Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Wissenschaften & Weltansichten (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=399)
-   -   Welches Buch habt ihr zuletzt gelesen? (http://localhost/forum/showthread.php?t=6221)

20.01.2013 23:39

Pedagog Adem Güneş - Çocukluk Sırrı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan - Psikolojik Savaş

Gizemli Davet - Halit Ertuğrul ( Bu kitabi herkese tavsiye ederim )

22.01.2013 22:56

Yavuz Bahadıroğlu - Kırım Kan Ağlıyor

Hükümdar - Mustafa Çevik

”Aklın güzelliği dil. Dilin güzelliği söz. Kişi güzelliği yüz. Yüzün güzelliği Oğuz.

04.03.2013 23:36

Sonsuzluğa Uyanmak - Halit Ertugrul

Bir daha gelemeyeceğime inandığım bu dünyayı dolu dolu yaşamaktı benimki. Kollarına atıldığım bu masalımsı hayatın keyfini sürmekti, rüyaların doyumsuzluğuyla...Hiçbir ayıbın ve günahın olmadığı bir ömürdü hayallerimi süsleyen. İmkânların bolluğu içinde dilediğime erişmek için düşler kuruyordum kendimce.Ama her şey sonsuzluğa uyanmakla başladı; iksirimi ve kimyamı bozarak. Bir anda kendimi gizemli âlemlerde buldum. Anladım ki; fani aşklarmış, en çok yürekleri yaralayan...Onların girdabına düşenler, bir türlü uyanamazlarmış sonsuzluğa. Ama bazı aşklar da vardır ki, faniliğin cenderesinden kurtarıp sonsuz diyarlara götürür insanı.
* * *
İşte bu kitapta böylesi bir sevda yolculuğu anlatılıyor. Fani aşkın içinde sonsuz âlemlerin uyanışını yaşayan iki genç yüreğin çırpınışları konu ediliyor.Bu kitabın satırları arasında gezinirken hakiki aşka şahit olacaksınız. Okudukça ebedi aşkla tutuşup sonsuzluğa uyanacaksınız.Sonsuzluğa Uyanmak, duygu dolu, yaşanmış bu hikâyeyi kırılgan yüreklerinize sunuyor...

05.03.2013 21:53

Ask caglayan Mevlana - Vehbi Vakkasoglu

07.03.2013 22:05

http://butterflyeyess.blogspot.de/2008/02/siyah-st.html

http://batlemyus.blogcu.com/siyah-sut/2649736

Siyah Süt - Elif Safak

17.03.2013 19:23

Derdimi Seviyorum - Hekimoğlu İsmail

Yavuz Bahadıroğlu - SEL

01.04.2013 12:40

Ateşte Yeşerdim - Halit Ertuğrul

Geniş bir okuyucusu olan tanınmış bir yazarın hayatından önemli sahnelerin de yer aldığı bu kitap; her insana ibret olacak kadar şaşırtıcı, düşündürücü ve duygu yüklü konulardan oluşmaktadır.
Bütün olumsuz şartlara rağmen azmin, ümidin ve fedakârlığın sonunda elde edilen başarı, herkese örnek olması niyetiyle kaleme alınmıştır.

Yürekleri titreten bu amansız yaşam mücadelesi, çaresizlik içinde çareyi, dert içinde dermanı anlatmaktadır.
Bu hayat öyküsünde sabır, azim, umut ve ihanet birbirine karışmıştır. Öyle ki her insana yetecek kadar ibret dersi vardır.
Her anı çileyle, dramla ve gözyaşıyla sulanan bu yaşam serüveninde, dayanılmaz çırpınışlar yürekleri burkmakta ve duyguları şaha kaldırmaktadır.

En ağır şartlarda bile "nasıl başarıldığını" anlatan bu eser; hayata küsen, başarısızlığı kabullenen ve ümidini yitiren her insana, yeni bir ümit ve şaşmaz bir rehber olacaktır. Dayanabilen yüreklere.

09.04.2013 08:34

Hicran - Ali Erkan Kavaklı

Çılgınlıklar, eğlenceler, uyuşturucu, içki, kumar içinde kaybolup giden hayatlar... Zevk peşinde koşarken idraklerini yitiren gençler... Bu gençlerden biridir Mehmet, arkadaşlarının deyimiyle Memo... İzmir sahillerindeki turistik bir otelde berberlik yapan ve bu arada turist kızlarla gönül eğlendirip hayatın tadını çıkardığını sanan Memonun yolu yine bir macera nedeniyle Almanyaya düşünce her şey değişir. Ansbascha yerleşmiş, Almanyada kalabilmek için alman bir kızla formalite evlilik yapmıştır. Yine kumar oynar, top koşuşturur, hafta sonları kafayı bulmak için Münih, Frankfurt, Berlin gibi uzak şehirlere gider, haşarı ve uçarı bir hayat sürer. Fakat bir gün... Evet, bir gün takım arkadaşları maçtan sonra camiye gideceklerini söyleyince ve o da gitmek zorunda kalınca bir değişimin başlangıcı yaşanır. Haşarı Memo, 'Mehmet Bey' olur. Memonun kendi dünyasında yaptığı ihtilal ile formalite evlilik yaptığı Alman kızı Sandranın değişiminde yaşanan olaylar sizleri de soluksuz bırakacak.

