![]() |
Bir durum degerlendirmesi
Ilgimi cektigi icin, sorma ihtiyaci duydum.
Acaba kaciniz Fransa vatandasi veya Fransa"da yasamakta? Ilgimi cekti, cünkü bu konuya gerektiginden yogun bir ilgi var. Bu konu artik güncelligini kaybetmistir, ancak biz tartismayi sürdürüyoruz. Tartisma sekli zaten baska bir trajedi. Konu Fransa ve orada gelisen olaylar. Ancak bazi arkadaslar ortada fol ve yumurta yokken konuyu birden yurtdisinda yasayan Türklere bagladilar. Türk milletini kötülemeler, iftiralar vs. birbirini kovaladi. Yok neymis bizler kötüymüsüz, almanlar bizden cok cekiyormus vs. vs. 2 Bu konuda yorum yapmak istemiyorum, cünkü yorum yaparsam cok kirici olabilecegimi düsünüyorum. Sadece sunu söylemek istiyorum, benim, sizin, hepimizin tek ve yegane dayanagi bu begenmediginiz Türk milletidir. Gelelim asil meseleye. Ben bir varsayimda bulunmak istiyorum. Katilimci arkadaslarin cogu Almanya"da yasayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari veya Türk asilli alman vatandaslari. Yaniliyorsam beni düzeltin lütfen. O zaman sunu sormak bence dogrudur: Allah askina, Fransa"dan bize ne? Fransa"da araclar ve bazi is yerleri kundaklaniyormus, bundan dolayi cok önemli bir gündem maddesiymis. Tamam, kabul, o zaman son üc ay icinde kendi ülkemizde, Anavatanimizda gelisen olaylar neden ayni önemi arz etmiyor? Genelkurmay Baskanligi son üc ayda sehit olan güvenlik görevlisi sayisini aciklamak istemiyor, Icisleri Bakanligi keza. Güneydogu Anadolu Bölgesinde yaklasik her gün bir eylem oluyor, devlet inisyatifi kaybetmis durumda, hükümet sessiz sedasiz, olup bitenleri sadece izliyor, hatta durumun farkinda bile degil, disardan baskilar gittikce artiyor. Bes arac kundaklandi diye OHAL"i ilan ediyor Fransa, bizimkiler bombalar havada ucusurken, AB endisesiyle, bir sey yapmiyor. Hakkari valisi hepimizi düsündürmek zorunda birakan bir aciklama yapiyor, ancak biz Deniz Akkaya"yi sevgilisi dövdü mü, dövmedi mi, Hülya Avsar horluyor mu, horlamiyor mu tartismasiyla mesgul oldugumuz icin bu aciklamalarla ilgilenemiyoruz. Aranizda belki meshur 1992 Nevruz olaylarini hatirlayanlar vardir. Valinin aciklamasini duyunca, o günler aklima geldi. Dogru hatirliyorsam o günlerde bir kaymakam Ankara"yi arayip "kent düstü" demisti (sonra bu kaymakam görevinden alindi). Millet ve hükümet bu derece duyarsiz kalmaya devam ederse, korkarim, bir gün yine bir kaymakam veya vali bu sözleri sarf edecek. 1992 yilinda olaylar bir kac gün icinde bastirildi. Acaba bugün yine böyle olaylar olursa, dis ülkeler bize rahat müdahale etme olanagi taniyacak mi? Sanmiyorum. Kesinlikle AB olsun, ABD olsun, bize müdahale edeceklerdir. Bu durumlara düsmemek icin simdiden teröre karsi tedbirler sart. Duyarsiz hükümeti harekete gecirebilmek icn tek secenek milletin hükümeti göreve davet etmesi. Sadece milletce hükümet üzerine baski kurarsak hükümet bir seyler yapmak zorunda kalir. Ancak hükümet bizi uyutma siyasetini sürdürüyor. Hakkari"de olaylar oluyor, hükümet olaylari türban, Deniz Akkaya ve milli mac sayesinde kaynatiyor. Düsünü, dün ki cenaze töreninde binlerce insan terör örgütü lehine sloganlar atiyor ve buna karsilik iki F-16 alcak ucusla bu toplulugun üzerinden geciyor. Bence bu örnek dahi durumun ne kadar tehlikeli bir boyuta ulastiginin bir göstergesidir. Bizim vatanimiz Fransa degil, bizim icin önemli konular hangi manken hangi zengin tarafindan sey edildigi degildir. Bizim vatanimiz Türkiye, bizim icin en önemli konu ise varligimiz. Bence durum bu. |
Ciddi bir makale! Cevabim gelecek!
