Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Dügnünüz nasil olsun ?HOCHZEIT? (http://localhost/forum/showthread.php?t=6683)

27.01.2010 14:45

Zitat:

Zitat von JellyDieTulpe (Beitrag 2001770)
Ich hätte gern falls es mal soweit sein sollte, eine typisch türkische traditionlle Hochzeit mit über 400 Gästen und echtem besteck und tellern statt pappe hehe...ja ich weiss bin bescheiden:)

nur 400? Also eine im kleinen Rahmen.
Ich weiß es gibt weche die Papteller benutzen aber sowas ist echt arm, wir sind ja nicht auf dem Campingplatz.
Ich war mal auf einer Hochzeit, da gab es für jeden Gast einen Tetrapack und einen Hähnchen flügel, das wars. Und wehe du hast Pilav verlangt, da gab es direkt ärger:D

27.01.2010 20:40

Türk Kültürü kalabalikdir,iyi Günde'de kötü Günde'de Dostlarina önem veren Türk ortamimiz.
Ben sahzen gelenek Türk Dügünlerimize hic'de karsi degilim,
aksine Türk Salonlarinda cok'da güzel Dügünlere sahit oldum,
hatda Köy Dügününe bile,bambaska bir Duygu..

Türkiyemizin her Yöresine göre Dügünün agirliklari belirleniyor..
Ege; Karadeniz; Dogu- ve Anadolu Dügünlerimizin icerlikleri cok enteresant ve hos oluyor..
ama ayni Düsünceye sahip olmak yahut olmamak, tabiki herkesin Kisisel yönü, Bakis acisi,
Aile Cercevesi,hatda Arkadas Cevresine bagli..

Her Konuda oldugu gibi,bu Dügün konusunda'da tabiki + ve - leri vardir,
misal Kalabalik,cesitli Insanlar,Coluk Cocuk,Lavaboda'ki sigara icen Bayanlar,
Kapiya dizilen Erkekler, fis fis eden Teyzelerimiz:) Taki Merasimimiz,Pasta kesilmesi icin öne cagirilan Amcalarimiz:) vs...
yeterki Gösteris Amacli olmasin....

ben Türk Kültürümüzü cok sevdigim ve Deger verdigim icin sicak baktim ve bakiyorum'da bu Konuya..
ama kücük bir Dügün cembeli,Restaurant'da Aile'ce,Nikah subesinde,Camii'de vs hersey olanakdir, Kriterlerime uydugu sürece,hic bir Sekili yadirgamiyorum..

Cünkü Evlilik Dillere Destan Dügün yapilmasi icin kurulmuyor ve Gösteris-baskalari icin'de evlenilmiyor..
Islam sartlarina göre, Evlendigini duyur emredilmisdir..
Insanlarimiz bunu gelistirmis,nitekim'de 400-1200 kisi ile dolduran dügün Salonlari kuruldu..
ister lüks/moderin dösenmis organize edilmis, ister ise hesapli/farklilik olmayan dügünler olsun..
gerek yok tabiki bunlara,ama hor görmeye'de hic gerek yok..

Yeter'ki Evliligin temeli saglam atilsin, Cocuk oyuncagina benzemesin ve Kutsaligi bilinsin,aksi taktir'de hic bir Dügün Merasimi anlam tasimiyor...

Ben Yorum Hakki'mi kullandim..
hos Sohbetler..

Motzki 27.01.2010 22:02

Zitat:

Zitat von Betriebssystem (Beitrag 2001769)
Sen unixxx ile kafayi bozmusun Motzki :D

her şeye maydanozsun Betriebssystem , Unixxx hiçdeğilse kendini yönlendirtmiyor seningibi :D

27.01.2010 22:08

Zitat:

Zitat von Motzki (Beitrag 2001847)
her şeye maydanozsun Betriebssystem , Unixxx hiçdeğilse kendini yönlendirtmiyor seningibi :D

Maydonuz olmazsa tadi olmaz ama motzki :D

gercekten cok zevksizsin :p

Motzki 27.01.2010 22:24

Zitat:

Zitat von Betriebssystem (Beitrag 2001853)
Maydonuz olmazsa tadi olmaz ama motzki :D

gercekten cok zevksizsin :p

Elbette zevkler, renkler tartışılmaz. Herkesin zevki farklıdır ;)

ot 27.01.2010 23:00

Zitat:

Zitat von Betriebssystem (Beitrag 2001736)
Ich habe eine Wette verloren, sonst hätte ich nicht geheiratet :D

eins kannst du wirklich sehr gut,,,cok güzel atiyorsun,,so das man dich nicht mehr ernst nimmt;-))

ot 27.01.2010 23:36

Zitat:

Zitat von Betriebssystem (Beitrag 2001751)
Du solltest wirklich zu Dir selbst finden und nicht mich kopieren :D

Obwohl, ich fühle mich irgendwie geschmeichelt ;)

Ach,,,mich koppiert die auch,,;-))

hep yapiyor bunu unixxx ;-)

Motzki 27.01.2010 23:40

Zitat:

Zitat von ot (Beitrag 2001945)
Ach,,,mich koppiert die auch,,;-))

hep yapiyor bunu unixxx ;-)

yok yok Unixxx olamaz Unixxx in kendine has ve özgün bir cizgisi var, kendi düsüncelerini ifade etmekte asla zorlanmaz bu Beso tipik bir yalaka vakaaa ;)

28.01.2010 08:50

Zitat:

Zitat von ebrulice (Beitrag 2001821)
Türk Kültürü kalabalikdir,iyi Günde'de kötü Günde'de Dostlarina önem veren Türk ortamimiz.
Ben sahzen gelenek Türk Dügünlerimize hic'de karsi degilim,
aksine Türk Salonlarinda cok'da güzel Dügünlere sahit oldum,
hatda Köy Dügününe bile,bambaska bir Duygu..

Türkiyemizin her Yöresine göre Dügünün agirliklari belirleniyor..
Ege; Karadeniz; Dogu- ve Anadolu Dügünlerimizin icerlikleri cok enteresant ve hos oluyor..
ama ayni Düsünceye sahip olmak yahut olmamak, tabiki herkesin Kisisel yönü, Bakis acisi,
Aile Cercevesi,hatda Arkadas Cevresine bagli..

Her Konuda oldugu gibi,bu Dügün konusunda'da tabiki + ve - leri vardir,
misal Kalabalik,cesitli Insanlar,Coluk Cocuk,Lavaboda'ki sigara icen Bayanlar,
Kapiya dizilen Erkekler, fis fis eden Teyzelerimiz:) Taki Merasimimiz,Pasta kesilmesi icin öne cagirilan Amcalarimiz:) vs...
yeterki Gösteris Amacli olmasin....

ben Türk Kültürümüzü cok sevdigim ve Deger verdigim icin sicak baktim ve bakiyorum'da bu Konuya..
ama kücük bir Dügün cembeli,Restaurant'da Aile'ce,Nikah subesinde,Camii'de vs hersey olanakdir, Kriterlerime uydugu sürece,hic bir Sekili yadirgamiyorum..

Cünkü Evlilik Dillere Destan Dügün yapilmasi icin kurulmuyor ve Gösteris-baskalari icin'de evlenilmiyor..
Islam sartlarina göre, Evlendigini duyur emredilmisdir..
Insanlarimiz bunu gelistirmis,nitekim'de 400-1200 kisi ile dolduran dügün Salonlari kuruldu..
ister lüks/moderin dösenmis organize edilmis, ister ise hesapli/farklilik olmayan dügünler olsun..
gerek yok tabiki bunlara,ama hor görmeye'de hic gerek yok..

Yeter'ki Evliligin temeli saglam atilsin, Cocuk oyuncagina benzemesin ve Kutsaligi bilinsin,aksi taktir'de hic bir Dügün Merasimi anlam tasimiyor...

Ben Yorum Hakki'mi kullandim..
hos Sohbetler..

Bence lisan hakkini kullansaydin daha iyi ederdin!:D
Kizma.Önlem al.

05.02.2010 14:42

Zitat:

Zitat von ot (Beitrag 2001892)
eins kannst du wirklich sehr gut,,,cok güzel atiyorsun,,so das man dich nicht mehr ernst nimmt;-))

na ot-kafali, reicht dir die aufmerksamkeit von foxy nicht mehr aus, gierst du nach mehr :D

BS'e takilmak icin daha coook ekmek yemen lazim

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 18:33 Uhr.