09.04.2013 09:00

Zitat:

Zitat von xAurumx (Beitrag 2057152)

bende bu kitabi cok begendim, üstelik degisik karakterlerin yer almasi kitabi daha akici okunmasina sebep oluyor.

12.04.2013 20:11

Pir Sultan Abdal Pir Sultan
Yaşamı, Kişiliği, Sanatı, Şiirleri - Dar agacinda bir gül -

Asim Bezirci

20.04.2013 10:38

Allah Kullarıyla Nasıl Konuşur? - Hekimoglu ismail

Kuranı anlamanın yolu Kurana tabi olmaktır

Hekimoğlu İsmail hayatımızın sıradanlığı içinde gittikçe unutulmaya yüz tutan, dinî ve ahlâkî değerlerimiz üzerinde ısrarla duran yazarlarımızdandır. O, bu değerlerimizi koruyacak duyarlı bir neslin yetişmesi için hayatı boyunca yazıları ile rehberlik etmiştir.

Hekimoğlu İsmailin son kitabı Allah Kullarıyla Nasıl Konuşur? konusu itibariyle yazarın diğer kitaplarını da tamamlıyor. Eserde, ayetlerin ışığında yorumlanan hayat dersleri, Risale-i nur mesajının hakikatleriyle birleştirilerek kendine özgü bir üslupla sunuluyor.

Hekimoğlu, ayetlerden aldığı ilhamla nefis, tevbe, takva, şükür, iman vb. kavramları hakkında bilgi vermekte; merhamet, muhabbet ve diğergamlık duygularını ön plana çıkarmaktadır. Allah sevgisi ve korkusu, salih amelin nitelikleri, edepli olmanın usulü yine ayetlerden süzülüp gelen anlam katmanlarında açıklanmaktadır.

Allah Kullarıyla Nasıl Konuşur? Allahla kul yakınlığının en çok hissedildiği an olan dualarla bütünleniyor. Hayatımızın her safhasında bizleri Rabbimize yönlendiren dualar kitapta, ayet ve hadisler, sahabe ve büyüklerin diliyle yer buluyor. Hekimoğlunun gönlünden kopup gelen samimi ve derin dualar da huzur ve sükun için okurlarla buluşuyor.

Kuran-ı Kerim, insanlara bir iltifattır.
Kuran-ı Kerim, kâinat denilen şu kocaman kitabın tercümesidir.
Kuran-ı Kerim, ilimlerin kapılarını açan bir kitaptır.
Kuran-ı Kerim, gayb âleminin ve gördüğümüz alemlerin müfessiridir.
Kuran-ı Kerim, gördüklerimizin görünmeyen yanlarını anlatır.
Kuran-ı Kerim, yüce Rabbimizin hitabesidir.
Kuran-ı Kerim, Allahın kullarına gizli hazinelerini açıklamasıdır.
Kuran-ı Kerim, terbiye edendir. Tarih şahittir ki Kurana uyan fertler, milletler, devletler üstün olmuştur.
Kuran-ı Kerim, bu âlemin nurudur. Lambalar evimizi aydınlatır; Kuranın nuru kalbimizi aydınlatır.
Kuran-ı Kerim, her asırda yeniden nüzul etmiş gibi genç yaşlı insanlara tesir eder.
İnsan beyninin en önemli vazifesi Kuranı anlamaktır.
Eğer Kuranda anlaşılmayan bir yer varsa, insan bu konuda yeterli çalışmadığı içindir.