Ancak elestiride kirici olmak olgunlugun simgesi degildir ve durum degerlendirilmesinde bir negativ ektendir.
Düsüncelerini objetiv bir sekilde dille getir. Kisilerle degil kurumlarla ve fikirlerle ugras. Bunu becerebilirsen büyük bir adamsin. Ama polemige kayarsan kücüksün ve kücük kalirsin. Sana düsüncelerimi objektiv bir sekilde dile getirecegim... Sadce önceden kararlastiralim: Almanca mi yoksa Türkce yazisalim? |
Ben
sana laf anlatmaktan biktim.
geh in die Wüste und verbuddel dich!!!!!!!!! Du Atheist |
o.T.
Senin icin hangisi daha uygunsa. Türkce, almanca, benim icin farketmez.
|
Bist Du Gott oder was?
Woher willst Du wissen, dass ich ein Atheist bin? Aber dass Du eine Falsche Definition vo Gott hast ist gewiss.
|
Europas Parallelgesellschaft explodiert
Wieder einmal schaut ganz Europa nach Frankreich und befürchtet, dass was dort passiert, in Kürze den restlichen Kontinent erreichen könnte. Das war 1789 beim Sturm auf die Bastille so und das war auch bei den Studenten- und Arbeiterunruhen im Mai 1968 so. In der Banlieue vor den Toren von Paris, brennen Autos und Geschäfte, während einige Kilometer weiter in der Innenstadt die wohlhabenden Bürger immer noch in Ruhe ihren Kaffee trinken und ihre Croissants essen. Maghrebiner oder Schwarze sind hier meist nur Straßenkehrer oder Dienstmädchen, können es sich aber nicht leisten dort zu leben und kehren deshalb nach der Arbeit in die Banlieues zurück.
Die Jugendlichen bleiben in den Ghettos. Wenn sie in die Innenstadt gehen, werden sie von der Polizei strengstens beobachtet. Aus den Banlieues herauszukommen, dafür gibt es so gut wie keine Chance. Auch mit Bestnoten und Erfolg im Berufsleben werden sie stets Bürger zweiter Klasse bleiben. Türsteher in den Discos von Saint Germain, zum Beispiel werden sie kaum hereinlassen Unsere westliche Gesellschaft liefert keine zufriedenstellende Antwort auf die Problematik in den Ghettos. Die Parallelwelten prallen aufeinander. Toleranz und Integration existieren vielleicht in den Vorstellungen der gehobenen Gesellschaft, die in den Cafes sitzen und über die Unruhen reden. Die Wirklichkeit ist brutal anders. Drogen- und Waffenhandel scheinen die einzigen Mittel aus dem perspektivlosen Alltag zu entfliehen. Wer ist Schuld daran? Frankreichs Innenminister Sarkozy hat mit seinen Äußerungen, in denen er die Jugendlichen als "Abschaum" bezeichnete sicherlich Öl ins Feuer gegossen. Vielleicht ist es auch die mangelnde Bereitschaft zur Integration unter den Einwanderern. Die Angelegenheit ist zu komplex, um nur einer Seite die Schuld zuzuschieben. Fakt ist, dass der Traum eines friedlichen Miteinanders der Kulturen, wie er von Politikern geträumt wird, geplatzt ist. In Madrid und London sahen wir Terroranschläge, in Holland Mord im Namen des Islam und in Frankreich erleben wir gerade, wie eine ganze Generation von enttäuschten Einwanderern gegen den Staat aufbegehrt. Das wiederum erzeugt nur Gegenhass. Die Holländer, einst die weltoffensten aller Europäer, wollen