanlık?

Soma'nın AKP'li belediye başkanı madenci cinayetinden sonra kaçmış, haberin var mı neredeymiş? Belki Somalılara polis sopasıyla kabul ettirirler kendisini.

Eskiden emekli olanlar son yılda aldıkları maaşın %67'sini emekli maaşı olarak alırlardı. AKP bu oranı %50'ye indirdi, bunu biliyor musun? 2008'den sonra işe girecek gençler ileride emekli olabilirlerse, aldıkları para kendilerini idare etmeye yetmeyecek! Ayrıca emeklilik yaşı da yükseltildi. Türkiye'de ortalama insan ömrü Avrupa'dan 10-15 yıl daha geride olduğuna göre, emeklilik çoğu insan için hayal oldu.

Türkiye'deki gelire bak bir de benzin fiyatlarına bak! Almanya'daki sıradan bir işçi 1500 € net alırken, TR'de 1200 TL civarında bu. Ama benzin fiyatları ise tam tersine, dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor yurdum insanı. AKP, bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyor!

Milleti keriz yerine koyuyorlar, herkesi o kadar çok borçlandırdılar ki, kredi borçlarından intihar edenlerin haddi hesabı yok ama artık doğru dürüst haber bile yapılmıyor bunlar yalaka medya tarafından. Somalı madencilerin dediği gibi, 'oy vermeyeni işten atarız!' tehditiyle insanları kendilerine iyi köle yaptılar.

Unutma!
KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜNÜ GELİR HESAP DÖNER!
Atasözlerimiz ne kadar güzel değil mi?

manbee 23.05.2014 09:56

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2084915)
manbee, kendini çok zeki sanıyorsun, çarpıtmayı da iyi beceriyorsun! Ama sen bunları ancak başkasına yutturabilirsin. Sosyal devletten kastın makarna, kömür dağıtımı, ramazan aylarında iftar yemeği ise diyecek bir birşeyim yok. AKP'den önce de vardı bunlar. Örneğin; hiç unutmuyorum Özal hükümeti köylerde oy alabilmek için tencere dağıtırdı, tencere kapaklarını ise oyların sonucuna göre verirdi. AKP'de örneğin Dersim'de elektriği olmayan köylere buzdolabı falan dağıtmıştı. TV'lerde yayınlanmıştı.

AK Partiden önce her parti secimlerden önce birseyler dagitiyordu. CHP altin dagitirdi, ANAP tencere dagitirdi, DYP radyo dagitirdi. ama secimlerden sonra birsey göremezdin bu partilerden.

AK Parti secimlerden bagimsiz fakirlere erzak ve kömür dagitiminina basladi.
Senin övdügün partileri gördük. 2002 öncesi her yil soguktan donup ölen insanlarin sayisini unutmuyoruz. cok sükür ülkemizde soguktan kömür alamadigindan donup kalan insan kalmadi.

bu sadece erzak ve kömür yardimlariydi.

AK Parti gelir getirici tasinir ve tasinmaz mali olmayan ve baska türlü geliri olmayan her vatandasa fakirlik ayligi bagladi. eskiden bu vatandaslarimiz sokak köselerinde dilenirlerdi.

sosyal güvenligi olmayan vatandas hastanelere alinmazdi, yanlislikla alindiysada bunlari rehin olarak hastanelerde tutarlardi. yüzlerce hastane rehinleri oralarda ölüyordu. AK Parti her vatandasa sosyal güvenligi sagladi. parasi olanda olmayanda tedavi olabiliyor.

eskiden paran yoksa aylarca eczanelere ilac gelecek diye beklerdin. yine binlerce insanimiz ilaci temin edemedigi icin öldü bu ülkede. AK Parti eczanelerde ilaclari eksik etmiyor artik.