20.05.2013 21:59

Uçurumdan Dönüş-Halit Ertuğrul

Bu kitap, yaşanmış anılardan, gerçek hayat hikayelerinden ve çarpıcı çözüm önerilerinden oluşuyor.
Burada anlatılan hayat hikayeleri, insanların çelişkileriyle, psikolojik problemleriyle, çıkmazlarıyla, isyanlarıyla ve sonuçta çözüm yollarıyla dolu.
Kitapta zihne takılan sorular, dökülen gözyaşları, heyecan veren gelişmeler, bunalımlar, intihar arzuları ve tümünün sonunda yaşanan kurtuluşlar, dönüşler bulacaksınız.
Daha da önemlisi , kimseye açamadığınız sırlarınızın çözümünü, kimseyle paylaşmadığınız açmazlarınızın çıkış yolunu, iç dünyanızı bunaltan dertlerinizin çaresini, kendi dünyanızdaki problemlerin nasıl halledileceğini öğreneceksiniz.
Yaşayışınızı yeniden değerlendirmek, düzenlemek ve hayatınızı gözden geçirmek için kendinizi bu çarpıcı tespitlerin kucağına atın.

20.05.2013 22:13

Sır Küpü Kaos Teorisi - Turgay Güler

Dünya her yüz yılda bir yeniden şekilleniyor.Öyle ki, yükselen dünya ve yeni düzende söz sahibi olamayan ülkelerin tasfiye olacağı, dahası, olmaya başladığı biliniyor.

Geride kalan yüz yıl içerisinde “hasta adam” olarak ölüme terk edilen Türkiye, yoğun bakımdan çıkıp ayağa kalkmayı ve dünyayı şaşırtmayı başardı.
Kartlar yeniden karılıp dağıtılırken, Türkiye bu kez oyunu dışarıdan seyretmiyor. Çünkü elindeki kartları cesaretle açmayı, oyuna dâhil olup, “ben de varım” demeyi başardı.
Küresel ekonomide dengeler değişiyor, tefecilerin kiliseleri bile haczettiği Avrupa’da tehlike çanları çalmaya başladı.

Nüfusu giderek yaşlanan Avrupa, artık Türkiye için de cazibesini kaybetti. Dahası, güçlenen Türkiye artık geleceğini Avrupa’da görmüyor. Turgay Güler, yeniden inşa edilen dünyayı ve bu dünyadaki Türkiye’nin rolünü, bu romanda çok iyi analiz ediyor. “Neler oluyor ve neler olacak?” sorusuna, çarpıcı analizlerle cevap veriyor.
Muarızlarının “komplo teorisi” diyerek eleştirecekleri bu kurgu, yazarın isabetli öngörüleri hesaba katılarak değerlendirilmelidir. Bu çerçevede Turgay Güler’in ilk romanı Mehdix iyi bir örnektir.

20.05.2013 22:17

Bir Deliyle Evlendim - Hekimoğlu İsmail

21.05.2013 23:02

Aysel

Aysel, ölüm döşeğindeki bir genç kızın yazdığı, yürekleri parçalayan bir mektubun açılımı...
Öksüz ve yetim kalarak, yetiştirme yurduna yerleştirilen Aysel, insafsız insanların ve artniyetli kişilerin elinde harap olur.
Akılları durduran hayat mücadelesi ve amansız kanser hastalığıyla boğuşurken yaşadığı hadiseler, okuyan yürekleri paramparça edecek cinstendir.
İnsan ilişkilerini, toplumsal yozlaşmayı, gençlik problemlerini sorgulayan bu kitap, intihar etmek üzere olan bir genç kızın şaşkınlık veren kurtuluşunun öyküsüdür.
Her insanın bu yaşananlardan alacağı ibret dolu mesajlar vardır.
Dayanabilen yüreklere...

Yorumlar ; 1

tek kelimeyle mükemmel ilk olarak düzceli mehmeti okumuştum onuda çok beğendim ama ayseli bitirene kadar çok ağladım herkesin okuması lazım çünkü hissettirdikleri anlatılamaz

2

gerçekten bu kitap çok güzel bu kitabın herkesin okumasını isterim.ertuğrul hocam gibi bende ağladım.ibret verici bir hikaye

3

benim bu kitabı okumadan önceki hayatımla şimdiki hayatım arasında çok fark var

4

tek kelime ile muhteşem bir kitap.bu kitabı okuduktan sonra duygularımda büyük bir değişim hissettim.sizi tanımamı sağlayan arkadaşımada sizin aracılığınızlada teşekkür ediyorum.yücerabbim siz ve sizin gibilerden razi olsun teşekkürler sayın halit ertuğrul

5

bu kitap benim en sevdigim kitap.........
okurken göz yaslarimi tutamadim....
sayin HALIT ERTUGRUL HOCAM insallah ömrünüz uzarda bize böyle güzel kitaplar yazarsiniz kimbilir kac kisi sizin sayenizde dünüs yapmistir
herkese tavsiye ederim

22.05.2013 07:35

Es war zwar nicht mein letztes buch...aber ein sehr interessantes buch...