keine Muslime mehr sehen, in England wurden Muslime auf offener Straße angegriffen. Interessanterweise geschieht dies alles, während die Politiker jeden Bezug auf die Werte des Christentums zurückweisen. Wenn man sich jedoch mit den wirklichen Werten des Christentums und mit der Person Jesu Christi auseinandersetzt, dann wird dem ehrlichen Beobachter auffallen, dass in seiner guten Nachricht der Schlüssel zu unseren Schwierigkeiten liegt. In der Gefolgschaft Jesu waren Leute aus allen Gesellschaftsschichten, unter anderem Simon der Zelot, der wahrscheinlich ein Aufständischer gegen die römische Besatzungsmacht war, bevor er sich von dem Weg er Gewaltlosigkeit Jesu überzeugen ließ. Sowohl mächtige Staatsmänner als auch unzählige Sklaven und Ausgestoßene fanden im Glauben an Christus ihre Zuversicht im Leben. Menschen aller mögliche Religionen und kultureller Hintergründe. Paulus ermahnte die frühen Christen sich darüber im klaren zu sein, dass diejenigen, die an Jesus glauben in ihrer Stellung vor Gott gleich sind: "Da ist weder Grieche noch Jude, Beschneidung, noch Unbeschnittenheit, Barbar, Skythe, Sklave, Freier, sondern Christus alles und in allen." (Kolosser 4,11) Es funktioniert dort, wo Jesus wirklich herrscht, denn er hat es ja selbst gelebt. <a href="redirect.jsp?url=http://www.welt.de/data/2005/11/05/799001.html" target="_blank">http://www.welt.de/data/2005/11/05/799001.html</a> |
o.T.
Amen ! ;)
|
katilmiyorum...
bizim icin önemli birsey varsa...oda insanlar...nerde olursa olsun, nasil olursa olsun....ney aktuel se o konu edilmistir....yeri gelince türkiye de tartisilir...ve herzaman da en cok konu olan bir devlet varsa, oda tr olmustur....hangi foruma girersen gir....evrilir cevrilir ayni seyler tartisilir...eksigimiz inanilmaz!!!
ama senin dedigin gibi, politika iste....ana haberinde konu edilenlerden birisi deniz yada hülya ise...orda bir sakatlik vardir demek... bunlar politika abicim...gereken durum!! türk milleti akili olsun istemiyor o dev adamlar.... nasil körerteceklerini iyi bilyiyorlar....rüküs secimleriyle oyalaniyorlar...dizilerle vs.... benim icin sadece türk milleti degil, her insan önemlidir......nerde sorun varsa...orda fikir alis verisinde bulunmak isterim...ama eger bir seyi su an cok iyi bilyiorsam...o da türkiyenin asla istedigimiz gibi olmayacagidir... aslinda cok positiv düsünen bir insanim...bu konuda realist olmak istiyorum ama... biz öyle gelmissiz öyle gidecegiz....elestirilere acik olalim lütfen..bagzi durumlari düzeltebilmemiz icin.. hepimiz bos olmasak bile "cogumuz" bosuz!!!!....buda demektir ki....istedigimiz kadar cirpinalim...ayni tas ayni hamam kalacagiz....inanmiyorsan 20 senelik idda ya varim.....yirmi sene yada eli sene sonra, senin gibi bir genc cikip ayni yaziyi yazip seini duyurmak isteyecek.....buna adim kadar eminim... okadar!!! nekadar??? okadar!!! iyi geceler!!! |
allein?
mich gibt es auch noch....:)
|
yaniliyorsun.... o.T.
ohne Text
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:45 Uhr. |