![]() |
Amin bak ne güzel söylüyorsun
efendi ve güzel aciklamalara hemen katilirim....
|
Yahu Körmüsünüz?
Bazi arkadaslar tarafindan sizlere Kuran dan örtünmeyi sart kosan ayetler gösterildi.Nasil olurda dahalen apuk sapuk seylere söylenip katilirsiniz?
Tekrari olacak ama: "Ey Peygamber!Eslerine,kizlarina(öteki) butün mümin kadinlara (toplumun icine ciktiklarinda) dis kiyafetlerini üzerlerine almalarini söyle." Azhab suresi:59 "Dis kiyafetlerini" diyor, yani namahrem erkeklerin arasina cikacaklari zaman avret mahallerini kapatmasini emr ediyor. Zira Peygamber efendimiz Hadisi Seriflerinde de buyurmusdur "avret mahellerinin" ne oldugunu.Kadinlarin saclarida namahrem olarak gecmektedir. Incilde bile ayni emir geciyor: Korinte ayet 6: "Eger kadin örtünmüyorsa, sacini kestirsin. Ama kadinin sacini kestirmesi ya da tras etmesi ayipsa, basini örtsün. Bu durumda belirtdigimiz gibi Kuranda da gecerli, Basörtüsü FARZ. Aranizda dahalen bunu inkar eden var.Nolur kolaya kacipda kendimizi kandirmayalim. Farza farz degil, harama haram degil demekle bi müslümanin dinden cikma tehlikesi vardir ve cikarda eger o fikirlerinden vaz gecmeyip tövbe etmez ise.Bunu Resulullah (sav) efendimiz zira kendileri buyurmusdur. Bu sebep ile bir müslüman basörtüsünün dinde yeri olmadigini söyleyemez eger hakikatden müslüman ise. Emir ve yasaklara itaat etmeyene bi sey diyen yok, kimse de daha dogrusu bi sey diyemez, yeterki o sahis farzi farz, harami haram bilsin! Siz dahalen(kendilerini biliyorlar)bu samiyetsiz, akilsiz tavra devam etmek istiyorsaniz, buyrun edin.Siz inkarcilar bu sacmaliklarla ancak kendinizi ve kendiniz gibi olanlari kandirirsiniz, vicdanizin sesini basdirmaya calisirsiniz,iyi bunada devam. Yanliz haddinizi bilin ve inancindan dolayi, Allah sözüne sadik olup emirlerine itaat edenleri rahat birakin!!! |
Werde nicht bitte Persönlich
bu senin yaptigin hem Kuranin ve evrensel insan degerlerine aykiri.....
Eger din bazinda yanlis yaptiysak, efendice yanlisimizi göster.... biz kabul ederiz.... Yanlisim hangi konu, hangi Ayetteyse göster ve cehaletimi gider.... sen bos ver beni ve tahsilimi... onlar bana mahsusdur kimseye degil..... |
Ihr wollt es nicht verstehen
ister basini kapa ister kapama..... ne sevap nede günahi var.... das ist einfach so....
Sen Nur 31 in arkasinda yatan sosyo-kültürel durumu okumadiktan sonra Nur 31 asla anlayamazsin... cünkü yasanan bir hadise üzere vahyiler inmistir...... |
eine hypotetische Frage:
Angenommen,im Koran steht Kopftuchgebot und zwar nicht in Bezug auf Mohammeds Gattinnen sondern auf alle Frauen,(wobei man sich hier fragen muss: warum steht im Koran was nur eingeschränkt auf Frauen Mohammeds?) würdest du es aufhören,mit deinen haaren zu spielen?:-)
Oder würdest du vermeintliche Wille des Gottes ,der dir das nicht gönnt, in Frage stellen? |
Bagimalan hakli olunmaz
Mahkeme önünde sadece deliller gecerlidir....