Zitat:

Benim köyümün bozulmuş yollarını seçimden önce daha da delik deşik ettiler, araç geçemiyordu ve seçimlere kadar bilerek beklettiler ve köylüden "oy vermezseniz, yolunuzu onarmayız!" tehditiyle oy almıştı sizin müslümancı AKP'niz. Kimbilir başka yerlerde başka ne tür Ak-kepazelikler sergiliyorlar!

senin köyünü bilmem ama anlattigina göre daha önce baska parti (ya chp yada bdp) belediyecilik yapmis. niye gidip o partine hesap sormadin? simdiye kadar AK Partiye oy vermemis bir sürü köy, ilce ve il sayabilirim ki onlarin yollari yapildi. ayrimcilik yapmis olsalar ilk basta izmir'e otoyol projesi yapmazlardi. sahil bölgelerinin yollari tümüyle yenilendi.

sen kücücük köyümün yolu niye gec yapildi diye aglayacagina biraz aklini calistir. önce nüfusu cok olan yerlerin yolu yapilmasi daha mantikli oldugunu anlarsin. nüfusu az olan yerlerin yolu sona kalir. bunlar normaldir.

Zitat:

Üniversite okuyan her öğrenci bugün kredi alabiliyor, bu doğru. Ama faiziyle birlikte sonradan ödemek kaydıyla! Eskiden yalnızca torpillilere ve bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine verilirdi, faiz hemen hemen yok gibiydi. Faiziyle parayı sattıktan sonra bana, bunu adı başarı mı oluyor? Hmm, İslam'da faizi haram diye bilirdik! Bu nasıl müslümanlık?

burslara 567% artis sagladi AK Parti.
lisansli ögrencilerin burs miktari 45tl'den 300tl'ye cikardi.

üniversite ögrencileri AK Parti yokkende rahatlikla kredi alabiliyordu ve kredinin maliyetinin bir kismini devlet veriyordu. 2002'de kredi maliyetine devlet katkisi 230 milyon TL'di 2012'de 3.1 milyar TL'ye yükselerek 15 kat artmistir.

ögrencilere 2002'de 10 TL olan yemek yardimini 219TL'ye cikaran AK Parti 22 kat artirmistir bu miktari.

yurtlar kurumunun 2002 yilinda 494 milyon TL olan bütcesini 87 kat artirarak 6 milyar TLye yükseltti AK Parti. Yurtkur yatirim ödenekleri 2002'de 86 milyon iken 2014'de 670 milyon TL'ye ulastirarak 670% yükseltti AK Parti.

ögrencilerimizin yurtlari artik kaliteli ve otel konforunda. yurtlardaki internet bile ücretsiz oldu. 2002 yilinda yurtlar kogus sistemindeydi. bir odada 10, 12, 20 kisi bile kaliyordu. simdi odalarda 1-3 ögrenci kaliyor. bircok yurdumuz iso 9001 kalite belgesini aldi ve 2023 hedefi tüm yurtlarin iso 9001 kalite belgesini almasidir.

yüksek lisans ve doktora icin binlerce ögrenciyi yurtdisina gönderiyor AK Parti.

2 milyar ders kitabini ücretsiz dagitan AK Parti.

99 yeni üniversite kuruldu son 10 yilda.

ögrencilerimiz ve genclerimiz icin spor salonu ve kapali yüzme havuzu olmayan il kalmayacak. 12 yilda 28 olimpik standartlarda yüzme havuzu yapildi. son 10 yilda 152 spor tesisini sifirdan insaa etti, 114 yarim kalmis spor tesisini tamamladi, amatör spora milyonlarca tl destek verdi AK Parti. su an 25 yeni stadyum yapiliyor TRde.

daha sayilacak cok var.

Zitat:

Soma'nın AKP'li belediye başkanı madenci cinayetinden sonra kaçmış, haberin var mı neredeymiş? Belki Somalılara polis sopasıyla kabul ettirirler kendisini.

yalan söyleyerek karalamak kolay, buyur elinde belge bilgi varsa bizimle paylas.
soma madenini isleten vehbi koc'un manevi oglu alp gürkanin nereye kactigini sorsan daha uygun olurdu. Madendeki cihazlar 'ACIL' demis ama CHPli Alp Gürkan 'KÖMÜR' demis.

gercek sorumlu olan isletmeciyi korudugun icin seni kiniyorum. bile bile 301 kisinin sorumlusu olan CHPli olunca görmemezlikten gelmenizi nasil yorumluyorsun?