Walt becker - missing link

23.05.2013 21:08

Firarperest - Elif Safak

Kitabindan alinti

Bencil bir adam sevmek

Okumuş yazmış, bir hayli mürekkep yalamış erkekler içinde öyleleri vardır ki, uzaktan bakınca aydınlık bir zekâ feneri gibi görünür ama yaklaşınca bambaşka bir adama dönüşürler. Takdirle dinleriz onları; ağızlarından bal, kalemlerinden bilgi damlar. Konuşkan ve nüktedandırlar. İlgiden, iltifattan ve en çok da kendilerine soru sorulmasından hoşlanırlar. Bol bol anlatırlar. Israrla doğruların altını çizer, habire eleştirilerde bulunur, berrak bir zihin ve özgür bir mizaç abidesi olarak yükselirler toplumda. Her meselede yapacak bir yorumları vardır. Analitik düşünür, akılcı çözümlemeler sunar, kitaplardan alıntılar yapar, nadir dehalar olarak dolaşırlar aramızda. Herkes yararlanır onların ışığından. Herkes dediysem, onlara en yakın olanlar hariç. Yani sevgilileri ya da eşleri hariç.

Fener kendi dibini aydınlatamaz. Işığını hep uzaklara yollar, kendinden fersah fersah öteye. Fenere yaklaştıkça ışık yerini gölgelere bırakır, aydınlık karanlığa evrilir. Bir de bakmışsınız ki kamusal alanda son derece açık fikirli, kendine güvenen, esprili ve hoşsohbet olan adamlar özel hayatlarında yüz seksen derece tersi olabiliyor. Kapalı, katı, tedirgin, şüpheci ve aksi... Toplum içinde ne kadar iddialı ve aydınlıksalar, evlerinin mahremiyetinde o kadar suskun, kapalı ve gölgeli... Bu yüzden en iyisi uzaktan tanımaktır böylelerini. Bu yüzden bir kadının yapabileceği en büyük hata bir Fener Deha Adam´a aşık olmaktır. Hikâyenin bundan sonrası kaçınılmaz olarak hüsran, hüsran, hüsrandır.

18. yüzyılda Fransa´da yaşayan ve geçinebilmek için terzilik ve çamaşırcılık yapan Therese Levasseur işte bu kadınlardan biriydi. İmkânsız bir adamı sevdi. Yüreğini billur bir topaç yapıp ona teslim etti. Ve topacın her dönüşünde içi burkuldu, acı çekti. Hem de bir değil, iki değil, tam otuz üç sene boyunca... Therese nam bu kadın, Jean-Jacques Rousseau´nun mutsuz sevgilisi, daimi ötekisiydi. Tam anlamıyla "Öteki" idi Therese. Çünkü felsefe tarihinin ölümsüz ismi Rousseau ne kadar eğitimli, şehirli, bilgili, kabına sığmaz ise, Therese de o kadar sakin, müşfik, köylü ve cahildi. Kitapların dünyasıyla en ufak bir teması bile yoktu. Rousseau kitap yazar, Therese kitapların tozunu alırdı. İkisinin neden ve nasıl beraber olduğuna kimse akıl sır erdiremedi. Muhtemelen en derin çelişkiyi Rousseau yaşadı. Ne sırtını dönüp terk edebildi Therese´i, ne de onunla yasal bir evlilik yapıp karısını toplum içine çıkarabildi. İlişkileri hep arada kaldı. Sıkışmış bir yerde, eşikte geçen koca bir ömür.

Jean-Jacques Rousseau´nun kişiliğine yakından bakınca bir Fener Deha Adam´ın portresini görürüz. Ünlü filozof 28 Haziran 1712´de Cenevre´de doğdu. Dünyaya gelişinden dokuz gün sonra annesini kaybetti. Bu trajedi hayatına ve kişiliğine damga vuran temel hadise oldu. Annesinin ölümünden hep kendini sorumlu tuttu. Henüz delikanlı iken evden kaçtı ve Cenevre´den ayrıldı. Tutup kendisinden 13 yaş büyük asil bir kadına, bir baronese aşık oldu. "Annecik" diye hitap ettiği bu kadının peşinden epeyce koştuktan sonra durdu, duruldu ve kendini kitaplara adadı. Dönemin en büyük düşünürleri tarafından kaynak kabul edilecek ve hâlâ bugün düşünce hayatına damga vuran eserlerini yazmaya koyuldu. Davetler aldı, konuşmalar yaptı, dersler verdi, derin felsefi tartışmalara girişti...

