Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Kopftuch (http://localhost/forum/showthread.php?t=4433)

kes 30.07.2004 11:44

ne sizinkiler TERORIST maskesi takiyor

:)

xstudentxnrw 30.07.2004 12:28

o.T.

insan hayati boyunca kendini gelistirmeli. hatasiz kul varmi? her insan hata yapar. önemli olan bunu anlayabilmek ve bunlari düzeltmek icin caba göstermek.

xstudentxnrw 30.07.2004 12:36

o.T.

evet beyin vermis, düsün diye. hic bir sey bosuna yaratilmamis! mesela beynin var, düsünesin diye. kalbin var, vücudundaki kan dolasimini saglasin diye. her seyin en azindan bir veya daha fazla görevi var. bu güzel kainati yaratanin insani bos bos gezsin diye yarattiginimi söylemek istiyorsun? insan etrafina bakinca allahin varligini anlayabilir, etfrafina bakinca hic bir seyin bosuna yaratilmadigini görebilir. ve insaninda bazi görevleri oldugunun farkina varir. allah insanlara rehber olacak kitaplar ve peygamberler göndermis. onlarda bosuna degil. son peygamber olan muhammed aleyhisselam ve son kitap olan kurani kerim bize nasil yasamamiz gerekeni en güzel sekilde sergiliyor. beynimizi kullanalim ve bu gercekleri görmek icin bir etrafimiza bakalim degilmi ;o)

abizettin 30.07.2004 12:59

Iste sana dedim ya! sabah aksam sadece

resmi türk propagandasini okursan sonu böyle olur..
danke ben almayim..anlattigin seyi tarihte ilkokuldan uni.ye kadar tut kafamizia yerlestirmek icin satir satir ezberlettiler ve neticede elestirel degil de IDEOLOJI"(ideolojik saplantilara hep karsisin ya!!)ye tapan bireyler yetisti..

Ermeni meselesi anlattigin kadar basit degil...senin padisahinin tebaa si olan bir azinlik nasil olur devlete savas acar? onun ayrica incelenmesi lazim....
korkmadan kendi tarihinle yüzlesmeyi bilmeli..yoksa ne zamana kadar devletimiz ve diplomatlarimiz fransiz ve amerikalilarin meclislerinden cikan ermeni soykirim yasa tasarilarini engelleyecek.. yada gecen sene bir olay oldu; anadolunun bir köyünde bir ögretmen ermeni soykirim düsüncelerine karsi milli egitimin ne yapmayi düsündügünü sorunca hemen tutuklanmisti, nasil olur sen ermeni soykirimi dersin diye!!
iste kutsal devletimiz böyle bir devlet!! kelimeyi bile duymaya tahammül etmiyor..

hem su an toplumun hafizasina kazinmis nefretler: Mesela "sünnetsiz ermeni dölü,tohumu,yezidi" yunan kahpesi, gibi igrenc sifatlari ve fasist halk düsmanligini gibi seyleri düsününce vakti zamaninda neler yapmis olabilecegimizi daha iyi tasavvur edebiliyorum

30.07.2004 13:04

Hayir bizler 80 yildir

Medeni bir sekilde Türkiyemizi dünya standardi bir devlet yapma pesindeyiz ve eskisi gibide su an Islam Aleminin en önde gelir devletiyiz....

Hem Politikacilariyla hemde Islam bilim adamlariyla dünyada tekiz.....
Arabiya cehil devletleri yapay devletlerdir.... hepsini ya Ingiliz yada Fransiz yada Amerika kendi sahsi cikarlarina göre düzenlemistir...... ve su an Saltanatla yürütülüyorlar... yani babadan ogula...

Sonuc ne oldu... sonuc Türkiye dünya ile bütünlesip, sulh yani baris halinde yarisip, savas halinde savasan bir devlet haline geldi....... yani öyle bogazdaki hasta adam medeniyet ameliyati gecirerek iyilesti ve su an neredeyse sapasaglam....

Buda Laik Demokrat sistemle gerceklesti.... öyle saltanat ve din yobazligi ilke degil....

Eveeeet geleilim senin benimsedigin sisteme..... ben sahsen hangi sistemi benimsedigini tam anlayamadigimdan, senin Politik ve Saltanat bilgilerin hakkinda bir sey diyemiyecegim.....

Senin görüsün en iyi yönetim sekli hangisidir....???? Kuran sadece evrensel cerceveyi cizer...... Detaylar Anayasada insanlar tarafindan düzenlenir....

Hadi bakalim kivirmadan senin begendigin yönetim seklini ögrenelim.... benimkini biliyorsun Sosyal Demokrat Laik sistem..... ya seninki ??????

30.07.2004 13:06

Nun ja da du nicht Abizettin heisst

habe ich Ihm geantwortet, bei dem Gespräch warst du nicht dabei.....

Aber ich antworte dir sehr gern.... was möchtest du wissen ??????

30.07.2004 13:20

Cevapliyalim

----------- senden alinti-------
Ermeni meselesi anlattigin kadar basit degil...senin padisahinin tebaa si olan bir azinlik nasil olur devlete savas acar? onun ayrica incelenmesi lazim....
---------------------------------

Cevap:

Her kim kicini güclü bir arkadasina yani devlete dayarsa, yasadigi topluma Terör estirir..... zamaninda AB ve ABD nin destekleriyle PKK gibi....... bunu Türkiye cok cok iyi biliyor....

Eger Fransizlar zamaninda Ermenilere, Hiristiyan olduklari icin, özetlik verme calismalari olmasaydi... zannediyorum onlarda kalkip Osmanlidan parca alma pesinde olmazlardi.....

Sen hic Alman TV sinde Objektiv bir sekilde Osmanlinin dagilis ve kurtulus savasi belgeselini gördünmü.... ben iki sefer seyrettim..... ic anadoluda biraz toprak verip Türkleri esir bir konuma getireceklerdi.... ama biz öyle yapay mapay hikayeleri kabul etmeyiz.....

Trabzonda bizim köyle acayip sekilde rum kalintilari ve evleri var... zamaninda Trabzondaki Rumlar kalkip Türk halkiyla vuravur edip toprak pesinde kostular...... eskiler söylerdi.... aralarinda herhangi bir sorun olmaksizin... günün birinde ayaklanip gruplasip savasa gectiler...... ve sonuc olarak halk tarafindan tümü sürüldü..... hem Türkiye hemde onlar huzura kavustu.....

Acik konusalim... bizler kimseye bir metre kare toprak vermeyiz ve kimsenin topragindada gözümüz yok...... tarih böyle yürüdü böyle gelisti.... artik UNOda herkesin yeri bellidir.... herheste razi zaten.....

Arada sirada bir hisii durumlar yasansada önemli degil... bunlar Politikadir... eninde sonunda kendi imkanlariyla bir sey üretip kendini savuna bilen hayatta kalir... digerleri ise zamanla terih olur....

Türk devletinin prensibi bellidir... kimseye kötülüt etme, ama kimsedende kötülük gelmesini sonuna kadar engelle..........

Sehr Wiese nicht wahr......

memo2001 30.07.2004 13:24

sen ne gigirdiyon ordan len... o.T.

ohne Text

30.07.2004 13:24

Was sagt man jetzt dazu :)) o.T.

ohne Text

30.07.2004 13:26

Das ist nicht schlimm

Kopftuch tartismasi bitti zaten.....

Isteyen taksin isteyen takmasin...... ne ceza var ne sevap var..... sadece sosyo-kültürel olay

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:47 Uhr.