Zitat:

Eskiden emekli olanlar son yılda aldıkları maaşın %67'sini emekli maaşı olarak alırlardı. AKP bu oranı %50'ye indirdi, bunu biliyor musun? 2008'den sonra işe girecek gençler ileride emekli olabilirlerse, aldıkları para kendilerini idare etmeye yetmeyecek! Ayrıca emeklilik yaşı da yükseltildi. Türkiye'de ortalama insan ömrü Avrupa'dan 10-15 yıl daha geride olduğuna göre, emeklilik çoğu insan için hayal oldu.

2002 yilinda emekli maasi 216TL iken 2014 emekli maasi 769TL.

ortalama ömür 2002 öncesi 70 yasin cok altindayken simdi 75e ulastik. 2023e kadar 80i gececegiz. bu kadar sagliga önem vermenin üzümlerini topluyoruz.

avrupada ortalama insan ömrü 80,3. bu demek oluyorki aradaki fark 5 yil. ama almanya gibi ülkeler emeklilik yasini 67'ye cikardi. ileride bu 70 olacak.

penalti anlasilan matematiginde zayif. avrupadan 10-15 yil daha geride derken 80-75 = 5 hesaplayamamissin.

Zitat:

Türkiye'deki gelire bak bir de benzin fiyatlarına bak! Almanya'daki sıradan bir işçi 1500 € net alırken, TR'de 1200 TL civarında bu. Ama benzin fiyatları ise tam tersine, dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor yurdum insanı. AKP, bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyor!

bakalim türkiyedeki benzin fiyatlarina.

2002 yilinda 1,66TL iken 2014de 4,98 olmus.
bu fiyatlari euro olarak bakarsak 1,30'dan 1,75 olmus. 34% artis!!!

almanyada 2002de benzin 1,05 eurodan su an 1,37ye cikmis. 30% artis!!!

dünya genelinde petrol fiyatlari artti. bu artisi petrol üretmeyen her ülkede göreceksin.

Zitat:

Milleti keriz yerine koyuyorlar, herkesi o kadar çok borçlandırdılar ki, kredi borçlarından intihar edenlerin haddi hesabı yok ama artık doğru dürüst haber bile yapılmıyor bunlar yalaka medya tarafından. Somalı madencilerin dediği gibi, 'oy vermeyeni işten atarız!' tehditiyle insanları kendilerine iyi köle yaptılar.

Unutma!
KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜNÜ GELİR HESAP DÖNER!
Atasözlerimiz ne kadar güzel değil mi?

AK Parti kimseye borc al demiyor. Bankalarda ödeme kabiliyeti olmayan insanlara kredi vermiyor.

2002 öncesi 1000 kisiye 68 adet araba düsüyordu.
2014de her 1000 kisiye yaklasik 170 arac düsüyor.

istanbulda bircok hanede 1den fazla araba var.

flat tv, iphone ,ipad ve benzeri lüks esyalar eksik olmuyor.

almanyada durchschnittliche verschuldung überschuldeter personen -> 33.749 euro ;)

bak penalti bir sürü yalanini yakaladim. bundan böyle senin yalanlarinla ugrasmayacagim. sen baskalarini kandiramazsin sadece kendini kandirirsin.

23.05.2014 14:15

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2084924)
AK Partiden önce her parti secimlerden önce birseyler dagitiyordu. CHP altin dagitirdi, ANAP tencere dagitirdi, DYP radyo dagitirdi. ama secimlerden sonra birsey göremezdin bu partilerden.
...