Günlerden bir gün bir otel odasında Rousseau yazı masasında oturmuş, etrafı kitaplar ve karalanmış notlarla kaplı vaziyette harıl harıl çalışırken kapı çaldı. Odayı toplamak, çamaşırları yıkamak, sökükleri dikmek için genç bir kadın içeri girdi. Ve derin felsefi meseleler hakkında çözümlemeler yapmakla meşgul koca filozof yazmayı bırakıp, kadına bakakaldı. Eğitimi ve bilgiyi her şeyden üstün gördüğünü dile getiren Rousseau, okuma yazma bilmeyen bu kadına oracıkta tutuldu. Bundan böyle Therese´i bir daha bırakamayacak ama onu yasal karısı yapmaya da yanaşmayacaktı. Böyle başladı marazi bir ilişki. Ne evliydiler, ne tam sevgili. Aradan seneler geçip peşpeşe beş çocukları olduktan sonra bile durum değişmedi.

Jean-Jacques Rousseau dünya felsefe tarihinin en çelişkili ismiydi. Her zaman Cenevre vatandaşı olmakla övündü ama fikirlerinden dolayı vatandaşlıktan çıkarılması uzun sürmedi. Akıl ve mantığı baş tacı etse de en nihayetinde hep Romantik hareketin içinde anıldı. Ama belki de en vahim çelişkisi en mahrem olanıydı. İyi bir eş olamadığı gibi baba olmayı da beceremedi. Beş çocuğunu da art arda terk etti. Onları civardaki hastanelere bıraktı. Ve sonra oturup anne babaların nasıl çocuk yetiştirmesi gerektiği hakkında kitaplar yazdı. Hâlâ bir başucu eseri olan Emile böyle kaleme alındı. Avrupa´da herkes Rousseau´nun "ilerici" yapıtlarını, toplumsal nasihatlerini konuşadursun, filozofun kendi çocukları sefalet içinde ve kaderlerine terk edilmiş halde yaşadı.

Söyledikleriyle yaptıkları arasında uçurumlar olan bir adamdı Rousseau. Kamusal alanda başka biriydi, özel hayatında bambaşka. Belki hepimiz gibi parçalanmış kişilikler taşıyordu içinde. Ama mesele şu ki, yazarken ve konuşurken hiç çelişkisi yokmuş gibi davrandı. Her şeyi çözmüş, aşmış bir adam gibi. Nice sonra beyin kanamasından öldü. Bu dünyadan ayrılış sebebinin o çok sevdiği ve önemsediği beyni olması manidardı.

Jean-Jacques Rousseau tipik bir Fener Deha Adam´dı. Yaratıcı, cevval ve dahiydi. Ve pek çok dahi gibi son derece bencildi. Kendi duyguları sözkonusu oldu mu aşırı hassas ve duyarlı, başkaları sözkonusu oldu mu hoyrat ve katıydı. Müthiş bir roman kahramanı, fevkalade bir film karakteriydi. Renkliydi çünkü derinden yaralı ve çelişkiliydi. Ama doğrusu kadınlar için en iyisi onu uzaktan tanımaktı.

http://www.elifsafak.us/yazilar.asp?islem=yazi&id=755

31.05.2013 22:49

İhsan Eliaçık

Devrimci İslam

anchovis 02.06.2013 17:04

Tıere

von Simon Beckett....

(nichts für schwache Nerven)--->> wie eigentlich all seine Bücher...

Manche Menschen sind Tiere. Nigel ist sicherlich nicht der Hellste. Aber er ist meistens ganz guter Laune. Im Büro gibt es immer etwas zu kopieren, und außerdem sind da Cheryl und Karen. Auch im Pub, den seine Eltern früher führten und in dem Nigel jetzt wohnt, fühlt er sich wohl. Es gibt hier zwar kein Bier und keine Zigaretten mehr, aber Nigel interessiert sich sowieso mehr für Fernsehen und Comics. Und dann ist da noch der Keller. Hier hält Nigel seine Mitbewohner. Dass die nicht freiwillig da unten wohnen, stört Nigel nicht …

sive 03.06.2013 22:54

KURT SEYT & MLIRKA

Nermin Bezmen.

04.06.2013 08:29

Sökeli Cafer Efe - Sabahattin Burhan

Okurken dehşete kapılacağınız, gözyaşlarınızı tutamayacağınız müthiş bir eser. Sökeli Cafer Efe...
Kurtuluş Savaşının kahramanlarından Sökeli Caferin hayatı, düşmanla yaptığı mücadele ve bir milletin şahlanışı ancak böyle destansı bir üslupla kaleme alınabilirdi.
Sabahattin Burhan, sadece usta bir roman yazarı değil, çok iyi bir araştırmacı, iyi bir gözlemci. Üstelik üslubu son derece akıcı. Dev gibi eserleri onun kaleminden bir solukta okuyabiliyorsunuz.

