![]() |
Eger bir gün benim sözlerim bilimle ters düserse, bilimi secin (Ebedi baskomutanimiz, ulu önderimiz, cagimiza isik sacan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk)
|
"Sosyalizm deyince, mızrak yemiş domuz gibi ne böğürüyorsun ? İhtiyaçtan artanı paylaş diyen Kur'an değil mi ?" (Iliyactici Prof. Dr. YAŞAR NURİ ÖZTÜRK)
|
Yaşar Nuri Öztürk'ün Hz. Ali şiiri:
ALİ DÜŞTÜ GÖNLÜME Ali candır, Ali canan Ali delil, Ali bürhan Ali nurdur, Ali iman Tüm canlar Ali'ye kurban Ali arş sırrına mahrem Ali hikmet, Ali kerem Ali Resul ile hemdem Ali nurdur, Ali iman Tüm canlar Ali'ye kurban Ali mazlum zülfikârı Ali adalet hisarı Ali İslamın vakarı Ali nurdur, Ali iman Tüm canlar Ali'ye kurban Resul Hakkın mustafası Ali, Resul murtezası Ali'de Hakkın rızası Ali nurdur, Ali iman Tüm canlar Ali'ye kurban Ali veliliğin şahı Ali öksüzler penahı Ali gönül padişahı Ali nurdur, Ali iman Tüm canlar Ali'ye kurban Ali şehitler sultanı Ali, Hüseyin'in canı Ali'dir kerbela kanı Ali nurdur, Ali iman Tüm canlar Ali'ye kurban Ali babam, Ali dedem Alisiz dünyayı nidem Ali sinemdeki didem Ali kalbimdeki gözüm Ali nurdur, Ali iman Tüm canlar Ali'ye kurban Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk |
Küçük İskender
Bana benden iyisini bulamazsın diyen sevgilim.
Ne gemiler yaktım ben, kıçı kırık bi sandalın lafı mı olur. |
Bir ağaçtan 1 milyon kibrit cıkar ama bir kibrit 1 milyon ağacı yakar
|
Canım alırlar ecelsiz. Sığdıramam kitaplara. (Ahmet Arif)
|
Ey Yezid (Allah lanet eylesin) sen bizim dünyamızı kararttın , bizde senin ahiretini …
(Hz. Zeynep) |
“Kim bir bardak soğuk su içerse beni hatırlasın, Kerbela'yı ansın.” (Hz. Imam Hüseyin)
|
Tarih çok acımasızdır. Sizler, ondan yeni bir Abdülhamit beklerken, bir de bakmışsınız yeni bir Mustafa Kemal göndermiş... (Ilber Ortayli)
|
Velhasıl kelam; Kalp herkeste var, yürek denen başka bir şey…Mevlana Celaleddin-i Rumi
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:07 Uhr. |