Türkiye'de köylerin belediyelerce yönetildiğini başka yerde söyleme, cehaletinle dalga geçmesinler!

Van depreminden sonra donan yüzlerce insanı sizin medyanızda haber yapılmadığı için, o yüzden memlekette her şeyi güllük gülistanlık sanmaya devam edin!

Her şeyi satan AKP'nin politikalarını eleştiren herkes BDP'li ya da CHP'li öyle mi? Yazık sana!

Oradan buradan aldığın emekli maaşları vb. buraya yazmışsın ama hiç enflasyondan, paranın değerinin düşmesinden bahsetmemişsin! Maaşın 10 bin TL olsa n'olur, eti bile Almanya fiyatının neredeyse üç misline alıyorsan! Kelime oyunları oynamıyoruz burada.

Ders kitapları bedava yapıldı bu doğru! Hepsi de çöplerde geziyor, içeriği boş, sırf kendi yandaşı yayınevlerini ihya etti AKP bu sayede. Olması gereken ders kitaplarının öğrencilere ödünç verilmesi, yıl sonunda geri toplanması ve sonraki kuşakların da o kitapları 5-10 yıl kullanmaya devam edebilmesidir.

Ama ülkemizde her yıl yeniden yeniden dağıtılır bu kitaplar, çünkü halkın parasını birilerine peşkeş çekmeleri lazım. İslamda müsriflik haram değil miydi? Devlet kaynaklarını bu şekilde savuruyor partiniz. Zehir zıkkım olsun, yaramasın haram yiyenlere, diyorum ben de!

Yüksek lisans, doktora için çok eskiden beri yurtdışına gönderiliyordu öğrenciler. AKP yapmış gibi yalan konuşma istersen!

Mevcut üniversitelerin sorunları bitmiş gibi, 99 yeni üniversite(!?) kurdu AKP'niz. Ama nasıl üniversite kurulduğunu herkes biliyor. Niteliksiz, profesörü bile olmayan üniversiteler! Olan profesörlerin de nasıl profesör olduğunu eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer gibilere sormak lazım. 'İntihal' ne demek iyi bilir kendileri. O üniversitelerden yetişenlerin ne kadar kaliteli eğitim alacaklarını sen düşün artık!

Alp Gürkan CHP'li olmuş AKP'li olmuş... Bundan banane, haticeye değil neticeye bak! Yasalar AKP'nin yasaları! Geçenlerde yandaş biri TV'de, Soma'daki 301 işçinin katledilmesini de 'darbecilere' bağladı ya, pes valla! Hep aynı torna tezgahından çıkmışsınız belli ki!

Darbeye karşı başbakan nedense 12 Eylül darbecilerini halâ yargılayacak? Halâ darbe ürünü anayasayı değiştirecek, 12 yıl oldu be! Aklıma bir filmde söylenilen bir söz (atasözü) geldi: "Köpek beslendiği eli ısırmazmış!" AKP'de o yüzden mi yargılamak istemiyor asıl darbecileri? O yüzden mi %10 barajını kaldırmayarak haksız yere parlamentoda sandalye işgal ediyor?

Yazdıklarımı duru bir Türkçe ile yazıyorum ki, anlayabilesin diye. Dilbilgisi kurallarına da uygun yazıyorum ki, dilimizin güzelliği farkedilsin diye. Ama gördüğüm kadarıyla Türkçe sıkıntın var. Lütfen yanlış anlama, seni aşağılamıyorum bunun için. Çünkü bu konuda birçok insan aynı dertte.