Sökeli Cafer Efe, mazimizden bugüne açılan bir perde. Bizlere bu perde vasıtasıyla, ülkemizin ve insanımızın yaşadığı zor ve dehşet dolu günleri gösteriyor. Neredeyse unuttuğumuz değerler, kahramanlarla birlikte gözlerimizin önüne geliyor. Ayrıca unutmaya yüz tuttuğumuz bazı gerçekleri de bizlere hatırlatıyor.
Bir milletin kurtuluşu için neler yapıldı, nasıl büyük zorluklar yaşandı öğrenmek isteyenler için Sökeli Cafer Efe ideal bir kitap.
Bebekleri gözlerimin önünde öldürülen kadınların çığlıklarına, kuyuya atılan genç kızlarımızın feryatlarına, herkesin önünde gözleri çıkarılan, ağızları burunları kesilen, bağırsakları deşilen delikanlıların durumuna tahammül ederek okuyun bu kitabı.
Okuyun ve memleketi ne pahasına bize bırakan yiğitlerimize ve böylesi muhteşem bir eseri yıllarca emek harcayarak bizlere kazandıran yazara teşekkür.

11.07.2013 23:29

Düşün ve Başar - Muhammed Bozdağ

Güvenli, cesur, sorumlu, zeki, işini bilen ve bitiren saygın bir insan olmak sizi heyecanlandırıyor. Zorluklara direnen kalbiniz bahar bahçelerinden yıldızlara yönelmek istiyor.
Önünüzde muhteşem bir gelecek şansı var. Hayat paketinden payınıza, isteyebildiğiniz kadarı düşecek. Büyük arayışlarınızdan büyük buluşlara ulaşacaksınız. Bu yüzden tembelliğe ve çaresizliğe hemen şimdi meydan okuyun.
Diğer yüz binlerce okuyucu gibi müthiş bir değişim başlatmak ve muhteşem yıldızlara yükselmek istiyorsunuz. Kalbiniz dayanabilirse, bu çok farklı ve etkileyici heyecan yolculuğunu kaçırmayın.
Çarpıcı on adımı atın: Büyük düşünün, coşkunuzu güçlendirin, hedeflerinizi ve yöntemlerinizi yazın, şiddetle isteyin. Cesaretle, hemen harekete geçin, şimdiye odaklanın, mazeretlere yenilmeden eserinizi tamamlayın.

Kişisel dünyanızda büyük bir değişim yaşamak ve büyük hedeflere uçmak istiyorsanız, doğru zamanda, doğru kitabı elinizde tutuyorsunuz.

Çünkü, Düşün ve Başar, şimdiye kadar okuduğunuz kişisel gelişim kitaplarından çok daha farklı ve etkileyici.

Bir okuyucu yaşadığı değişimi bakın nasıl anlatıyor:

'Uzun yıllar başarıızlıktan dolayı çok acı çektim. Sebebini, kaderime, bahtsızlığıma ve olağan dışı güçlere yüklüyordum. Kesinlile yeteneksiz olduğuma inanmıştım. Fakat kitabı okuyunca hayatımın akışı değişti. Düşün ve Başar'ı 4 kez bitirdim. Köhne fikirlerimden arındım, adeta yeniden doğdum. Diğer eserlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum'

İşte okucu değerlendirmeleri:

- Şu ana kadar okuduğum 'Başarı' ile ilgili kitapların en iyisi.

- Hayatımdaki en köklü değişimi yaşadım.

- Kendime güvenim arttı, hayattan daha fazla zevk alıyorum.

- Bu kitap sorunların insan ruhunda çözülmesini sağlıyor.

- Kendimi uzaya fırlatılmak için hazırlanan bir füze gibi hissettim.

- Bir solukta okunabilecek akıcı, coşkulu bir dille yazılmış.

- Hayatımda en kısa sürede bitirdiğim ilk kitap.

- Kitabı bitirdiğimde ben artık o eski ben değildim.

- Sorunlarımı yenebileceime kimse beni inandıramamıştı. Bu kitapla olağanüstü bir değişim fırsatı yakalıyorsunuz. Müthiş olmak, sonsuzluğa açılmak sizin de hakkınız. Bu kitapla birlikte, evrene açılan enginliğinizi keşfedeceksiniz. Yükseliş yolculuğuna hoşgeldiniz.