Kuranin meri örtünmektir.... bu hem kadin hemde erkek icin gecerlidir.... üstelik kadinlarin yapisiyla ilgili inen bazi Ayetlerden disindaki diger Ayetler tüm insanligi kapsar... yani hem kadini hemde erkegi..... Bas örtüsüne gelince.... ne takan ve takmayan ne sevap ve günah alir..... Allah kimseye zorluluk cikarmiyor..... bu zorluklari cikaran insanlarin kendileridir..... Mehr kann ich auch nicht tun... als das ich es erzähle.... der rest geht mich nichts mehr an... |
hamsiye takma kafana bu kadar!!
sana gerici diyenin agzini cartttt diye yirtarim ben:-) sen cek bir horon keyfine bak:-)
bak sana isin dogrusunu söyleyim: -karadenizli kopftuchlulara kimse bir sey diyemez -ama o ic ve orta anadolulular yok mu onlar!! hepsi gerici! :-)) |
Noc etwas.....
Kuran mantik dinidir deriz dimi.... ???? bunu herkes kabul ediyor.....
O halde neden kadinlar basini örtecekmiste, erkekler degil..... Allahin burda verdigi emirdeki hayir nedir... cünkü her iste ve Kuranin her kanununda bir hayir vardir..... Burdaki hayir nedir... eger Allah gercekten emrettiyse..... Sende simdi bana güzelce bnir aciklik getirde benda anlayayim..... öyle yuvarlak ve kara borsa, Allah öyle istiyor falan filanla ben ikna olmam.... Allah bizden hic bir sey istemiyor.... bizler Allahtan her seyi istiyoruz.... Allahin ne dini vardir nede bize muhtactir... gelen emirlerin hepsi... tama anlamiyla bizim yapimiz ve ruhumuzla baglasiyor... Bu cercevede bana bas örtüsünün Rahmetini birisi anlatsin....... gercekten öyleyse bende basimi baglayacagim...... |
Wenn du an dir arbeiten und nicht
an die Türkischen Mädchen denken würdest, dann wärst du oder wir nicht so verloren....
Die meisten hier und auch du haben das Problem selbe problem..... Ihr alle denkt ihr könnt über die anderen Urteilen und wenn Sie euren Vorstellungen nicht entsprechen, dann könnt Ihr Gottes Jandarm spielen und diese fertig amchen.... aber so läuft das nicht.... Jeder Mensch ist nach dem Kurann ein Idividium.... und auch nach all den anderen Ideologien ist es der Fall, vielleicht ausser Komonistmus und Diktatur.... Das beudeutet, jeder ist dafür selbst versntwortlich was er tut und wofür er es tut.... Es sit nicht deine Aufgabe die Mädchen oder die Welt zu kontrolieren.... die können auch, ich formuliere es genau wie du... schwänze lutschen... und du acuh einen Vagina...... Das ist deren und deine Sache.... und nicht der Türken oder Deutschen oder sonst von wem..... Senin derdin din degil sadece sosyo kültürel hayatta görüp yasadiklarin seni biraz ön yargili yapmis.... Biraz daha rahat ol... sen Kuranin asil cercevesine uy.... ve isteyen yine istedigini yapsin.... zaten sen yapma desende yapaaklardir... senin görevin uyarmakla olamalidir.... |
Die Türken werden Faschistischer
Hallo Leute
Also was mir in der Türkei wirklich nicht gefällt sind diese idioten die nur nach westen schauen und denken das die in westen besser sind als die und das sie wie die menschen in westen sein sollen. Naja mittlerweile wird ja in der Türkei mehr haut gezeigt als in EU aber trotzdem wollen diese Faschos das alle aus sehen wie sie selbst. Was geht euch denn an wenn jemand kopftuch trägt oder einen bart hat oder religiös ist oder auch anders angekleidet ist? demokratie gibt es nirgendwo nich mal in der EU. lasst uns leben wie wir wollen. Was steht im Buch der Bücher ? 1- De ki: Ey kâfirler 2- Sizin taptıklarınıza ben tapmam. 3- Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz. 4- Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim. 5- Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz. 6- Sizin dininiz size, benim dinim banadır. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:24 Uhr. |