Türkiye'de yaşayanlar daha iyi bilir hayatın zorluklarını. Hileyle, tehditle, baskıyla %45'in oyunu alabilen AKP, parlamentoda ise neredeyse üçte ikilik bir sandalyeye sahip. Oy kullanmayanları da düşünürsek bu oran %33'lerde aslında. Kul hakkını yemektir bunun adı ve İslam'a göre cezası ağırdır! Ama her cuma günü makara Bakara diyerek ayet sallayan Egemen Bağış AKP'liydi değil mi? Hatta başbakanı peygamber ilan edeniniz bile vardı!

manbee 23.05.2014 14:27

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2084964)

Türkiye'de köylerin belediyelerce yönetildiğini başka yerde söyleme, cehaletinle dalga geçmesinler!...

senin yalanlarini düzeltmekle ugrasmak istemiyorum.

ben tüm yalanlarini ortaya koydum. özür dileyecegine yalanlarini yeni yalanlarla örtmeye calisiyorsun.

sadece ilk cümlendeki yalani düzeltiyorum ki okuyan ve bilmeyen arkadaslarimizda birsey ögrenir. türkiyede nüfusa bagli köylerde belediye olur. 5393 belediye kanununda hangi köylerin belediye tarafindan yöneltildigi belirlenmistir.

ahmak olup iki üc köy görmüs biri burada köylerde belediye olmaz demesini anlayisla karsiliyorum. bilgisi olanla bilgisiz bir olmuyor.

simdi acaba kimin cehaletinle dalga geciliyordur? :D

24.05.2014 20:42

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2084967)
....

Belediyelik olması için en azından 'Belde' statüsü kazanabilmesi gerekir. Bu yüzden de belli bir nüfus potansiyeli gerekir. O durumda da köy denmez oraya zaten.

manbee 25.05.2014 12:57

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2085050)
Belediyelik olması için en azından 'Belde' statüsü kazanabilmesi gerekir. Bu yüzden de belli bir nüfus potansiyeli gerekir. O durumda da köy denmez oraya zaten.

yine yalan.

5393 belediye kanunu okumus olsan sadece 5000 nüfuslu köylerin degil hatta köylerin birlesip belediyelik olacagini yazar.

ben cehaletinle dalga gecmek ama baskalari ne yapar bilemem ;)

26.05.2014 21:10

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2085108)
yine yalan.

5393 belediye kanunu okumus olsan sadece 5000 nüfuslu köylerin degil hatta köylerin birlesip belediyelik olacagini yazar.

ben cehaletinle dalga gecmek ama baskalari ne yapar bilemem ;)

Belli bir nüfus sayısını tutturmuş olması gerekir. O yüzden ülkemizde şehirlerde yaşayan birçok kişi eskiden nüfus sayımlarında özellikle köylerine giderlerdi ki, nüfus kalabalık görünsün ve devlet köyü belediyelik yapsın diye. Belediye olarak resmiyete kavuştuysa bir köy, adı köy değildir; ya ildir, ya ilçedir ya da bir ilçeye bağlı mahalle olarak tanımlıdır. Şimdi MERNİS diye bir şey var, artık bu aldatıcı durumların önüne geçildi.

manbee 27.05.2014 08:19

Zitat:

Zitat von penalti (Beitrag 2085293)
Belli bir nüfus sayısını tutturmuş olması gerekir. O yüzden ülkemizde şehirlerde yaşayan birçok kişi eskiden nüfus sayımlarında özellikle köylerine giderlerdi ki, nüfus kalabalık görünsün ve devlet köyü belediyelik yapsın diye. Belediye olarak resmiyete kavuştuysa bir köy, adı köy değildir; ya ildir, ya ilçedir ya da bir ilçeye bağlı mahalle olarak tanımlıdır. Şimdi MERNİS diye bir şey var, artık bu aldatıcı durumların önüne geçildi.

seni yine düzeltmek zorundayim. secimden önce büyüksehir kanunlari yürürlükte degildi. yeni büyüksehir kanunuyla illere bagli mahalle oldu köyler. ondan önce belediyesi olsada olmasada köydüler. kamuda buna kasaba derler.

senin anlattigin hikaye secimlerden önceydi. onun icin yeni kanunlari ileri sürerek yaniltmaya calisma.

yinede seni tebrik etmek istiyorum, daha önceki yalanina israrla tekrarlamak yerine hatani görüp uslandin.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:12 Uhr.