12.07.2013 13:50

Empfehlung vom chef:

"Führungsstile" von Kenneth Blanchard,Patricia und Drea Zigarmi

....liegt seit wochen auf dem nachttisch,
Bin auf seite 59 ....von 109

Das sagt schon alles :)

15.07.2013 23:08

Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? - Cemil Tokpınar

Namaz, imandan sonra en büyük hakikat. Kişinin Rabbiyle buluşması, Ona en yakın olduğu anı. Kur´an´da 70 kez emredilen ibadet. Peygamber Efendimizin (a.s.m.) deyimiyle namaz, "dinin direği", "gözümüzün nuru", "müminin miracı". Namaz en vazgeçilmez ibadet. Tüm proramlarımızın anası, direği, varlık sebebi. Namaz, yaratılış gayesi. Kainatın neticesi, meyvesi. Bu yüzden Bedir Savaşında bile namazdan vazgeçilmedi. Bu yüzden Hz. Ömer (r.a.) yarasından kanlar akarken bile namaz kıldı ve Hz. Ali (r.a) ayağındaki okun çıkarılması için namaza durdu. Ve sabah namazı... Çok mühim, çok muhteşem olduğu halde en çok ihmal edilen, en çok kazaya bırakılan namaz. "Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?" kitabı, dünyamızda namaza hakettiği yeri vermek için hazırlanmış bir eser. Namazı, hasta ve yaralı iken, yolculukta ve misafirlikte, işte, okulda, askerde nasıl kılacağınızı anlatıyor. Okuduğunuzda, namazın vazgeçilmezliğine bir kat daha inanacak, onu hayatınızın en mühim görevi kabul edecek, sabah namazına kalkıp vaktinde kılmanın sayısız formülünü keşfedecek ve namaz davasının gönüllü sevdalısı olacaksınız.

25.07.2013 18:29

GÜLEN ÖĞRETMEN ALİ ERKAN KAVAKLI

Cemal, bir öğretmen.
Her zorlukta rahatlamayı ve rahatlatmayı bilen ve seven bir öğretmen. İhtiyacı olanların yanında olmayı insanlık görevi sayan ve herkesin başarılı olacağı bir yönü bulup ortaya çıkaran bir öğretmen…
Öğrencilerini, yaşamdaki hedefin ne olması gerektiğinin farkına vardıran ve başarılı olmanın yöntemlerini veren bir öğretmen…
Okul içindeki çeteleşme ve derslere ilgisizliği sadece içtenlik ve sevgisiyle çözen bir davranış şekli…
Hayatın niçin yaşanılacağını örnek yaşamıyla ortaya koyan bir öğretmen…
Sokak çocuklarını evine alıp insanî duyguları zirveye taşıyan bir öğretmen…
Öğretmenliğin ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini ortaya koyan bir prototip öğretmen Cemal.

25.07.2013 18:31

Ruhsal Zeka

Maddi güzelliğinizin arkasında gizlenen muhteşem mananızı keşfettiniz mi? Görünmez bir Elin, şans, kaza, içgüdü, ilham görüntüsüyle hayatınızı yönlendirdiğinin farkında mısınız? Neler oluyor?
Evrene hükmeden gizli bir El, damlalardan bebekler, kelebekler, çiçekler, dağlar, denizler, gözler, gönüller tasarlıyor. Onu tanıdınız mı? Hayata gülümsediğiniz günden beri kalbinizle konuşan o gizli El size ne diyor olabilir?
Ruhsal Zekâyı okudukça, kalbinizde yükselen bir güneş, çevrenizde gülümseyen siluetleri gecenin karanlığından kurtaracak. Çalışkan, ümitli, heyecanlı, huzurlu, kanaatkâr, ısrarlı, zeki, sevimli bir sonsuzluk yolcusu olduğunuzu hatırlayacaksınız.
İnancın, iyi niyetin, olumlu duygunun, ısrarın, kanaatkârlığın, ruhsal etkileşimin gücünü ve ilahî iradeyi keşfetmeye hazır mısınız? Ruhsal Zekâ, gizli bir Elin görünmez planının, maddeci bilimin göremediği sırrını açıklıyor. O gizli Ele dost olmayı seçerseniz, evrenin kalbine girersiniz.
İşte bazı okuyucu yorumları:
o "Hiçbir kitabı bu kadar meraklanarak okuduğumu hatırlamıyorum."
o "Başarı yolcularının aklına kıvılcımdan öte bir ateş bırakıyor."
o "İnsanı öyle anlatıyorsunuz ki kendime hayran kaldım."
o "Bir kitaba böylesine bağlanacağımı düşünemezdim."
Hayat bilgeliği sizi bekliyor. Bu kitaba, basıldığından beri gösterilen muhteşem ilginin sırlarını siz de keşfedin. Engelleriniz merdivenleriniz olsun. Kale gibi bir nur çevrenizi kuşatsın. İnanıp direnin ki, ıssız çölün sessiz kuyusuna da düşseniz, ilahî yardım size gönderilsin.

