![]() |
Cemal Süreyya
Olan umudumuzla kalakalırız ortalıkta,
bizim bu insanca üzgünlüğümüz dillere destan... |
Yılmaz Odabaşı
Bul dostunu, bas bağrına,
göster yaranı, Çiçekçiden bir karanfil al sevdiğine, Ekmeğini de bölüşmeyi bil, yüreğini de... |
Audrey Hepburn
Eğer güzel gözlerin olmasını istiyorsan, insanlara iyilikle bak.
Eğer saçların güzel olsun istiyorsan, bırak çocuklar elerini geçirsin saçlarından. İnce bir bedense isteğin, ekmeğini açlarla bölüş. Ve güzel dudaklara sahip olmak için, sadece güzel sözler söyle. |
Turgut Uyar
'Başka havalar getir bana
İçinde biraz bahar olsun. Biraz sen, Biraz da cumartesi...'' |
Cemal Süreya
Birgün aklına gelecek olursam,
bana şiir ısmarla. Eylül'ü konuşalım. |
Cemal Süreya
Mutlu olmanın yolunu,
karşıdakini mutlu etmek sanıyorduk. Yanıldık! Çünkü ne kadar mutlu ettiysek, o kadar yalnız kaldık |
Oğuz Atay
Mürekkeple yazmışlar oysa...
Ben kurşunkalem silgisiydim. Azaldığımla kaldım...'' |
Charles Bukowski
Kimseyi değiştiremezsin hayatta.
Ve kimse için de değişmemelisin. Kimliğini kaybettiğin an yaşamını çöpe attın demektir. İstemediğin sürece hiçbir şey için ödün vermeyeceksin. Çünkü gün gelir verecek hiçbir şeyin kalmaz . ... Her şeyi sen istediğin için yapacaksın... başkası senden istediği için değil. Ve sen sen olarak kaldığın sürece senin yanında olanlar da mutlu olacaktır. Bırak hayatına eşlik etmek isteyenler gelsin seninle. Yolun bitimine kadar gelmeleri şart değil. Herkesin gidebileceği bir yol vardır. Sen yeter ki yanında yer almayı bil. Ne sen kimse için mecburi istikametsin ne de bir başkası senin için... Seninle gelmek isteyenleri yanına al. Belki beraber daha çok şey katabilirsiniz bu hayata. Yanındaki seni mutlu ettiği sürece kalsın hayatında zorlama kendini. Hayat rahat ve anlayışlı insanlarla Ve hayat hak ettiği gibi yaşandığında güzel... Ve unutma ; Aynı dili konuşanlar değil, Aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir... |
Dalai Lama
en karanlik günlerde bile umut bulur, aydinlik günleri düsünürüm, ben evreni yargilamam...
|
Birlesmis milletler Dünyanin besten büyük oldugunu bilmeli,Yeryüzünde huzur istiyorsa, Bütün Teröristleri ipe cekmeli!...buda bizden olsun
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:31 Uhr. |