29.09.2013 11:01

Aşk -Elif Şafak-

Hayatda hiç birşeyin gözüktüğü gibi olmadıgını, Takdire olan Askı, Rumi ile Şems'in hasretini ve daha nice guzel hadiseleri anlatan manali bir Roman.
Buyuk bir tutku ile okdum.

30.09.2013 00:07

bad Boy Uli. Gefallene Engel

30.09.2013 22:50

Nicht den koran, wo die engel eigentlich nur für die wünsche von männern zuständig sind und dafür sorge tragen, dass frauen gehorchen?
In diesem buch wird jedes Lebewesen ob irdisch oder ausserirdisch diffamiert.

30.09.2013 23:32

Zitat:

Zitat von xAurumx (Beitrag 2072041)
Nicht den koran, wo die engel eigentlich nur für die wünsche von männern zuständig sind und dafür sorge tragen, dass frauen gehorchen?

Nun lass mal die Kirche im Dorf. Die Koranübersetzung von Dr. Yaşar Nuri Öztürk ist ein absolutes 'must to be'

01.10.2013 08:42

Zitat:

Ich weiß Unixxx du kannst es immer noch nicht verkraften als Mann auf die Welt gekommen zu sein.

Aber kein problem ich werde in den Moscheen für dich sammeln gehen damit du endlich deine Geschlechtsumwandlung bekommst.

01.10.2013 13:33

Ich kann es nicht verkraften, als Mann auf die Welt gekommen zu sein? Deine Worte oder Tipfehler? Also ich habe damit keine Probleme. Ich brauche nur mein Nick zu ändern.

01.10.2013 13:35

Zitat:

Zitat von the_last_time (Beitrag 2072048)
Nun lass mal die Kirche im Dorf. Die Koranübersetzung von Dr. Yaşar Nuri Öztürk ist ein absolutes 'must to be'

Das ist ja auch unser Martin Luther.

1978salih 01.10.2013 14:28

1. Karalama

Zitat:

Werde dir immer wieder zeigen wo du menschen beleidigst !!

hier !!!

_Beleidige ruhig Kuran !! sagt dir keiner was !!

aber, wisse, ich bete für dich !!

1978salih 01.10.2013 14:32

Zitat:

Zitat von xAurumx (Beitrag 2072085)
Das ist ja auch unser Martin Luther.

Unser ???,,, !

Simdi müslümanligi mi kücümsüyosun!

Yasar Nuri Kim burda ki gencler iyi bilir !!!

Yasar Nuri NE MAL oldugunu gösterdi , KURAN DA DEGISIKLIK YAPACAKMIS GERIZEKALI !!!

Ne oldu??? degisikligi CHP de yapti !!

01.10.2013 17:19

Zitat:

Zitat von xAurumx (Beitrag 2072084)
Ich kann es nicht verkraften, als Mann auf die Welt gekommen zu sein? Deine Worte oder Tipfehler? Also ich habe damit keine Probleme. Ich brauche nur mein Nick zu ändern.

Ich hab dich trotzdem lieb!

01.10.2013 18:06

Keine Frage Dallas, ich dich auch. Nicht dass dir nacher aber wieder schlecht wird. Deswegen gibts etwas Zimt dazu.

01.10.2013 18:10

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2072090)
Werde dir immer wieder zeigen wo du menschen beleidigst !!

hier !!!

_Beleidige ruhig Kuran !! sagt dir keiner was !!

aber, wisse, ich bete für dich !!

Lieber einen Buch und deren Schreiber beleidigen, als ein Buch zu loben, das Menschen und Werte verachtet.

Bete lieber für dich selbst, du bist ja völlig verwirrt und total scheinheilig.

Erst bist du vulgär und beleidigend und plötzlich wieder fromm und menschenliebend, je nach lage warscheinlich. Oder du bist wetterfühlig.

01.10.2013 18:20

Zitat:

Zitat von xAurumx (Beitrag 2072104)
Keine Frage Dallas, ich dich auch. Nicht dass dir nacher aber wieder schlecht wird. Deswegen gibts etwas Zimt dazu.

Du bist halt gut für meine Diät

01.10.2013 18:27

Zitat:

Zitat von xAurumx (Beitrag 2072105)
Lieber einen Buch und deren Schreiber beleidigen, als ein Buch zu loben, das Menschen und Werte verachtet.

Bete lieber für dich selbst, du bist ja völlig verwirrt und total scheinheilig.

Erst bist du vulgär und beleidigend und plötzlich wieder fromm und menschenliebend, je nach lage warscheinlich. Oder du bist wetterfühlig.

Ok, du findest dass der Koran Menschen verachtend ist.

Was findest du genau Menschenverachtend, bitte mit quellen angabe.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:19 Uhr.